第80页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
1 [2023 孝感中考] —Can you give me some ______ on learning English well? —Sure. Watching English programs is a good way.
A.news
B.advice
C.decisions
D.messages
A.news
B.advice
C.decisions
D.messages
答案:
B ——你能给我一些学好英语的建议吗?——当然可以。看英语节目是一个好方法。根据“Watching English programs is a good way”可知,这里给的是学英语的建议,所以空处指“建议”。
2 —Cindy likes making friends with people from different ______. —Me, too.
A.cultures
B.books
C.stories
D.films
A.cultures
B.books
C.stories
D.films
答案:
A ——辛迪喜欢和不同文化背景的人交朋友。——我也是。根据“making friends with people”可推知,这里是说喜欢结交不同文化背景的人。故选A。
3 [2024 扬州广陵区期末] Which has a different sound(发音)?
A.near
B.year
C.wear
D.hear
A.near
B.year
C.wear
D.hear
答案:
C 句意:哪一个的发音不同? near/nɪə(r)/;year/jɪə(r)/; wear/weə(r)/;hear/hɪə(r)/。ABD项发/ɪə(r)/,C项发/eə(r)/,与其他选项不同。故选C。
4 [2024 无锡期末] —So many boxes! ______ is in there? —Books! They are for the children in poor areas.
A.What
B.Who
C.Which
D.Whose
A.What
B.Who
C.Which
D.Whose
答案:
A ——这么多盒子!里面有什么?——书籍!它们是为贫困地区的孩子们准备的。根据“Books!”可知,问句问盒子里面有什么。
过语篇 阅读能力强化训练 答案 P28
| 阅读理解 | 🔍 素养:文化意识 话题:“汉服奶奶” ★ 难度:中 ⏱ 建议用时:7分钟 |
Do you know Liu Weixiu? She lives in Changsha, Hunan. People call her “Hanfu Grandma” because she likes wearing hanfu very much.
Grandma Liu loves hanfu. She often wears hanfu in her everyday life. She also likes taking photos in hanfu. Grandma Liu looks beautiful in those photos. Some people help her put the photos on the Internet. That makes many people start to like her on the Internet. Many people see her photos and give “Likes”. They like Grandma Liu very much. They say “hello” to her and call her “Grandma” when they meet her in the street.
“I like hanfu a lot. Every time I wear hanfu, I am very happy,” Grandma Liu says. “My wish is that lots of people like hanfu and can wear hanfu. And I want to help them remember our traditional culture.”
1 Which country does “Hanfu Grandma” live in?
A. The US.
B. The UK.
C. Australia.
D. China.
2 Why do people call Liu “Hanfu Grandma”?
A. Because she makes some hanfu.
B. Because she likes wearing hanfu.
C. Because she likes taking photos in hanfu.
D. Because she has some hanfu at home.
3 What does the underlined word “That” refer to (指代)?
A. Grandma Liu.
B. Hanfu.
C. Taking photos.
D. Putting the photos on the Internet.
4 Which of the following is TRUE about “Hanfu Grandma”?
A. She doesn’t like traditional Chinese culture.
B. She and her friends all like wearing hanfu.
C. She only wears hanfu when taking photos.
D. She is popular(受欢迎的) on the Internet.
5 What does the last paragraph mainly tell us?
A. Hanfu Grandma’s wish.
B. Hanfu on the Internet.
C. The traditional culture.
D. Hanfu Grandma’s hobby.
| 阅读理解 | 🔍 素养:文化意识 话题:“汉服奶奶” ★ 难度:中 ⏱ 建议用时:7分钟 |
Do you know Liu Weixiu? She lives in Changsha, Hunan. People call her “Hanfu Grandma” because she likes wearing hanfu very much.
Grandma Liu loves hanfu. She often wears hanfu in her everyday life. She also likes taking photos in hanfu. Grandma Liu looks beautiful in those photos. Some people help her put the photos on the Internet. That makes many people start to like her on the Internet. Many people see her photos and give “Likes”. They like Grandma Liu very much. They say “hello” to her and call her “Grandma” when they meet her in the street.
“I like hanfu a lot. Every time I wear hanfu, I am very happy,” Grandma Liu says. “My wish is that lots of people like hanfu and can wear hanfu. And I want to help them remember our traditional culture.”
1 Which country does “Hanfu Grandma” live in?
A. The US.
B. The UK.
C. Australia.
D. China.
2 Why do people call Liu “Hanfu Grandma”?
A. Because she makes some hanfu.
B. Because she likes wearing hanfu.
C. Because she likes taking photos in hanfu.
D. Because she has some hanfu at home.
3 What does the underlined word “That” refer to (指代)?
A. Grandma Liu.
B. Hanfu.
C. Taking photos.
D. Putting the photos on the Internet.
4 Which of the following is TRUE about “Hanfu Grandma”?
A. She doesn’t like traditional Chinese culture.
B. She and her friends all like wearing hanfu.
C. She only wears hanfu when taking photos.
D. She is popular(受欢迎的) on the Internet.
5 What does the last paragraph mainly tell us?
A. Hanfu Grandma’s wish.
B. Hanfu on the Internet.
C. The traditional culture.
D. Hanfu Grandma’s hobby.
答案:
1 D 细节理解题。根据第一段中的“She lives in Changsha, Hunan”可知,汉服奶奶住在中国。故选D。
2 B 细节理解题。根据第一段中的“People call her ‘Hanfu Grandma’ because she likes wearing hanfu very much”可知,因为她喜欢穿汉服。故选B。
3 D 词义猜测题。根据第二段中的“Some people help her put the photos on the Internet. That makes many people start to like her on the Internet”可知,That指代把汉服奶奶穿汉服的图片放在网上的行为。故选D。
4 D 细节理解题。根据第二段中的“Many people see her photos and give ‘Likes’. They like Grandma Liu very much”可知,汉服奶奶很受欢迎。故选D。
5 A 段落大意题。细读最后一段可知,最后一段主要介绍了汉服奶奶的愿望。故选A。
2 B 细节理解题。根据第一段中的“People call her ‘Hanfu Grandma’ because she likes wearing hanfu very much”可知,因为她喜欢穿汉服。故选B。
3 D 词义猜测题。根据第二段中的“Some people help her put the photos on the Internet. That makes many people start to like her on the Internet”可知,That指代把汉服奶奶穿汉服的图片放在网上的行为。故选D。
4 D 细节理解题。根据第二段中的“Many people see her photos and give ‘Likes’. They like Grandma Liu very much”可知,汉服奶奶很受欢迎。故选D。
5 A 段落大意题。细读最后一段可知,最后一段主要介绍了汉服奶奶的愿望。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看