2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第176页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
(2025·江苏盐城期末)
Once upon a time a little girl complained to her father that her life was painful and that she didn't know how she was going to make it. She was tired of fighting and 21 all the time. It seemed as if one problem was solved and another one would soon follow.
Her father took her to the kitchen. He filled three pots with water and placed each one on the 22. Once the three pots began to boil, he placed 23 in one pot, eggs in the second and coffee beans in the third. He then let her daughter 24 and wait, without saying a word to his daughter. The daughter complained and 25 waited, wondering what he was doing.
Twenty minutes later, he took the potatoes out of the pot and put them in one bowl and the eggs in another. He then ladled(舀)the coffee out and poured it in a cup.
The daughter felt that the potatoes were 26. Her father then asked her to take an egg and break it. After shelling the egg, she observed the hard - boiled egg. 27, he asked her to drink the coffee. Its strong pleasant smell brought a 28 to her face. “Father, what does this mean?” she asked.
He then 29 that the potatoes, the eggs and coffee beans had each faced the same adversity—the boiling water. However, each one reacted 30. The potato was hard, but in boiling water, it became soft and weak. The egg was fragile(易碎的), with the thin outer shell 31 its liquid interior(内部)until it was put in the boiling water. Then the 32 of the egg became hard. Yet, the coffee beans were 33. Exposed to the boiling water, they changed the water and 34 something new.
“Which are you?” he asked his daughter. “When adversity 35 your door, how do you respond? Are you a potato, an egg, or a coffee bean?”
21. A. spending
B. wasting
C. struggling
D. arguing
22. A. shelf
B. pan
C. table
D. fire
23. A. tomatoes
B. potatoes
C. noodles
D. corn
24. A. sit
B. blow
C. skip
D. remain
25. A. nervously
B. impatiently
C. devotedly
D. willingly
26. A. bitter
B. soft
C. multiple
D. pure
27. A. Fortunately
B. Instead
C. Gradually
D. Finally
28. A. frustration
B. tear
C. change
D. smile
29. A. criticised
B. proved
C. explained
D. acknowledged
30. A. instantly
B. differently
C. passively
D. precisely
31. A. ruining
B. protecting
C. damaging
D. transforming
32. A. response
B. inside
C. core
D. property
33. A. common
B. unique
C. dynamic
D. clear
34. A. discovered
B. advertised
C. created
D. imagined
35. A. centers on
B. calls on
C. knocks on
D. lays at
(2025·江苏盐城期末)
Once upon a time a little girl complained to her father that her life was painful and that she didn't know how she was going to make it. She was tired of fighting and 21 all the time. It seemed as if one problem was solved and another one would soon follow.
Her father took her to the kitchen. He filled three pots with water and placed each one on the 22. Once the three pots began to boil, he placed 23 in one pot, eggs in the second and coffee beans in the third. He then let her daughter 24 and wait, without saying a word to his daughter. The daughter complained and 25 waited, wondering what he was doing.
Twenty minutes later, he took the potatoes out of the pot and put them in one bowl and the eggs in another. He then ladled(舀)the coffee out and poured it in a cup.
The daughter felt that the potatoes were 26. Her father then asked her to take an egg and break it. After shelling the egg, she observed the hard - boiled egg. 27, he asked her to drink the coffee. Its strong pleasant smell brought a 28 to her face. “Father, what does this mean?” she asked.
He then 29 that the potatoes, the eggs and coffee beans had each faced the same adversity—the boiling water. However, each one reacted 30. The potato was hard, but in boiling water, it became soft and weak. The egg was fragile(易碎的), with the thin outer shell 31 its liquid interior(内部)until it was put in the boiling water. Then the 32 of the egg became hard. Yet, the coffee beans were 33. Exposed to the boiling water, they changed the water and 34 something new.
“Which are you?” he asked his daughter. “When adversity 35 your door, how do you respond? Are you a potato, an egg, or a coffee bean?”
21. A. spending
B. wasting
C. struggling
D. arguing
22. A. shelf
B. pan
C. table
D. fire
23. A. tomatoes
B. potatoes
C. noodles
D. corn
24. A. sit
B. blow
C. skip
D. remain
25. A. nervously
B. impatiently
C. devotedly
D. willingly
26. A. bitter
B. soft
C. multiple
D. pure
27. A. Fortunately
B. Instead
C. Gradually
D. Finally
28. A. frustration
B. tear
C. change
D. smile
29. A. criticised
B. proved
C. explained
D. acknowledged
30. A. instantly
B. differently
C. passively
D. precisely
31. A. ruining
B. protecting
C. damaging
D. transforming
32. A. response
B. inside
C. core
D. property
33. A. common
B. unique
C. dynamic
D. clear
34. A. discovered
B. advertised
C. created
D. imagined
35. A. centers on
B. calls on
C. knocks on
D. lays at
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。一个小女孩向她的父亲抱怨生活的艰辛,而她的父亲通过用水煮土豆、鸡蛋和咖啡的例子告诉她:面对同样的逆境,三种食物有着不同的反应。人也是一样的,面对逆境时,重要的是个人的反应。
21.C【解析】根据下文中的“It seemed as if one problem was solved and another one would soon follow.”可知,此处指她在生活中要一直努力和挣扎,但似乎问题还是会接踵而来,她对此感到厌倦。
22.D【解析】根据下文中的“Once the three pots began to boil”可知,父亲把装满水的锅放到了火上。
23.B【解析】根据下一段内容可知,父亲在水里煮的分别是土豆、鸡蛋和咖啡。potatoes属于原词复现。
24.A【解析】根据下文中的“The daughter complained and 25 waited”可知,此处表示父亲让女儿坐下来等。
25.B【解析】根据空前的“complained”可知,此处表示女儿不耐烦地等着。
26.B【解析】根据下一段中的“The potato...but in boiling water,it became soft and weak.”可知,此处表示水煮过的土豆变软了。soft为原词复现。
27.D【解析】根据上文中的“Once the three pots began to boil,he placed 23 in one pot,eggs in the second and coffee beans in the third.”以及本段内容可知,父亲让女儿感受和观察了煮过的土豆和鸡蛋,最后应该是咖啡。
28.D【解析】根据“Its strong pleasant smell”可知,此处表示咖啡的香味使女儿的脸上露出了笑容。
29.C【解析】根据上文中的“‘Father,what does this mean?’she asked.”及空后内容可知,本段内容是父亲就女儿的提问给出的解释。
30.B【解析】根据空后内容可知,同样都是面对沸水,土豆、鸡蛋和咖啡的反应却不一样。本句是对空后内容的概括。
31.B【解析】根据常识可知,此处表示鸡蛋是易碎的,在它被放入沸水中之前,薄薄的外壳保护着它内部的液体。
32.B【解析】根据常识及上文中的“its liquid interior until it was put in the boiling water”可知,此处表示鸡蛋经过水煮后,内部的液体变为固体,变硬了,因此inside符合语境。
33.B【解析】根据下文中的“Exposed to the boiling water,they changed the water and 34 something new.”可知,经水煮后,咖啡豆既没有像土豆一样变软,也没有像鸡蛋一样变硬,而是改变了水,创造了新的东西,因此是独特的。
34.C【解析】参见上题解析。
35.C【解析】根据空后的“your door”可知,此处表示父亲问女儿当逆境来敲门时,她会如何应对。
21.C【解析】根据下文中的“It seemed as if one problem was solved and another one would soon follow.”可知,此处指她在生活中要一直努力和挣扎,但似乎问题还是会接踵而来,她对此感到厌倦。
22.D【解析】根据下文中的“Once the three pots began to boil”可知,父亲把装满水的锅放到了火上。
23.B【解析】根据下一段内容可知,父亲在水里煮的分别是土豆、鸡蛋和咖啡。potatoes属于原词复现。
24.A【解析】根据下文中的“The daughter complained and 25 waited”可知,此处表示父亲让女儿坐下来等。
25.B【解析】根据空前的“complained”可知,此处表示女儿不耐烦地等着。
26.B【解析】根据下一段中的“The potato...but in boiling water,it became soft and weak.”可知,此处表示水煮过的土豆变软了。soft为原词复现。
27.D【解析】根据上文中的“Once the three pots began to boil,he placed 23 in one pot,eggs in the second and coffee beans in the third.”以及本段内容可知,父亲让女儿感受和观察了煮过的土豆和鸡蛋,最后应该是咖啡。
28.D【解析】根据“Its strong pleasant smell”可知,此处表示咖啡的香味使女儿的脸上露出了笑容。
29.C【解析】根据上文中的“‘Father,what does this mean?’she asked.”及空后内容可知,本段内容是父亲就女儿的提问给出的解释。
30.B【解析】根据空后内容可知,同样都是面对沸水,土豆、鸡蛋和咖啡的反应却不一样。本句是对空后内容的概括。
31.B【解析】根据常识可知,此处表示鸡蛋是易碎的,在它被放入沸水中之前,薄薄的外壳保护着它内部的液体。
32.B【解析】根据常识及上文中的“its liquid interior until it was put in the boiling water”可知,此处表示鸡蛋经过水煮后,内部的液体变为固体,变硬了,因此inside符合语境。
33.B【解析】根据下文中的“Exposed to the boiling water,they changed the water and 34 something new.”可知,经水煮后,咖啡豆既没有像土豆一样变软,也没有像鸡蛋一样变硬,而是改变了水,创造了新的东西,因此是独特的。
34.C【解析】参见上题解析。
35.C【解析】根据空后的“your door”可知,此处表示父亲问女儿当逆境来敲门时,她会如何应对。
查看更多完整答案,请扫码查看