第74页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
二、阅读理解
素养:语言能力 话题:买衣服 难度:难 建议用时:7 分钟
Clothes are important and necessary(必要的) to us, but do you know how to buy clothes in a right way? Here are some ideas for you.
When you go shopping and want to buy some clothes, first you should think about what kind of clothes you really need. Then look at the labels that are inside the new clothes. They tell you how to take care of the clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash it in cold water. The label on a coat may say "dry(干燥的) clean only". If you do as the directions(指令) say on the label, you can keep your clothes well for a long time.
Many clothes today must be dry-cleaned. Dry cleaning isn't cheap. When buying new clothes, you should check(检查) if they need to be dry-cleaned. You can save money if you buy clothes that can be washed in water or that are well-made. Well-made clothes will look good even after you wash them many times.
Clothes that cost more money don't always mean they are better made. They may not fit you, either. On the other hand, cheap clothes may sometimes look better and fit you well.
1 What is the first thing for you to do before you buy clothes?
A. To know how to wash them.
B. To look for well-made clothes.
C. To read the directions inside them.
D. To see what kind of clothes you need.
2 What can we know from the passage?
A. Some coats can only be dry-cleaned.
B. Sweaters can always be washed in hot water.
C. Coats can always be dry-cleaned.
D. Shirts can be washed both in hot and cold water.
3 What does the underlined word "labels" mean in Chinese?
A. 品牌
B. 标签
C. 价格
D. 尺寸
4 What's the main idea of the passage?
A. Buying cheap clothes.
B. Washing clothes in a right way.
C. Being a clever clothes shopper.
D. Choosing the well-made clothes.
素养:语言能力 话题:买衣服 难度:难 建议用时:7 分钟
Clothes are important and necessary(必要的) to us, but do you know how to buy clothes in a right way? Here are some ideas for you.
When you go shopping and want to buy some clothes, first you should think about what kind of clothes you really need. Then look at the labels that are inside the new clothes. They tell you how to take care of the clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water. A sweater label may tell you to wash it in cold water. The label on a coat may say "dry(干燥的) clean only". If you do as the directions(指令) say on the label, you can keep your clothes well for a long time.
Many clothes today must be dry-cleaned. Dry cleaning isn't cheap. When buying new clothes, you should check(检查) if they need to be dry-cleaned. You can save money if you buy clothes that can be washed in water or that are well-made. Well-made clothes will look good even after you wash them many times.
Clothes that cost more money don't always mean they are better made. They may not fit you, either. On the other hand, cheap clothes may sometimes look better and fit you well.
1 What is the first thing for you to do before you buy clothes?
A. To know how to wash them.
B. To look for well-made clothes.
C. To read the directions inside them.
D. To see what kind of clothes you need.
2 What can we know from the passage?
A. Some coats can only be dry-cleaned.
B. Sweaters can always be washed in hot water.
C. Coats can always be dry-cleaned.
D. Shirts can be washed both in hot and cold water.
3 What does the underlined word "labels" mean in Chinese?
A. 品牌
B. 标签
C. 价格
D. 尺寸
4 What's the main idea of the passage?
A. Buying cheap clothes.
B. Washing clothes in a right way.
C. Being a clever clothes shopper.
D. Choosing the well-made clothes.
答案:
1 D 细节理解题。根据第二段中的“When you go shopping and want to buy some clothes, first you should think about what kind of clothes you really need”可知,第一件事是看你需要哪种衣服。故选 D。 2 A 细节理解题。根据第二段中的“The label on a coat may say ‘dry(干燥的) clean only’”可知,某些外套只能干洗。故选 A。 3 B 词义猜测题。根据画线词后的“They tell you how to take care of the clothes. The label for a shirt may tell you to wash it in warm water”可知,label 的意思是“标签”。故选 B。 4 C 主旨大意题。根据全文内容,尤其是第一段“Clothes are important and necessary(必要的) to us, but do you know how to buy clothes in a right way? Here are some ideas for you”可知,短文主要介绍了如何做一个聪明的服装购物者。故选 C。
First think about what 1______ of clothes you really need.
Then 2______ that are inside the new clothes. If you do as the directions say on the label, you can keep your clothes well for a long time.
When buying new clothes you should check if they need to be dry-cleaned.
Yes. Dry-cleaning isn't 3______. 4______. Save money.
Clothes that 5______ don't always mean they are better made.

Buy clothes in a right way
Then 2______ that are inside the new clothes. If you do as the directions say on the label, you can keep your clothes well for a long time.
When buying new clothes you should check if they need to be dry-cleaned.
Yes. Dry-cleaning isn't 3______. 4______. Save money.
Clothes that 5______ don't always mean they are better made.
Buy clothes in a right way
答案:
1 kind 2 look at the labels 3 cheap 4 No 5 cost more money
查看更多完整答案,请扫码查看