2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第171页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
A
Top destinations for tourists in Budapest
Budapest is the capital city of Hungary. From wonderful architecture to impressive marketplaces, these sites are the top choices for visitors.
Hungarian Parliament
The Hungarian Parliament is a key national landmark. Lying in Kossuth Square, this attractive building sits on the eastern bank of the Danube River. It was designed by Hungarian architect Imre Steindl in the neo - Gothic(新哥特式的)style and opened in 1902.
Castle Quarter
There is a saying: no trip to Budapest is complete without a visit to the Castle Quarter. The site includes Buda Castle, Matthias Church and Fisherman's Bastion. To have a better view, you'd better visit the oldest part of Budapest just before sunset. Visitors can see the city light up as it changes from daytime to night.
Central Market Hall
If you're feeling hungry, make this your first stop. The market has different kinds of tasty fruit and vegetables, sausages, cheese, and pickles which belong to Budapest. Visitors can also find local traditional art there. The red - brick building with its attractive yellow and green roof(屋顶)is also a big draw for architecture lovers.
Heroes' Square
Heroes' Square is known for its symbolic Millennium Monument with statues of Hungarian national heroes and leaders. In the center rises a column(纪念柱)with the Tomb of the Unknown Soldier below. On each side of the square stand two neoclassical(新古典主义的)wonderful buildings—the Museum of Fine Arts and the Kunsthalle.
1. What do we know about the Hungarian Parliament?
A. It used to belong to Imre Steindl.
B. It stands close to the Danube River.
C. It is the oldest neo - Gothic building.
D. It was designed in honour of an architect.
2. What can tourists do in the Central Market Hall?
A. Listen to traditional Hungarian stories.
B. Communicate with famous architects.
C. Explore the oldest building.
D. Enjoy delicious local food.
3. What do the four sites have in common?
A. They were designed by the same architect.
B. They are suitable for architecture fans.
C. They have colourful buildings.
D. They are centuries old.
A
Top destinations for tourists in Budapest
Budapest is the capital city of Hungary. From wonderful architecture to impressive marketplaces, these sites are the top choices for visitors.
Hungarian Parliament
The Hungarian Parliament is a key national landmark. Lying in Kossuth Square, this attractive building sits on the eastern bank of the Danube River. It was designed by Hungarian architect Imre Steindl in the neo - Gothic(新哥特式的)style and opened in 1902.
Castle Quarter
There is a saying: no trip to Budapest is complete without a visit to the Castle Quarter. The site includes Buda Castle, Matthias Church and Fisherman's Bastion. To have a better view, you'd better visit the oldest part of Budapest just before sunset. Visitors can see the city light up as it changes from daytime to night.
Central Market Hall
If you're feeling hungry, make this your first stop. The market has different kinds of tasty fruit and vegetables, sausages, cheese, and pickles which belong to Budapest. Visitors can also find local traditional art there. The red - brick building with its attractive yellow and green roof(屋顶)is also a big draw for architecture lovers.
Heroes' Square
Heroes' Square is known for its symbolic Millennium Monument with statues of Hungarian national heroes and leaders. In the center rises a column(纪念柱)with the Tomb of the Unknown Soldier below. On each side of the square stand two neoclassical(新古典主义的)wonderful buildings—the Museum of Fine Arts and the Kunsthalle.
1. What do we know about the Hungarian Parliament?
A. It used to belong to Imre Steindl.
B. It stands close to the Danube River.
C. It is the oldest neo - Gothic building.
D. It was designed in honour of an architect.
2. What can tourists do in the Central Market Hall?
A. Listen to traditional Hungarian stories.
B. Communicate with famous architects.
C. Explore the oldest building.
D. Enjoy delicious local food.
3. What do the four sites have in common?
A. They were designed by the same architect.
B. They are suitable for architecture fans.
C. They have colourful buildings.
D. They are centuries old.
答案:
语篇导读 本文主要介绍了布达佩斯的热门旅游目的地。
1.B【解析】细节理解题。根据Hungarian Parliament部分中的“this attractive building sits on the eastern bank of the Danube River”可知,Hungarian Parliament坐落在多瑙河东岸,故它矗立在离多瑙河很近的地方。
2.D【解析】细节理解题。根据Central Market Hall部分中的“If you're feeling hungry,make this your first stop.The market has different kinds of tasty fruit and vegetables,sausages,cheese,and pickles which belong to Budapest.”可知,在Central Market Hall,人们可以品尝当地的美食。
3.B【解析】细节理解题。根据第二段中的“It was designed by Hungarian architect Imre Steindl in the neo-Gothic style”,第三段中的“The site includes Buda Castle,Matthias Church and Fisherman’s Bastion.To have a better view,you'd better visit the oldest part of Budapest just before sunset.”和第四段中的“The red-brick building with its attractive yellow and green roof is also a big draw for architecture lovers.”以及最后一段中的“On each side of the square stand two neoclassical wonderful buildings—the Museum of Fine Arts and the Kunsthalle.”可知,这四个旅游目的地中都涉及了建筑,故它们很适合建筑爱好者参观游览。
1.B【解析】细节理解题。根据Hungarian Parliament部分中的“this attractive building sits on the eastern bank of the Danube River”可知,Hungarian Parliament坐落在多瑙河东岸,故它矗立在离多瑙河很近的地方。
2.D【解析】细节理解题。根据Central Market Hall部分中的“If you're feeling hungry,make this your first stop.The market has different kinds of tasty fruit and vegetables,sausages,cheese,and pickles which belong to Budapest.”可知,在Central Market Hall,人们可以品尝当地的美食。
3.B【解析】细节理解题。根据第二段中的“It was designed by Hungarian architect Imre Steindl in the neo-Gothic style”,第三段中的“The site includes Buda Castle,Matthias Church and Fisherman’s Bastion.To have a better view,you'd better visit the oldest part of Budapest just before sunset.”和第四段中的“The red-brick building with its attractive yellow and green roof is also a big draw for architecture lovers.”以及最后一段中的“On each side of the square stand two neoclassical wonderful buildings—the Museum of Fine Arts and the Kunsthalle.”可知,这四个旅游目的地中都涉及了建筑,故它们很适合建筑爱好者参观游览。
B
(2025·江西南昌中学)
In a Florida neighbourhood, a kind - hearted man named William Dunn, now 58, noticed a young boy frequently storming in and out of his home alone. Curious about the child's life, Dunn inquired and learned the boy was missing a father figure. Remembering the peace and patience he learned from his own dad through fishing, Dunn decided to share this joy with the boy, gaining permission from his mother to take him on fishing trips.
What began as a casual Saturday outing evolved into a 16 - year tradition. Dunn, a father of three, started taking groups of kids, many without dads, on weekend fishing trips. Among them were foster kids who had known little stability. “They'd been through a lot,” Dunn reflects, “but fishing made all that fade away.” The kids, who affectionately call him ‘Big Will’, found calm and fun on the water.
Initially, Dunn used a portion of his tyre sales income to rent boats for the kids. In 2018, he formalized his efforts by founding the non - profit Take a Kid Fishing Inc. Since then, he and his volunteers have introduced over 2,500 kids to the thrill of fishing. One such child was Jayden Pryor, who struggled emotionally after his father's tragic death in 2020. Jayden, now 13, has matured through fishing, even boasting of a shark catch with Dunn's help, expressing deep gratitude.
The fishing is only part of the impact Dunn has; the relationships he builds are equally significant. When Jayden's grades suffered, a talk with Big Will turned things around, giving Jayden a sense of purpose. Bella Smith, a 21 - year - old foster kid and automotive student, values the self - respect and mental toughness Dunn emphasizes. “Fishing helps me focus on the positive,” she says.
After Dunn's own father passed away in December, the fishing trips took on added significance. “I have even more passion for it now,” he says, cherishing the moments when a child's face lights up with their first catch. “I feel lucky to witness that every weekend,” Dunn says.
4. What inspired William Dunn to start taking kids on fishing trips?
A. He needed help with his fishing trips.
B. He wanted to teach them about his tyre business.
C. He recalled the joy of fishing with his own father.
D. He was a fishing instructor looking for students.
5. What is the main purpose of the non - profit Take a Kid Fishing Inc.?
A. To promote the fishing business of William Dunn.
B. To expose children without father figures to fishing.
C. To teach fishing skills to children with father figures.
D. To provide employment opportunities for young adults.
6. What impact does Dunn have on the kids he takes on fishing trips?
A. He teaches them how to fish to kill time.
B. He offers them emotional support and guidance.
C. He helps them improve their academic performance.
D. He offered them a temporary escape from their problems.
7. Why did Dunn's fishing trips take on added significance after his father passed away?
A. Fishing helped Dunn recover from his father's death.
B. The non - profit organization took up more of his time.
C. The children no longer wanted to participate in the trips.
D. Dunn realized fishing was a way to remember his father.
(2025·江西南昌中学)
In a Florida neighbourhood, a kind - hearted man named William Dunn, now 58, noticed a young boy frequently storming in and out of his home alone. Curious about the child's life, Dunn inquired and learned the boy was missing a father figure. Remembering the peace and patience he learned from his own dad through fishing, Dunn decided to share this joy with the boy, gaining permission from his mother to take him on fishing trips.
What began as a casual Saturday outing evolved into a 16 - year tradition. Dunn, a father of three, started taking groups of kids, many without dads, on weekend fishing trips. Among them were foster kids who had known little stability. “They'd been through a lot,” Dunn reflects, “but fishing made all that fade away.” The kids, who affectionately call him ‘Big Will’, found calm and fun on the water.
Initially, Dunn used a portion of his tyre sales income to rent boats for the kids. In 2018, he formalized his efforts by founding the non - profit Take a Kid Fishing Inc. Since then, he and his volunteers have introduced over 2,500 kids to the thrill of fishing. One such child was Jayden Pryor, who struggled emotionally after his father's tragic death in 2020. Jayden, now 13, has matured through fishing, even boasting of a shark catch with Dunn's help, expressing deep gratitude.
The fishing is only part of the impact Dunn has; the relationships he builds are equally significant. When Jayden's grades suffered, a talk with Big Will turned things around, giving Jayden a sense of purpose. Bella Smith, a 21 - year - old foster kid and automotive student, values the self - respect and mental toughness Dunn emphasizes. “Fishing helps me focus on the positive,” she says.
After Dunn's own father passed away in December, the fishing trips took on added significance. “I have even more passion for it now,” he says, cherishing the moments when a child's face lights up with their first catch. “I feel lucky to witness that every weekend,” Dunn says.
4. What inspired William Dunn to start taking kids on fishing trips?
A. He needed help with his fishing trips.
B. He wanted to teach them about his tyre business.
C. He recalled the joy of fishing with his own father.
D. He was a fishing instructor looking for students.
5. What is the main purpose of the non - profit Take a Kid Fishing Inc.?
A. To promote the fishing business of William Dunn.
B. To expose children without father figures to fishing.
C. To teach fishing skills to children with father figures.
D. To provide employment opportunities for young adults.
6. What impact does Dunn have on the kids he takes on fishing trips?
A. He teaches them how to fish to kill time.
B. He offers them emotional support and guidance.
C. He helps them improve their academic performance.
D. He offered them a temporary escape from their problems.
7. Why did Dunn's fishing trips take on added significance after his father passed away?
A. Fishing helped Dunn recover from his father's death.
B. The non - profit organization took up more of his time.
C. The children no longer wanted to participate in the trips.
D. Dunn realized fishing was a way to remember his father.
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。William Dunn利用教邻居孩子们钓鱼来陪伴孩子并教育孩子学会冷静,保有耐心。
4.C【解析】细节理解题。根据第一段最后一句可知,和自己父亲一起钓鱼的快乐促使Dunn开始带孩子们去钓鱼。故选C。
5.C【解析】推理判断题。根据第三段内容可推知,Dunn建立Take a Kid Fishing股份有限公司是为了以父亲的形象和身份教给孩子们钓鱼的技巧和体会钓鱼的乐趣。故选C。
6.B【解析】推理判断题。根据第四段内容可推知,Dunn给孩子们提供了精神上的支持和引导。故选B。
7.A【解析】推理判断题。根据最后一段内容可推知,带孩子们钓鱼帮助Dunn从父亲的去世中恢复过来。故选A。
4.C【解析】细节理解题。根据第一段最后一句可知,和自己父亲一起钓鱼的快乐促使Dunn开始带孩子们去钓鱼。故选C。
5.C【解析】推理判断题。根据第三段内容可推知,Dunn建立Take a Kid Fishing股份有限公司是为了以父亲的形象和身份教给孩子们钓鱼的技巧和体会钓鱼的乐趣。故选C。
6.B【解析】推理判断题。根据第四段内容可推知,Dunn给孩子们提供了精神上的支持和引导。故选B。
7.A【解析】推理判断题。根据最后一段内容可推知,带孩子们钓鱼帮助Dunn从父亲的去世中恢复过来。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看