第32页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
二、阅读理解
素养:语言能力 话题:学校 难度:易 建议用时:7 分钟
Hi, everyone! This is a photo of my new school. Look! There are six floors in the classroom building. There are fifteen classrooms on every floor. Some teachers' offices are in it too. At our school, there are 3,200 students and 300 teachers. The office building is next to the classroom building. The dining hall (餐厅) is beside the classroom building. I often have lunch there. After lunch I often have a talk with my friends. In front of the dining hall is a library. It's a good place to read books. I get to school at 7:40 a.m. The first class begins at 8:00 a.m. I have four lessons in the morning and two in the afternoon. There is a big gym behind the dining hall. After school, I like going swimming there. It is very huge and can give enough space for our school's teachers and students to have indoor activities. Our school is big and beautiful, and I like it very much.
1 How many classrooms are there in the classroom building?
A. Sixty. B. Seventy. C. Eighty. D. Ninety.
2 What does the writer like doing after school?
A. Playing basketball. B. Going swimming. C. Talking with friends. D. Reading books.
3 Where is the school library?
A. Behind the classrooms. B. Next to the offices. C. In front of the dining hall. D. Behind the dining hall.
4 What does the underlined word "huge" mean?
A. Very small. B. Very long. C. Very big. D. Very short.
5 What's the best title for the passage?
A. My English friend B. My good friends C. My favourite school D. My new school
素养:语言能力 话题:学校 难度:易 建议用时:7 分钟
Hi, everyone! This is a photo of my new school. Look! There are six floors in the classroom building. There are fifteen classrooms on every floor. Some teachers' offices are in it too. At our school, there are 3,200 students and 300 teachers. The office building is next to the classroom building. The dining hall (餐厅) is beside the classroom building. I often have lunch there. After lunch I often have a talk with my friends. In front of the dining hall is a library. It's a good place to read books. I get to school at 7:40 a.m. The first class begins at 8:00 a.m. I have four lessons in the morning and two in the afternoon. There is a big gym behind the dining hall. After school, I like going swimming there. It is very huge and can give enough space for our school's teachers and students to have indoor activities. Our school is big and beautiful, and I like it very much.
1 How many classrooms are there in the classroom building?
A. Sixty. B. Seventy. C. Eighty. D. Ninety.
2 What does the writer like doing after school?
A. Playing basketball. B. Going swimming. C. Talking with friends. D. Reading books.
3 Where is the school library?
A. Behind the classrooms. B. Next to the offices. C. In front of the dining hall. D. Behind the dining hall.
4 What does the underlined word "huge" mean?
A. Very small. B. Very long. C. Very big. D. Very short.
5 What's the best title for the passage?
A. My English friend B. My good friends C. My favourite school D. My new school
答案:
1 D 数字计算题。教学楼有6层,每层15个教室,所以共有90个教室。故选 D。 2 B 细节理解题。根据第二段中的"After school, I like going swimming there"可知,作者放学后喜欢游泳。故选 B。 3 C 细节理解题。根据第一段中的"In front of the dining hall is a library"可知,图书馆在餐厅的前面。故选 C。 4 C 词义猜测题。根据后半句"can give enough space for our school's teachers and students to have indoor activities"可知,该体育馆是巨大的。故选 C。 5 D 标题归纳题。本文介绍的是作者的新学校及他的校园生活,所以标题应为"My new school"。
There are some teachers' offices in it.
·classroom building — There are 1 ______ and 2 ______ classrooms on each floor.
layout(布局) ·office building — It is 3 ______ the classroom building.
·4 ______ — It is beside the classroom building.
·library — It is in front of the dining hall.
My new school ·gym — It is 5 ______ the dining hall.
6 ______ — 300 teachers and 3,200 students are at our school.
·classroom building — There are 1 ______ and 2 ______ classrooms on each floor.
layout(布局) ·office building — It is 3 ______ the classroom building.
·4 ______ — It is beside the classroom building.
·library — It is in front of the dining hall.
My new school ·gym — It is 5 ______ the dining hall.
6 ______ — 300 teachers and 3,200 students are at our school.
答案:
1 six/6 floors 2 fifteen/15 3 next to 4 dining hall 5 behind 6 people
【知识迁移】 根据文章的描述,完成下方的学校布局图
1 ______
前 2 ______ classroom building 4 ______
后 3 ______

1 ______
前 2 ______ classroom building 4 ______
后 3 ______
答案:
1 library 2 dining hall 3 gym 4 office building
查看更多完整答案,请扫码查看