2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第178页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
(2025·湖南湘潭期末)
Alice had been optimistic and the heart of her family. Unfortunately, one day cancer attacked her brain. Although suffering from illness, Alice remained a source of encouragement, especially for Jenny, her 12 - year - old daughter. Alice often read inspiring stories to her, helped with her homework, and cheered her up to solve difficulties bravely. When Alice's condition worsened, the family's daily life was enveloped in the shadow of uncertainty and sorrow.
In her final days, Alice made a video without letting Jenny know, and handed it to her husband John. She wanted Jenny to remember her when she grew up, not as the woman weakened by illness, but as the loving and optimistic mother she had always been.
After Alice's passing, Jenny put her mother's photographs in a box and locked herself in her own room. For her, going into the empty living room where she and her mother read together was heartbreaking. Even the routine of going to school, once a joyful activity shared with her mother, now became an unbearable pain. John tried his best to ease the pain left by Alice. He cooked Jenny her favourite meals, read bedtime stories, and even tried braiding(编)her hair, just the way Alice used to do. But Jenny, lost in sorrow, found little comfort in these efforts.
“Dad, I won't go to school. I just want to be left alone,” Jenny shouted, her voice full of anger and hopelessness, when John asked her to prepare for school. John understood her pain but felt helpless. That was when he decided to show Jenny the video Alice had made. He hoped that hearing her mother's voice might bring some comfort to Jenny. Gently walking upstairs and knocking on Jenny's door, he entered with a video player. “Your mom left something for you,” he said, trying to mask his own sadness with a hopeful smile. Jenny, still teary - eyed, hesitated but eventually pressed the “play” button.
注意:1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
Immediately, Alice's smiling face appeared on the screen.
Jenny stepped out of her room with a smile on her face.
(2025·湖南湘潭期末)
Alice had been optimistic and the heart of her family. Unfortunately, one day cancer attacked her brain. Although suffering from illness, Alice remained a source of encouragement, especially for Jenny, her 12 - year - old daughter. Alice often read inspiring stories to her, helped with her homework, and cheered her up to solve difficulties bravely. When Alice's condition worsened, the family's daily life was enveloped in the shadow of uncertainty and sorrow.
In her final days, Alice made a video without letting Jenny know, and handed it to her husband John. She wanted Jenny to remember her when she grew up, not as the woman weakened by illness, but as the loving and optimistic mother she had always been.
After Alice's passing, Jenny put her mother's photographs in a box and locked herself in her own room. For her, going into the empty living room where she and her mother read together was heartbreaking. Even the routine of going to school, once a joyful activity shared with her mother, now became an unbearable pain. John tried his best to ease the pain left by Alice. He cooked Jenny her favourite meals, read bedtime stories, and even tried braiding(编)her hair, just the way Alice used to do. But Jenny, lost in sorrow, found little comfort in these efforts.
“Dad, I won't go to school. I just want to be left alone,” Jenny shouted, her voice full of anger and hopelessness, when John asked her to prepare for school. John understood her pain but felt helpless. That was when he decided to show Jenny the video Alice had made. He hoped that hearing her mother's voice might bring some comfort to Jenny. Gently walking upstairs and knocking on Jenny's door, he entered with a video player. “Your mom left something for you,” he said, trying to mask his own sadness with a hopeful smile. Jenny, still teary - eyed, hesitated but eventually pressed the “play” button.
注意:1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
Immediately, Alice's smiling face appeared on the screen.
Jenny stepped out of her room with a smile on her face.
答案:
【写作指导】
文章以人物为线索展开。乐观的Alice曾是家庭的核心,却不幸患上了癌症。在生命的最后日子里,Alice悄悄为女儿Jenny留下了一段录像,希望自己的爱意和乐观能够给Jenny一些影响。后来Alice的病情恶化并最终去世,全家人尤其是12岁的Jenny陷入了深深的悲痛。母亲去世后,Jenny沉浸在悲伤中,甚至不愿去学校上学。父亲John虽然掩饰悲伤尽力帮助女儿,但效果不佳。这时他决定给女儿看Alice的录像。
1.由第一段首句内容“Alice的笑脸立刻出现在屏幕上。”可知,第一段可描写Alice录像的内容以及Jenny的反应。
2.由第二段首句内容“Jenny脸上带着微笑走出了她的房间。”可知,第二段可描写Jenny看完录像后的转变。
One possible version:
Immediately,Alice’s smiling face appeared on the screen.
“Hello,my sweet Jenny,”Alice’s voice filled the room.“My journey came to an end but you still have a long one.My biggest hope is that you’re able to keep moving forward bravely and optimistically,even when it’s hard.”Hearing Alice’s each loving and firm word attentively,Jenny decided she couldn’t go on like this and let her mother down.Calling on her courage,Jenny took the photos out and felt great comfort and support.
Jenny stepped out of her room with a smile on her face.The living room was not so empty for her now.She went downstairs while John was preparing dinner.“Sorry,Dad,I shouldn’t be angry with you.I think now I’m ready for school,”she said,her voice steady and firm.John was relieved to see Jenny cheer up and hugged her tightly,expressing his support and encouragement.As Jenny left for school the next day,she carried not only her schoolbag but also the strength and love her parents offered,which became a guiding light for her.
文章以人物为线索展开。乐观的Alice曾是家庭的核心,却不幸患上了癌症。在生命的最后日子里,Alice悄悄为女儿Jenny留下了一段录像,希望自己的爱意和乐观能够给Jenny一些影响。后来Alice的病情恶化并最终去世,全家人尤其是12岁的Jenny陷入了深深的悲痛。母亲去世后,Jenny沉浸在悲伤中,甚至不愿去学校上学。父亲John虽然掩饰悲伤尽力帮助女儿,但效果不佳。这时他决定给女儿看Alice的录像。
1.由第一段首句内容“Alice的笑脸立刻出现在屏幕上。”可知,第一段可描写Alice录像的内容以及Jenny的反应。
2.由第二段首句内容“Jenny脸上带着微笑走出了她的房间。”可知,第二段可描写Jenny看完录像后的转变。
One possible version:
Immediately,Alice’s smiling face appeared on the screen.
“Hello,my sweet Jenny,”Alice’s voice filled the room.“My journey came to an end but you still have a long one.My biggest hope is that you’re able to keep moving forward bravely and optimistically,even when it’s hard.”Hearing Alice’s each loving and firm word attentively,Jenny decided she couldn’t go on like this and let her mother down.Calling on her courage,Jenny took the photos out and felt great comfort and support.
Jenny stepped out of her room with a smile on her face.The living room was not so empty for her now.She went downstairs while John was preparing dinner.“Sorry,Dad,I shouldn’t be angry with you.I think now I’m ready for school,”she said,her voice steady and firm.John was relieved to see Jenny cheer up and hugged her tightly,expressing his support and encouragement.As Jenny left for school the next day,she carried not only her schoolbag but also the strength and love her parents offered,which became a guiding light for her.
查看更多完整答案,请扫码查看