2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版》

第175页
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
(2025·大连市高二上期末)
Courage is a quality that everyone has, but it sometimes disappears because of bad experiences or memories. 16 So, how can people build courage? By identifying the source of any lack of courage and actively changing your behaviour, you can build courage.
Determine your specific fears. People are often unwilling to admit that they are afraid of something. In order to begin building courage, you need to determine your specific fears. 17 This may help you to work out a plan to overcome them and build your courage.
Recognize your courage. Just as it's important to identify your fears, you should also recognize that you also have courage in many situations. 18 It can help you to figure out how to apply this quality to situations that cause fear. It can also help improve your behaviour and build your courage.
Make a practical plan to build your courage. Once you've identified your specific fears and recognized situations where you exhibit courage, make your plan to build your courage and update it when necessary. 19 The reason for that is it helps you be on track if you have difficulties and you will see your progress over time.
Avoid comparing yourself with others. Every person is different and comparing yourself with other people can minimize your self - confidence. Focusing on yourself is essential to building your confidence and courage.
20 Two characteristics of courageous people are that they not only have confidence, but also they believe in their ability to succeed and overcome fears. By developing and projecting confidence in yourself, you set yourself on the path to building and maintaining courage.
A. Part of building your courage is taking risks.
B. Embrace the positive and avoid the negative.
C. Make a list of your fears as you figure them out.
D. Having a clear strategy you can follow is important.
E. Take the time to acknowledge that you are courageous.
F. Have confidence and believe in your ability to be courageous.
G. Showing courage is necessary to succeed in many situations in life.
16.
G
17.
C
18.
E

19.
D
20.
F
答案: 语篇导读 勇气是每个人都拥有的品质,但是它有时因为糟糕的经历或回忆而消失。本文就如何建立勇气给出了几点建议。
16.G【解析】空前表达了勇气会因为不好的经历和记忆消失,强调了人们有时会缺乏勇气,空后提出问题,人们怎样才能建立勇气。G项(在生活中的许多情况下,展现勇气是成功的必要条件)承接上文,继续探讨勇气这一话题,指出勇气的重要性;同时引出下文,勇气如此重要,不禁使人发问,人们该如何建立勇气。
17.C【解析】上文讲述了为了开始建立勇气,你需要确定你具体的恐惧。C项“当你弄清你的恐惧时,列出你的恐惧清单”承接上一句内容。
18.E【解析】空前说就像识别你的恐惧很重要一样,你也应该认识到在许多情况下你也拥有勇气。空后讲了它可以帮助你弄清如何将这种品质应用到使你胆怯的境况中。E项“花时间去承认你是勇敢的”承上启下,故选E。
19.D【解析】根据下文所讲,原因是如果你遇到困难,它会帮助你稳步前进,随着时间的推移你将会看到你的进步。故D项“有一个清晰的、你可以遵循的战略是重要的”符合语境。
20.F【解析】根据本句位置和全文的篇章结构可知,本句为本段的中心句。根据下文讲的,勇敢者的两个特点是他们不仅有信心而且他们也相信自己有战胜恐惧的能力。故F项“要有信心,相信自己有勇气”符合语境。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭