2025年一遍过七年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一遍过七年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一遍过七年级英语上册译林版》

一、选出画线部分读音不同的选项
1 A. zoo B. always C. pens D. bikes
2 A. shall B. wash C. usually D. English
3 A. think B. there C. three D. mouth
4 A. five B. of C. family D. fly
5 A. chair B. China C. school D. lunch
答案: 1.D 2.C 3.B 4.B 5.C
二、将方框中的名词按照可数名词和不可数名词进行分类并写出可数名词的复数形式
apple, bread, salt, ball, map, beef, porridge, singer, animal, milk, money, tomato, juice, kilo, carton, pepper, pancake
1 可数名词: ______ ______ ______
2 不可数名词: ______ ______ ______
答案: 1 可数名词:apples, balls, maps, singers, animals, tomatoes, kilos, cartons, peppers, pancakes 2 不可数名词:bread, salt, beef, porridge, milk, money, juice
三、根据汉语或音标提示写出单词
1 How many ______ (碗) were there on the table?
2 Eating too much ______ (盐) and oil will increase the risk of having health problems.
3 Customers can bring their own ______ (瓶子) to buy milky tea and it is good for the environment.
4 The ______ /tʃi:z/ cake tastes so good that I can't wait to eat it.
5 [2024 南师大附中新城初中期末] Attention, please! I have some ______ /'pi:sɪz/ of good news to tell you.
答案: 1 bowls 2 salt 3 bottles 4 cheese 5 pieces
1 [2024 上海宝山期中] It's clouding up. ______ it'll rain soon.

A.May be
B.Maybe
C.Must be
D.Must
答案: B 句意:天气变阴了。也许很快会下雨。May be“可能是”,情态动词+be 动词;Maybe“也许”;Must be“一定是”;Must“必须”,情态动词。根据空后的“it'll rain soon”可知,此处表示“也许”,副词 maybe 位于句首。故选 B。
2 新考法·图文转换题 There are three ______ of bread in the picture.

A.bowls
B.pieces
C.kilos
D.packets
答案: D 从图片可以看出,有三袋面包。故选 D。
3 Mum, could you buy some ______ for my party?

A.drink and snack
B.drink and snacks
C.drinks and snack
D.drinks and snacks
答案: D 句意:妈妈,你能为我的聚会买些饮料和零食吗? drink“饮料”和 snack“零食”都是可数名词。故选 D。
4 [2025 广元二模] —Would you like something to eat?
—Yes, I'd like some ______.

A.apple
B.milk
C.bread
D.water
答案: C ——你想吃点什么吗?——是的,我想要一些面包。根据问句中的“something to eat”可排除 B 项和 D 项;some 后接可数名词复数或不可数名词。故选 C。
5 —Tom, ______ there any meat in the fridge?
—No, Mum. There ______ two tomatoes left.

A.is; is
B.is; are
C.are; are
D.are; is
答案: B 问句中的主语为不可数名词 meat,be 动词应使用单数 is;答语中的主语为 two tomatoes,be 动词应使用复数形式 are。
五、用括号中所给单词的适当形式补全短文
[原创题] This is my family's fridge. Look! There are some 1 ______ (apple) and 2 ______ (tomato) in it. But there aren't any 3 ______ (sweet) or 4 ______ (milk). There are two 5 ______ (kilo) of meat in a bag. We want to have some meat for dinner this evening. Near the bag there are two 6 ______ (box). The big one is a box of 7 ______ (cake). The small one is a box of tea. Behind the boxes there are five 8 ______ (bottle) of orange juice. I want to have 9 ______ (watermelon) and 10 ______ (lemon). But there aren't. My mother will go to the supermarket to buy some for me.
过语篇 阅读能力强化训练 答案 P22
阅读 素养:思维品质 话题:健康生活习惯 理解 难度:中 建议用时:7分钟
Healthy Living Habits for Teenagers
| Things to do | Proper (恰当的) time | Advantages (优点) | More tips |
| Brushing teeth | After getting up and before going to bed | To reduce germs (细菌) in the mouth | Brush the tongue (舌头) while brushing teeth |
| | | | |
| Drinking milk | During breakfast | To keep the body strong and help you sleep well | Avoid (避免) drinking it when having a stomachache (胃痛) |
| | | | |
| Going to bed | Around 22:00 | To be good for a deep sleep | Sleep for at least 8 hours every night |
| | | | |
| Eating fruits | After meals | To keep the body strong | Wash the fruits carefully before eating them |

1 What's the advantage of brushing teeth?
A. It helps you sleep well.
B. It helps you have a good voice.
C. It can keep the body strong.
D. It can reduce germs in the mouth.
2 What's the proper time for teenagers to drink milk?
A. Before going to bed.
B. During breakfast.
C. After getting up.
D. After meals.
3 What is the earliest time for teenagers to get up in the morning according to the passage?
A. At 5:00.
B. At 6:00.
C. At 7:00.
D. At 8:00.
4 What are helpful in keeping the body strong?
A. Drinking milk and eating fruits.
B. Going to bed early and brushing teeth.
C. Eating fruits and brushing teeth.
D. Drinking milk and going to bed early.
5 Where can we probably read the passage?
A. In a storybook.
B. In a novel.
C. In a dictionary.
D. In a magazine.
答案: 1 apples 2 tomatoes 3 sweets 4 milk 5 kilos 6 boxes 7 cakes 8 bottles 9 watermelons 10 lemons 过语篇 阅读能力强化训练 阅读理解 【解题导语】本文主要介绍了青少年的四个健康生活习惯。1 D 细节理解题。根据表格中刷牙的优点可知,刷牙可以有效地减少口腔里的细菌。2 B 细节理解题。根据表格中喝牛奶的恰当时间可知,应是在吃早饭期间。3 B 数字计算题。根据表格中“Going to bed”部分的内容可知,晚上 10 点左右睡觉,至少睡 8 个小时,也就是最早早上 6 点起床。4 A 细节理解题。根据表格中“Drinking milk”和“Eating fruits”部分对应的优点可知,喝牛奶和吃水果对保持身体强壮有帮助。5 D 文章出处题。文章主要介绍了青少年的四个健康生活习惯,所以它可能在杂志中出现。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭