2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第129页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。
A
(2025·河南实验中学)
A 4-Day Private Tour in Türkiye
A Türkiye tour is full of many dream-come-
true moments. Here we offer you a 4-day private
tour in Türkiye.
Day 1 Arrival in Istanbul
Once you land at Istanbul Airport, our local
guide will pick you up and send you to the hotel
downtown. We will then leave the rest of the day
for your own plan.
Accommodation: Fer Hotel☆☆☆☆
Day 2 Istanbul Old City
The first stop will be the ancient
Hippodrome, which is now a public square, and
where several monuments(纪念碑)still stand,
including the most eye-catching obelisk. Then we
will head to the nearby Blue Mosque, one of
Istanbul's landmarks. Finally, after today's
sightseeing, we will send you to a new hotel.
Accommodation: Hilton Hotel☆☆☆☆
Day 3 Bosphorus Cruise
In the morning, the guide will lead you to
the Spice Bazaar, where you can buy Türkiye's
most traditional spices and food. The locals often
come here to buy daily goods, so it's a great place
to have an in-depth understanding of their daily
lives, too. Then, we will board a ship to enjoy the
Bosphorus Strait, which will last for about 2
hours.
Accommodation: Hampton Inn Hotel ☆☆☆☆
Day 4 Cappadocia
Cappadocia is famous for lunar-like
landscapes and cave buildings. Among various
sites in the region, Goreme Open Air Museum is
the best site to visit. Next, we will come to
Avanos, a small town specializing in making
pottery(陶器)with red clay from Red River.
Finally, we will drive to Kaymakli Underground
City, consisting of 8 layers connected by tunnels.
Accommodation: Kayakapi Premium Hotel
☆☆☆☆☆
At 7:00 next morning, we will say goodbye
after the driver sends you to the airport.
1. Which hotel scores the highest?
A. Fer Hotel.
B. Hilton Hotel.
C. Hampton Inn Hotel.
D. Kayakapi Premium Hotel.
2. Where can you learn further about the local
people's daily life?
A. At the Hippodrome.
B. At the Spice Bazaar.
C. At the Blue Mosque.
D. At Goreme Open Air Museum.
3. What does Avanos feature?
A. Cave buildings.
B. High-rise monuments.
C. Pottery made with red clay.
D. Buildings connected by tunnels.
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。
A
(2025·河南实验中学)
A 4-Day Private Tour in Türkiye
A Türkiye tour is full of many dream-come-
true moments. Here we offer you a 4-day private
tour in Türkiye.
Day 1 Arrival in Istanbul
Once you land at Istanbul Airport, our local
guide will pick you up and send you to the hotel
downtown. We will then leave the rest of the day
for your own plan.
Accommodation: Fer Hotel☆☆☆☆
Day 2 Istanbul Old City
The first stop will be the ancient
Hippodrome, which is now a public square, and
where several monuments(纪念碑)still stand,
including the most eye-catching obelisk. Then we
will head to the nearby Blue Mosque, one of
Istanbul's landmarks. Finally, after today's
sightseeing, we will send you to a new hotel.
Accommodation: Hilton Hotel☆☆☆☆
Day 3 Bosphorus Cruise
In the morning, the guide will lead you to
the Spice Bazaar, where you can buy Türkiye's
most traditional spices and food. The locals often
come here to buy daily goods, so it's a great place
to have an in-depth understanding of their daily
lives, too. Then, we will board a ship to enjoy the
Bosphorus Strait, which will last for about 2
hours.
Accommodation: Hampton Inn Hotel ☆☆☆☆
Day 4 Cappadocia
Cappadocia is famous for lunar-like
landscapes and cave buildings. Among various
sites in the region, Goreme Open Air Museum is
the best site to visit. Next, we will come to
Avanos, a small town specializing in making
pottery(陶器)with red clay from Red River.
Finally, we will drive to Kaymakli Underground
City, consisting of 8 layers connected by tunnels.
Accommodation: Kayakapi Premium Hotel
☆☆☆☆☆
At 7:00 next morning, we will say goodbye
after the driver sends you to the airport.
1. Which hotel scores the highest?
A. Fer Hotel.
B. Hilton Hotel.
C. Hampton Inn Hotel.
D. Kayakapi Premium Hotel.
2. Where can you learn further about the local
people's daily life?
A. At the Hippodrome.
B. At the Spice Bazaar.
C. At the Blue Mosque.
D. At Goreme Open Air Museum.
3. What does Avanos feature?
A. Cave buildings.
B. High-rise monuments.
C. Pottery made with red clay.
D. Buildings connected by tunnels.
答案:
1.D【解析】细节理解题。根据四天安排中的Accommodation部分中对所住宾馆的星级评比可知,Kayakapi Premium Hotel是五星级的,而其他几天所居住的宾馆的等级为四星级,故选D项。
2.B【解析】细节理解题。根据Day 3 Bosphorus Cruise部分中的“In the morning,the guide will lead you to the Spice Bazaar,where you can buy Türkiye’s most traditional spices and food. The locals often come here to buy daily goods,so it’s a great place to have an in-depth understanding of their daily lives,too.”可知,导游在早上会带着游客去the Spice Bazaar,在那里还可以深入了解当地人的日常生活,故选B项。
3.C【解析】细节理解题。根据Day 4 Cappadocia部分中的“Next,we will come to Avanos,a small town specializing in making pottery with red clay from Red River.”可知,Avanos是一个专用红河的红黏土制作陶器的小镇,故选C项。
2.B【解析】细节理解题。根据Day 3 Bosphorus Cruise部分中的“In the morning,the guide will lead you to the Spice Bazaar,where you can buy Türkiye’s most traditional spices and food. The locals often come here to buy daily goods,so it’s a great place to have an in-depth understanding of their daily lives,too.”可知,导游在早上会带着游客去the Spice Bazaar,在那里还可以深入了解当地人的日常生活,故选B项。
3.C【解析】细节理解题。根据Day 4 Cappadocia部分中的“Next,we will come to Avanos,a small town specializing in making pottery with red clay from Red River.”可知,Avanos是一个专用红河的红黏土制作陶器的小镇,故选C项。
B
(2025·山西长治联考)
Most environmental pollution on Earth comes
from humans and their inventions, such as cars or
plastic. Today, car emissions(排放物)are a
major source of air pollution leading to climate
change, and plastics fill our ocean, creating a
significant health issue to marine(海洋的)
animals.
And what about the electric light, thought to
be one of the greatest human inventions of all
time? Electric light can be a beautiful thing,
guiding us home when the sun goes down, keeping
us safe and making our homes bright. However,
like carbon dioxide emissions and plastic, too
much of a good thing has started to impact the
environment. Light pollution, the inappropriate
use of outdoor light, is affecting human health,
wildlife behaviour and our ability to observe stars.
Light pollution is a global issue. This became
obvious when the World Atlas of Artificial Night
Sky Brightness, a computer-generated map based
on thousands of satellite photos, was published in
2016. Available online for viewing, the map
shows how and where our globe is lit up at night.
Vast areas of North America, Europe, the Middle
East and Asia are glowing(发光)with light,
while only the most remote regions on Earth
(Greenland, Central African Republic and Niue)
are in total darkness. Some of the most light-
polluted countries in the world are Singapore,
Qatar, and Kuwait.
Sky glow is the brightening of the night sky,
mostly over cities, due to the electric lights of cars,
streetlamps, offices, factories, outdoor advertising,
and buildings, turning night into day for people who
work and play long after sunset.
People living in cities with high levels of sky
glow have a hard time seeing more than a handful
of stars at night. Astronomers are particularly
concerned with sky glow pollution as it reduces
their ability to view stars.
More than 80 percent of the world's
population, and 99 percent of Americans and
Europeans, live under sky glow.
4. What can we learn from Paragraph 2?
A. The use of outdoor light must be forbidden.
B. Electric light has both advantages and
disadvantages.
C. Electric light is the main factor to keep us
safe.
D. Electric light is the greatest human
invention.
5. Which of the following places is least affected
by sky glow?
A. Qatar.
B. Singapore.
C. Kuwait.
D. Niue.
6. Why do astronomers especially complain about
sky glow?
A. Sky glow costs too much.
B. Sky glow has a bad effect on their sleep.
C. Sky glow affects their viewing stars.
D. Sky glow wastes too much electricity.
7. What is the best title for the text?
A. Light pollution
B. Plastic pollution
C. Star pollution
D. Air pollution
(2025·山西长治联考)
Most environmental pollution on Earth comes
from humans and their inventions, such as cars or
plastic. Today, car emissions(排放物)are a
major source of air pollution leading to climate
change, and plastics fill our ocean, creating a
significant health issue to marine(海洋的)
animals.
And what about the electric light, thought to
be one of the greatest human inventions of all
time? Electric light can be a beautiful thing,
guiding us home when the sun goes down, keeping
us safe and making our homes bright. However,
like carbon dioxide emissions and plastic, too
much of a good thing has started to impact the
environment. Light pollution, the inappropriate
use of outdoor light, is affecting human health,
wildlife behaviour and our ability to observe stars.
Light pollution is a global issue. This became
obvious when the World Atlas of Artificial Night
Sky Brightness, a computer-generated map based
on thousands of satellite photos, was published in
2016. Available online for viewing, the map
shows how and where our globe is lit up at night.
Vast areas of North America, Europe, the Middle
East and Asia are glowing(发光)with light,
while only the most remote regions on Earth
(Greenland, Central African Republic and Niue)
are in total darkness. Some of the most light-
polluted countries in the world are Singapore,
Qatar, and Kuwait.
Sky glow is the brightening of the night sky,
mostly over cities, due to the electric lights of cars,
streetlamps, offices, factories, outdoor advertising,
and buildings, turning night into day for people who
work and play long after sunset.
People living in cities with high levels of sky
glow have a hard time seeing more than a handful
of stars at night. Astronomers are particularly
concerned with sky glow pollution as it reduces
their ability to view stars.
More than 80 percent of the world's
population, and 99 percent of Americans and
Europeans, live under sky glow.
4. What can we learn from Paragraph 2?
A. The use of outdoor light must be forbidden.
B. Electric light has both advantages and
disadvantages.
C. Electric light is the main factor to keep us
safe.
D. Electric light is the greatest human
invention.
5. Which of the following places is least affected
by sky glow?
A. Qatar.
B. Singapore.
C. Kuwait.
D. Niue.
6. Why do astronomers especially complain about
sky glow?
A. Sky glow costs too much.
B. Sky glow has a bad effect on their sleep.
C. Sky glow affects their viewing stars.
D. Sky glow wastes too much electricity.
7. What is the best title for the text?
A. Light pollution
B. Plastic pollution
C. Star pollution
D. Air pollution
答案:
4.B【解析】细节理解题。根据第二段内容可知,电灯是一件美丽的东西,在太阳下山时指引我们回家,保证我们的安全,让我们的家明亮。然而,就像二氧化碳排放和塑料一样,太多的好东西已经开始影响环境。光污染,即户外光的不当使用,正在影响人类健康、野生动物行为和我们观察星星的能力,由此推知,电灯给人类带来光明与方便,但太多灯光也有许多弊端。故选B。
5.D【解析】细节理解题。根据第三段中的“Vast areas of North America,Europe,the Middle East and Asia are glowing with light,while only the most remote regions on Earth(Greenland,Central African Republic and Niue)are in total darkness.”可知,纽埃受城市光污染最小。故选D。
6.C【解析】推理判断题。根据倒数第二段中的“Astronomers are particularly concerned with sky glow pollution as it reduces their ability to view stars.”可知,光污染给天文学家观察星空造成不便。故选C。
7.A【解析】标题判断题。根据第三段中的“Light pollution is a global issue.”并结合全文内容可知,文章主要说明了电灯的好处和缺点,介绍了光污染的严重问题。A选项“光污染”最适合作文章标题。故选A。
5.D【解析】细节理解题。根据第三段中的“Vast areas of North America,Europe,the Middle East and Asia are glowing with light,while only the most remote regions on Earth(Greenland,Central African Republic and Niue)are in total darkness.”可知,纽埃受城市光污染最小。故选D。
6.C【解析】推理判断题。根据倒数第二段中的“Astronomers are particularly concerned with sky glow pollution as it reduces their ability to view stars.”可知,光污染给天文学家观察星空造成不便。故选C。
7.A【解析】标题判断题。根据第三段中的“Light pollution is a global issue.”并结合全文内容可知,文章主要说明了电灯的好处和缺点,介绍了光污染的严重问题。A选项“光污染”最适合作文章标题。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看