第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
二、阅读理解 素养:语言能力 话题:最好的朋友 难度:中 建议用时:7分钟
[2024 烟台黄渤海新区期末]I am Vera. I have many friends.
Nelly is my best friend. She is fifteen years old. She is two years older than me. We live in the same town and we began to know each other when we were very young. Now we are classmates. I'm not tall but Nelly is tall and thin. I have long hair and she has short black hair. She has big eyes. She is a good girl. When her friends have difficulties(困难), she always tries to help them. Nelly is one of the best students in our class. I like studying with her. She always helps me with my studies. Although we have the same hobbies, we also have some differences. I am sociable and enjoy talking. I like to make friends with different people. Nelly, however, is serious and quiet. We believe in each other, so we are good friends.
I hope we can be friends forever.
1 How old is Vera?
A. 11. B. 13. C. 15. D. 17.
2 When did Vera and Nelly know each other?
A. When they were very young.
B. When Nelly was fifteen years old.
C. After Nelly helped Vera with her studies.
D. After they were classmates.
3 What's the meaning of the underlined word "sociable" in Chinese?
A. 沉默的 B. 喜怒无常的 C. 善于交际的 D. 没有耐心的
4 Why can Vera and Nelly be friends?
A. Because they live in the same town.
B. Because they can talk about and share everything.
C. Because they have everything in common.
D. Because they believe in each other.
5 Which of the following(下面的) is TRUE?
A. Nelly is of medium height, and she has long black hair.
B. Nelly and Vera are in the different class.
C. Nelly likes to help her friends when they have difficulties.
D. Nelly has the same hobbies as Vera, so they don't have any difference.
[2024 烟台黄渤海新区期末]I am Vera. I have many friends.
Nelly is my best friend. She is fifteen years old. She is two years older than me. We live in the same town and we began to know each other when we were very young. Now we are classmates. I'm not tall but Nelly is tall and thin. I have long hair and she has short black hair. She has big eyes. She is a good girl. When her friends have difficulties(困难), she always tries to help them. Nelly is one of the best students in our class. I like studying with her. She always helps me with my studies. Although we have the same hobbies, we also have some differences. I am sociable and enjoy talking. I like to make friends with different people. Nelly, however, is serious and quiet. We believe in each other, so we are good friends.
I hope we can be friends forever.
1 How old is Vera?
A. 11. B. 13. C. 15. D. 17.
2 When did Vera and Nelly know each other?
A. When they were very young.
B. When Nelly was fifteen years old.
C. After Nelly helped Vera with her studies.
D. After they were classmates.
3 What's the meaning of the underlined word "sociable" in Chinese?
A. 沉默的 B. 喜怒无常的 C. 善于交际的 D. 没有耐心的
4 Why can Vera and Nelly be friends?
A. Because they live in the same town.
B. Because they can talk about and share everything.
C. Because they have everything in common.
D. Because they believe in each other.
5 Which of the following(下面的) is TRUE?
A. Nelly is of medium height, and she has long black hair.
B. Nelly and Vera are in the different class.
C. Nelly likes to help her friends when they have difficulties.
D. Nelly has the same hobbies as Vera, so they don't have any difference.
答案:
1 B 数字计算题。根据第二段中的“She is fifteen years old. She is two years older than me”可知,Nelly比Vera大两岁。Nelly十五岁了,所以Vera应该是十三岁。故选B。2 A 细节理解题。根据第二段中的“We live in the same town and we began to know each other when we were very young”可知,Nelly和Vera很小的时候就认识了。故选A。3 C 词义猜测题。根据第二段中的“enjoy talking”和“I like to make friends with different people”可知,Vera喜欢交谈和交朋友。sociable表示“善于交际的”。故选C。4 D 细节理解题。根据第二段中的“We believe in each other, so we are good friends”可知是因为她们互相信任。故选D。5 C 细节理解题。根据第二段中的“When her friends have difficulties(困难), she always tries to help them.”可知,Nelly总会在朋友有困难时,帮助他们。故选C。
Vera
|
13/thirteen
|
●3 ______
●long hair
|
●sociable
●enjoy talking
|
Name
|
2 ______
|
Age
|
15/fifteen
|
●tall and thin
●short black hair

●big eyes
|
4 ______
|
Characters
|
●serious
●5 ______
|
13/thirteen
|
●3 ______
●long hair
|
●sociable
●enjoy talking
|
Name
|
2 ______
|
Age
|
15/fifteen
|
●tall and thin
●short black hair
●big eyes
|
4 ______
|
Characters
|
●serious
●5 ______
答案:
1 friends 2 Nelly 3 short 4 Looks 5 quiet
查看更多完整答案,请扫码查看