第24页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
一、用方框中所给单词或短语的适当形式填空(每词或短语限用一次)
describe, be good for, correct, talk about, pronounce
1 We ask her to ______ what kind of things she does in her spare time.
2 You have to answer each question ______.
3 We won't ______ that — that's history.
4 Very few people can ______ my name correctly.
5 I think doing sports ______ you. It is fun.
describe, be good for, correct, talk about, pronounce
1 We ask her to ______ what kind of things she does in her spare time.
2 You have to answer each question ______.
3 We won't ______ that — that's history.
4 Very few people can ______ my name correctly.
5 I think doing sports ______ you. It is fun.
答案:
1 describe 2 correctly 3 talk about 4 pronounce 5 is good for
二、根据短文内容及首字母提示补全短文
原创题 My brother is a sports fan. He likes watching all kinds of ball games. He likes basketball, football, 1 v______ and badminton. And he is good at football. He is 2 i______ his school football 3 t______. My brother is also a 4 m______ of the Football Club. He takes much exercise in the club 5 e______ day. When he goes out, he always buys newspapers 6 a______ sports and he often 7 r______ sports news. He usually plays football 8 w______ his friends after school, and he wants to be a football player in the 9 f______. My brother often goes to the stadium(体育场)to watch the football matches on Saturdays. He doesn't want to miss(错过)10 a______ wonderful ones.
原创题 My brother is a sports fan. He likes watching all kinds of ball games. He likes basketball, football, 1 v______ and badminton. And he is good at football. He is 2 i______ his school football 3 t______. My brother is also a 4 m______ of the Football Club. He takes much exercise in the club 5 e______ day. When he goes out, he always buys newspapers 6 a______ sports and he often 7 r______ sports news. He usually plays football 8 w______ his friends after school, and he wants to be a football player in the 9 f______. My brother often goes to the stadium(体育场)to watch the football matches on Saturdays. He doesn't want to miss(错过)10 a______ wonderful ones.
答案:
1 volleyball 2 in 3 team 4 member 5 every 6 about 7 reads 8 with 9 future 10 any
阅读理解 素养:思维品质 话题:飞盘 难度:中 建议用时:7分钟
[2024 武汉期末改编]
For Yang Tong, a lady in Beijing, playing Frisbee(飞盘)with friends has become her favourite hobby. It's really relaxing.
She is not alone. As a fun outdoor sport, Frisbee is getting popular in China these years.
Playing Frisbee has many good parts. First, Frisbee is friendly to all. It's quite easy, so people needn't spend a lot of time learning it. Meanwhile, Frisbee is a team sport. It helps people quickly get to know each other. So it's a good way to make friends. It's also quite safe to play because the sport doesn't need any physical(身体的)contact.
"Frisbee is still a niche(小众的)sport, but it's quickly catching people's interest," says Qin Muxin, who works at a frisbee club. He says there are more than 20 such clubs in Beijing. And there could be 20,000 to 30,000 people playing the sport in Beijing alone. "I think more and more people will fall in love with the sport in the future," Qin says.
1 What might Yang Tong think of Frisbee?
A. Interesting and relaxing.
B. Difficult and unsafe.
C. Boring and unfriendly.
D. Free and exciting.
2 From the passage, we can know Frisbee ______.
A. is a fun indoor sport
B. has a long history in China
C. needs to make a team
D. starts from China
3 What does the underlined word "contact" mean?
A. Model.
B. Fun.
C. Call.
D. Touch.
4 Which of the following is true about Frisbee according to the passage?
A. Frisbee players are all friendly.
B. It's easy and quick to learn.
C. It is helpful to know everyone.
D. Frisbee is an unsafe sport.
5 What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. Who can play Frisbee.
B. How people describe Frisbee.
C. Why Frisbee is getting popular.
D. Where people often play Frisbee.
[2024 武汉期末改编]
For Yang Tong, a lady in Beijing, playing Frisbee(飞盘)with friends has become her favourite hobby. It's really relaxing.
She is not alone. As a fun outdoor sport, Frisbee is getting popular in China these years.
Playing Frisbee has many good parts. First, Frisbee is friendly to all. It's quite easy, so people needn't spend a lot of time learning it. Meanwhile, Frisbee is a team sport. It helps people quickly get to know each other. So it's a good way to make friends. It's also quite safe to play because the sport doesn't need any physical(身体的)contact.
"Frisbee is still a niche(小众的)sport, but it's quickly catching people's interest," says Qin Muxin, who works at a frisbee club. He says there are more than 20 such clubs in Beijing. And there could be 20,000 to 30,000 people playing the sport in Beijing alone. "I think more and more people will fall in love with the sport in the future," Qin says.
1 What might Yang Tong think of Frisbee?
A. Interesting and relaxing.
B. Difficult and unsafe.
C. Boring and unfriendly.
D. Free and exciting.
2 From the passage, we can know Frisbee ______.
A. is a fun indoor sport
B. has a long history in China
C. needs to make a team
D. starts from China
3 What does the underlined word "contact" mean?
A. Model.
B. Fun.
C. Call.
D. Touch.
4 Which of the following is true about Frisbee according to the passage?
A. Frisbee players are all friendly.
B. It's easy and quick to learn.
C. It is helpful to know everyone.
D. Frisbee is an unsafe sport.
5 What does Paragraph 3 mainly talk about?
A. Who can play Frisbee.
B. How people describe Frisbee.
C. Why Frisbee is getting popular.
D. Where people often play Frisbee.
答案:
1 A 细节理解题。根据第一段中的“It's really relaxing”和第二段中的“She is not alone. As a fun outdoor sport”可知,Yang Tong觉得飞盘运动有趣、令人放松。故选A。2 C 细节理解题。根据第三段中的“Frisbee is a team sport”可知,飞盘是一项团队运动。故选C。3 D 词义猜测题。根据第三段中的“It's also quite safe to play”可知,飞盘这项运动不需要任何身体接触,所以玩起来也很安全。因此 contact 的意思是“接触”。故选D。4 B 推理判断题。根据第三段中的“It's quite easy, so people needn't spend a lot of time learning it”可知,飞盘运动很容易,所以人们不需要花很多时间来学习它。故选B。5 C 段落大意题。根据第三段中的“Playing Frisbee has many good parts”“First, Frisbee is friendly to all”“Meanwhile, Frisbee is a team sport... So it's a good way to make friends. It's also quite safe to play”可知,本段主要讲述了飞盘运动受欢迎的原因:玩飞盘有种种好处。故选C。
6 What is the main idea of the passage?
A.Chinese people find new ways to relax.
B.New sports in China have a long way to go.
C.More Chinese people are interested in sports.
D.Frisbee is winning Chinese people's hearts.
7 新考法·开放性设问 What's your favourite sport? How often do you play it?______
A.Chinese people find new ways to relax.
B.New sports in China have a long way to go.
C.More Chinese people are interested in sports.
D.Frisbee is winning Chinese people's hearts.
7 新考法·开放性设问 What's your favourite sport? How often do you play it?______
答案:
6 D 主旨大意题。根据第四段中的“And there could be 20,000 to 30,000 people playing the sport in Beijing alone”可知,飞盘运动正在赢得中国人的心。故选D。7 略
查看更多完整答案,请扫码查看