第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
五、根据汉语意思完成句子(每空一词)
1 妈妈总是教导我们做正确的事,做一个诚实的人。
Mum always ______ ______ ______ ______ right things and be an honest person.
2 我常常帮她学习地理。
I often ______ ______ ______ her Geography.
3 让我告诉你我最喜欢的英文图书。
Let me ______ ______ ______ my favourite English book.
4 为了这场演出,李敏买了两条丝巾。
Li Min buys two scarves ______ ______ ______.
5 午饭后和我最好的朋友聊天是非常有趣的事。
It's great fun to ______ ______ my best friend after lunch.
1 妈妈总是教导我们做正确的事,做一个诚实的人。
Mum always ______ ______ ______ ______ right things and be an honest person.
2 我常常帮她学习地理。
I often ______ ______ ______ her Geography.
3 让我告诉你我最喜欢的英文图书。
Let me ______ ______ ______ my favourite English book.
4 为了这场演出,李敏买了两条丝巾。
Li Min buys two scarves ______ ______ ______.
5 午饭后和我最好的朋友聊天是非常有趣的事。
It's great fun to ______ ______ my best friend after lunch.
答案:
1 teaches us to do 2 help her with 3 tell you about 4 for the/this show 5 chat with
过语篇 阅读能力强化训练 答案 P13
| 阅读理解 | 素养:思维品质 话题:求学之路 难度:中 建议用时:7分钟 |
[原创题 How do you go to school every day? By bus, by car or by bike? Anyway(总之), it must be easy for you to get to school. But for Lucia, it is very difficult. If she wants to go to school, she has to swim there. Lucia lives in a small village in western India. She is a student at the Ucayali High School. There is a small river between her village and the school, but there is no bridge over the river. Some of the villagers go to work by boat. But Lucia’s family doesn’t have a boat, so she must swim across the river to go to school. Luckily, the river doesn’t run fast.
Every day, Lucia gets up at a quarter past six in the morning. After breakfast, at a quarter to seven she leaves home. She always takes some dry (干的) clothes and books in a plastic (塑料的) bag with her. When she crosses the river and gets to the other side, she puts on her dry clothes in a small room. Then she walks to school.
She needs too much time to get to school, but she likes to go to school. It’s her dream to go to college(大学).
1 What does the underlined word “it” refer to?
A. Getting to school. B. Getting up early.
C. Getting to swim. D. Going to work.
2 Where does Lucia live?
A. In a big city. B. In a small town.
C. In a small city. D. In a small village.
3 [新考法·图文转换题] How does Lucia go to school?
A. B. C. D.

4 What is Lucia’s dream?
A. She wants to build a bridge. B. She wants to have a boat.
C. She wants to study in a college. D. She wants to be a swimmer.
5 What can we know from the passage?
A. It’s good to live in a small village.
B. Students often swim across the river to go to school.
C. Lucia seldom goes to school because her family doesn’t have a boat.
D. It’s difficult for Lucia to go to school, but she likes studying very much.
| 阅读理解 | 素养:思维品质 话题:求学之路 难度:中 建议用时:7分钟 |
[原创题 How do you go to school every day? By bus, by car or by bike? Anyway(总之), it must be easy for you to get to school. But for Lucia, it is very difficult. If she wants to go to school, she has to swim there. Lucia lives in a small village in western India. She is a student at the Ucayali High School. There is a small river between her village and the school, but there is no bridge over the river. Some of the villagers go to work by boat. But Lucia’s family doesn’t have a boat, so she must swim across the river to go to school. Luckily, the river doesn’t run fast.
Every day, Lucia gets up at a quarter past six in the morning. After breakfast, at a quarter to seven she leaves home. She always takes some dry (干的) clothes and books in a plastic (塑料的) bag with her. When she crosses the river and gets to the other side, she puts on her dry clothes in a small room. Then she walks to school.
She needs too much time to get to school, but she likes to go to school. It’s her dream to go to college(大学).
1 What does the underlined word “it” refer to?
A. Getting to school. B. Getting up early.
C. Getting to swim. D. Going to work.
2 Where does Lucia live?
A. In a big city. B. In a small town.
C. In a small city. D. In a small village.
3 [新考法·图文转换题] How does Lucia go to school?
A. B. C. D.
4 What is Lucia’s dream?
A. She wants to build a bridge. B. She wants to have a boat.
C. She wants to study in a college. D. She wants to be a swimmer.
5 What can we know from the passage?
A. It’s good to live in a small village.
B. Students often swim across the river to go to school.
C. Lucia seldom goes to school because her family doesn’t have a boat.
D. It’s difficult for Lucia to go to school, but she likes studying very much.
答案:
1 A 代词指代题。根据画线词前的“it must be easy for you to get to school”可推知,画线词应指的是到学校。 2 D 细节理解题。根据第一段中的“Lucia lives in a small village in western India”可知,露西娅住在印度西部的一个小村庄。 3 D 图文转换题。根据第一段中的“But Lucia's family doesn't have a boat, so she must swim across the river to go to school”可知,露西娅是游泳上学的。 4 C 细节理解题。根据最后一段中的“It's her dream to go to college(大学)”可知,她的梦想是上大学。 5 D 推理判断题。本文主要介绍了露西娅是如何上学的。第一段和第二段讲述了她的求学之路非常艰难,由第三段可知她非常喜欢上学。结合选项可知选D。
查看更多完整答案,请扫码查看