2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第46页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
D
(2025·皖南八校联考)
My daughter is a smart kid, but she'd never read an entire chapter book for pleasure. She had never developed any habit of classic deep reading—with two eyes in front of paper, and nothing else going on. When I faced this truth, it felt like a parenting failure. Even though we'd read many storybooks when she was younger and we lived in a house stuffed with books, I hadn't managed to instill (灌输) one of life's fundamental pleasures in my kid.
As a lifelong reader, I understand how reading enhances the fabric of our experience. Yet my daughter claimed to dislike reading. I told her reading novels was the best way to learn about how people's insides work. She said she could learn more from the people on social media, who were all about spilling their insides. I said books offered storytelling. She said, "Smartphones." I said books taught history. She said, "The Internet."
I could not win our debates, because few of my daughter's arguments against reading seemed wrong to me. Yes, reading is a way to discover new worlds—so is the entire Internet. But that's not why I wanted my daughter to pick up a book. It was about experiencing a certain magic. You know when an author describes a feeling you didn't have, and a hundred lightbulbs go off on the top of your head? I wanted her to have a chance at feeling that. A screen - based medium can't create this kind of relationship because, by its nature, the medium must fill in all the blanks for you. Books leave space for blanks—and for the internal invention they can inspire.
So I decided to cut through all the reasoning with a cold, hard practicality: cash. I told my 11 - year - old I would pay her 100 to read a novel within a month. Of course, she said yes. She finished the book in seven days. Then she even asked for the sequel (续集)—at no extra charge. Will this lead to her reading Little Women? Will it result in a lifelong habit of reading? I don't know. What I do know is that I finally opened a new door for her to the printed page. That feels like the best money I ever spent.
12. What does the underlined part "parenting failure" in Paragraph 1 refer to?
A. Failure to get along well with her daughter.
B. Failure to meet her daughter's emotional needs.
C. Failure to develop a reading habit in her daughter.
D. Failure to provide enough storybooks in the house.
13. Why does the author want her daughter to read books?
A. To help her discover new worlds.
B. To help her fill in all the blanks.
C. To help her spend less time on the Internet.
D. To let her feel a moment of deep connection.
14. How does the author feel about saying "I don't know." in Paragraph 4?
A. She regrets spending the money.
B. She is unsure if it will lead to a love of reading.
C. She feels disappointed with the final outcome.
D. She is confident in her daughter's future choices.
15. What could be the best title for the passage?
A. Creating a Reader: A Mother's Journey
B. Encouraging Reading: Tips for Children
C. The Magic of Books in a Digital Age
D. The Decline of Reading Among Children
(2025·皖南八校联考)
My daughter is a smart kid, but she'd never read an entire chapter book for pleasure. She had never developed any habit of classic deep reading—with two eyes in front of paper, and nothing else going on. When I faced this truth, it felt like a parenting failure. Even though we'd read many storybooks when she was younger and we lived in a house stuffed with books, I hadn't managed to instill (灌输) one of life's fundamental pleasures in my kid.
As a lifelong reader, I understand how reading enhances the fabric of our experience. Yet my daughter claimed to dislike reading. I told her reading novels was the best way to learn about how people's insides work. She said she could learn more from the people on social media, who were all about spilling their insides. I said books offered storytelling. She said, "Smartphones." I said books taught history. She said, "The Internet."
I could not win our debates, because few of my daughter's arguments against reading seemed wrong to me. Yes, reading is a way to discover new worlds—so is the entire Internet. But that's not why I wanted my daughter to pick up a book. It was about experiencing a certain magic. You know when an author describes a feeling you didn't have, and a hundred lightbulbs go off on the top of your head? I wanted her to have a chance at feeling that. A screen - based medium can't create this kind of relationship because, by its nature, the medium must fill in all the blanks for you. Books leave space for blanks—and for the internal invention they can inspire.
So I decided to cut through all the reasoning with a cold, hard practicality: cash. I told my 11 - year - old I would pay her 100 to read a novel within a month. Of course, she said yes. She finished the book in seven days. Then she even asked for the sequel (续集)—at no extra charge. Will this lead to her reading Little Women? Will it result in a lifelong habit of reading? I don't know. What I do know is that I finally opened a new door for her to the printed page. That feels like the best money I ever spent.
12. What does the underlined part "parenting failure" in Paragraph 1 refer to?
A. Failure to get along well with her daughter.
B. Failure to meet her daughter's emotional needs.
C. Failure to develop a reading habit in her daughter.
D. Failure to provide enough storybooks in the house.
13. Why does the author want her daughter to read books?
A. To help her discover new worlds.
B. To help her fill in all the blanks.
C. To help her spend less time on the Internet.
D. To let her feel a moment of deep connection.
14. How does the author feel about saying "I don't know." in Paragraph 4?
A. She regrets spending the money.
B. She is unsure if it will lead to a love of reading.
C. She feels disappointed with the final outcome.
D. She is confident in her daughter's future choices.
15. What could be the best title for the passage?
A. Creating a Reader: A Mother's Journey
B. Encouraging Reading: Tips for Children
C. The Magic of Books in a Digital Age
D. The Decline of Reading Among Children
答案:
12.C 【解析】词义猜测题。根据画线短语前的“She had never developed any habit of classic deep reading—with two eyes in front of paper, and nothing else going on.”可知,作者的女儿没有阅读的习惯,由此可知,“When I faced this truth, it felt like a parenting failure.”中画线部分的“parenting failure”指的是“没有在女儿身上培养出阅读习惯”,作者认为自己在这方面是失败的。故选C项。
13.D 【解析】细节理解题。根据第三段中的“It was about experiencing a certain magic. You know when an author describes a feeling you didn’t have, and a hundred lightbulbs go off on the top of your head? I wanted her to have a chance at feeling that.”可知,作者希望女儿通过阅读感受到作家描述的一种你没有的感觉。由此可知,作者想让女儿读书,因为想让她感受到一段深深的联系,与作家想要表达的情感产生共鸣。故选D项。
14.B 【解析】句意理解题。根据最后一段中的“I told my 11-year-old I would pay her 100 to read a novel within a month. Of course, she said yes. She finished the book in seven days. Then she even asked for the sequel —at no extra charge. Will this lead to her reading Little Women? Will it result in a lifelong habit of reading? I don’t know.”可知,作者给女儿100美元让她在一个月内读完一本小说,女儿七天内完成了这本书,甚至要求读续集而且不额外要钱,但是作者不确定自己的做法能否帮女儿养成终身阅读的习惯。由此可知,对于花100美元鼓励女儿读书,作者不确定这是否会让她爱上阅读。故选B项。
15.A 【解析】标题归纳题。通读全文,结合第一段中的“She had never developed any habit of classic deep reading—with two eyes in front of paper, and nothing else going on.”以及最后一段中的“What I do know is that I finally opened a new door for her to the printed page. That feels like the best money I ever spent.”可知,本文主要讲述了作者的女儿不喜欢阅读,作者想办法帮助女儿养成阅读习惯的经历,“Creating a Reader: A Mother’s Journey”意为“创造一个读者:一位母亲的旅程”,能够概括文章主要主旨,适合作为最佳标题。故选A项。
13.D 【解析】细节理解题。根据第三段中的“It was about experiencing a certain magic. You know when an author describes a feeling you didn’t have, and a hundred lightbulbs go off on the top of your head? I wanted her to have a chance at feeling that.”可知,作者希望女儿通过阅读感受到作家描述的一种你没有的感觉。由此可知,作者想让女儿读书,因为想让她感受到一段深深的联系,与作家想要表达的情感产生共鸣。故选D项。
14.B 【解析】句意理解题。根据最后一段中的“I told my 11-year-old I would pay her 100 to read a novel within a month. Of course, she said yes. She finished the book in seven days. Then she even asked for the sequel —at no extra charge. Will this lead to her reading Little Women? Will it result in a lifelong habit of reading? I don’t know.”可知,作者给女儿100美元让她在一个月内读完一本小说,女儿七天内完成了这本书,甚至要求读续集而且不额外要钱,但是作者不确定自己的做法能否帮女儿养成终身阅读的习惯。由此可知,对于花100美元鼓励女儿读书,作者不确定这是否会让她爱上阅读。故选B项。
15.A 【解析】标题归纳题。通读全文,结合第一段中的“She had never developed any habit of classic deep reading—with two eyes in front of paper, and nothing else going on.”以及最后一段中的“What I do know is that I finally opened a new door for her to the printed page. That feels like the best money I ever spent.”可知,本文主要讲述了作者的女儿不喜欢阅读,作者想办法帮助女儿养成阅读习惯的经历,“Creating a Reader: A Mother’s Journey”意为“创造一个读者:一位母亲的旅程”,能够概括文章主要主旨,适合作为最佳标题。故选A项。
查看更多完整答案,请扫码查看