2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第150页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Ⅳ. 课文语法填空
Although not 1 (allow) to join the expedition to the South Pole, Perce Blackborow managed 2 (go) aboard the ship Endurance and worked as a steward there. Their voyage didn’t go smoothly and the ship was stuck in the ice. Before the ship 3 (sink) into the sea, Shackleton gave the order to abandon the ship after rescuing 4 they needed most. The crew had to camp on the ice, but with spring 5 (approach), it was dangerous to stay there.
They then sailed to Elephant Island by boat, but things went from bad to worse. Soon after their arrival, Shackleton set off for South Georgia Island to seek help. They were cold and 6 (hunger). To keep up his spirit, Perce tried to think of happier things. However, these happy memories were soon interrupted by 7 sudden cold rush of air.
Perce lost his patience 8 (gradual), but soon realised his mistake thanks to Frank’s concern. He thought he should be grateful 9 Frank and Shackleton. Without their concern and perseverance, he would have died. It was their resolve 10 filled him with hope. Maybe they could return home!
1.
4.
7.
Although not 1 (allow) to join the expedition to the South Pole, Perce Blackborow managed 2 (go) aboard the ship Endurance and worked as a steward there. Their voyage didn’t go smoothly and the ship was stuck in the ice. Before the ship 3 (sink) into the sea, Shackleton gave the order to abandon the ship after rescuing 4 they needed most. The crew had to camp on the ice, but with spring 5 (approach), it was dangerous to stay there.
They then sailed to Elephant Island by boat, but things went from bad to worse. Soon after their arrival, Shackleton set off for South Georgia Island to seek help. They were cold and 6 (hunger). To keep up his spirit, Perce tried to think of happier things. However, these happy memories were soon interrupted by 7 sudden cold rush of air.
Perce lost his patience 8 (gradual), but soon realised his mistake thanks to Frank’s concern. He thought he should be grateful 9 Frank and Shackleton. Without their concern and perseverance, he would have died. It was their resolve 10 filled him with hope. Maybe they could return home!
1.
allowed
2.to go
3.sank
4.
what
5.approaching
6.hungry
7.
a
8.gradually
9.to
10.that
答案:
1.allowed 2.to go
3.sank 4.what
5.approaching 6.hungry
7.a 8.gradually
9.to 10.that
3.sank 4.what
5.approaching 6.hungry
7.a 8.gradually
9.to 10.that
Ⅴ. 阅读理解
( 2025·长沙雅礼中学月考 )
When she looked ahead, Florence Chadwick saw nothing but a solid wall of fog. Her body was numb. She had been swimming for nearly sixteen hours. Already she was the first woman to swim the English Channel in both directions. Now, her goal was to become the first woman to swim from Catalina Island to the California coast.
On that fourth of July morning in 1952, the sea was like an ice bath and the fog was so dense that she could hardly see her support boats. Against the freezing cold water, she struggled on—hour after hour—while millions watched on national television.
In one of the boats alongside Florence, her mother and her trainer offered encouragement. They told her it wasn’t much farther. But all she could see was fog. They urged her not to quit. However, with only a half mile to go, she asked to be pulled out.
Still warming her chilled body several hours later, she told a reporter, “ Look, I’m not excusing myself, but if I had seen land, I might have made it. ” It was not tiredness or even the cold water that defeated her. It was the fog. She was unable to see her goal.
Two months later, she tried again. This time, despite the same dense fog, she swam with her faith intact and her goal clearly pictured in her mind. She knew that somewhere behind that fog was land and this time she made it! Florence Chadwick became the first woman to swim the Catalina Channel, overshadowing the men’s record by two hours!
1. What can we learn about that fourth of July morning in 1952?
A. The thick fog cleared by mid-morning.
B. Chadwick managed to swim the Catalina Channel.
C. The support boats accompanied Chadwick all the way.
D. A live broadcast of Chadwick’s swim was watched on TV.
2. What did Florence Chadwick think was the reason for her failure?
A. Sharks threatened her life.
B. She was completely worn out.
C. The chilly water made her body numb.
D. The destination was out of sight due to the fog.
3. Which of the following is closest in meaning to the underlined word “intact” in Paragraph 5?
A. Changed.
B. Undamaged.
C. Weakened.
D. Unexplored.
4. What is the main purpose of the passage?
A. To explain why Chadwick failed in the first attempt.
B. To stress the importance of picturing a clear goal in the mind.
C. To introduce the process of Chadwick’s swimming the Catalina Channel.
D. To report Chadwick was the first woman to swim the Catalina Channel.
( 2025·长沙雅礼中学月考 )
When she looked ahead, Florence Chadwick saw nothing but a solid wall of fog. Her body was numb. She had been swimming for nearly sixteen hours. Already she was the first woman to swim the English Channel in both directions. Now, her goal was to become the first woman to swim from Catalina Island to the California coast.
On that fourth of July morning in 1952, the sea was like an ice bath and the fog was so dense that she could hardly see her support boats. Against the freezing cold water, she struggled on—hour after hour—while millions watched on national television.
In one of the boats alongside Florence, her mother and her trainer offered encouragement. They told her it wasn’t much farther. But all she could see was fog. They urged her not to quit. However, with only a half mile to go, she asked to be pulled out.
Still warming her chilled body several hours later, she told a reporter, “ Look, I’m not excusing myself, but if I had seen land, I might have made it. ” It was not tiredness or even the cold water that defeated her. It was the fog. She was unable to see her goal.
Two months later, she tried again. This time, despite the same dense fog, she swam with her faith intact and her goal clearly pictured in her mind. She knew that somewhere behind that fog was land and this time she made it! Florence Chadwick became the first woman to swim the Catalina Channel, overshadowing the men’s record by two hours!
1. What can we learn about that fourth of July morning in 1952?
A. The thick fog cleared by mid-morning.
B. Chadwick managed to swim the Catalina Channel.
C. The support boats accompanied Chadwick all the way.
D. A live broadcast of Chadwick’s swim was watched on TV.
2. What did Florence Chadwick think was the reason for her failure?
A. Sharks threatened her life.
B. She was completely worn out.
C. The chilly water made her body numb.
D. The destination was out of sight due to the fog.
3. Which of the following is closest in meaning to the underlined word “intact” in Paragraph 5?
A. Changed.
B. Undamaged.
C. Weakened.
D. Unexplored.
4. What is the main purpose of the passage?
A. To explain why Chadwick failed in the first attempt.
B. To stress the importance of picturing a clear goal in the mind.
C. To introduce the process of Chadwick’s swimming the Catalina Channel.
D. To report Chadwick was the first woman to swim the Catalina Channel.
答案:
语篇导读 本文是一篇记叙文。Florence Chadwick在第一次试图游过卡特琳娜海峡失败后,决定第二次尝试,虽然还是遇到了大雾,但是凭着脑海中勾画的清晰目标,她成功地渡过了海峡。
1.D 【解析】细节理解题。根据第二段中的“Against the freezing cold water,she struggled on—hour after hour—while millions watched on national television.”可知,当Florence Chadwick在冷水里艰难地游泳时,数百万的人正在国家电视台上看着她,即人们在电视上看她游泳的现场直播。
2.D 【解析】细节理解题。根据第四段中的“‘Look,I’m not excusing myself,but if I had seen land,I might have made it.’It was not tiredness or even the cold water that defeated her. It was the fog.”可知,Florence Chadwick认为自己失败的原因是大雾使她看不见目的地。
3.B 【解析】词义猜测题。根据最后一段中的“Two months later,she tried again. This time,despite the same dense fog”及“and her goal clearly pictured in her mind”可知,第二次尝试时,Florence Chadwick始终带着同样的信念,有着清晰的目标,因此,intact与undamaged意思相近,表示“完好无损的”。
4.B 【解析】根据最后一段中的“This time,despite the same dense fog,she swam with her faith intact and her goal clearly pictured in her mind. She knew that somewhere behind that fog was land and this time she made it!”并结合前文内容可知,Florence Chadwick在第一次尝试游过卡特琳娜海峡失败后,决定第二次尝试,虽然还是遇到了大雾,但是凭着脑海中勾画的清晰目标,她成功地渡过了海峡。由此可推出,作者写这篇文章是为了强调在头脑中勾画清晰目标的重要性。
1.D 【解析】细节理解题。根据第二段中的“Against the freezing cold water,she struggled on—hour after hour—while millions watched on national television.”可知,当Florence Chadwick在冷水里艰难地游泳时,数百万的人正在国家电视台上看着她,即人们在电视上看她游泳的现场直播。
2.D 【解析】细节理解题。根据第四段中的“‘Look,I’m not excusing myself,but if I had seen land,I might have made it.’It was not tiredness or even the cold water that defeated her. It was the fog.”可知,Florence Chadwick认为自己失败的原因是大雾使她看不见目的地。
3.B 【解析】词义猜测题。根据最后一段中的“Two months later,she tried again. This time,despite the same dense fog”及“and her goal clearly pictured in her mind”可知,第二次尝试时,Florence Chadwick始终带着同样的信念,有着清晰的目标,因此,intact与undamaged意思相近,表示“完好无损的”。
4.B 【解析】根据最后一段中的“This time,despite the same dense fog,she swam with her faith intact and her goal clearly pictured in her mind. She knew that somewhere behind that fog was land and this time she made it!”并结合前文内容可知,Florence Chadwick在第一次尝试游过卡特琳娜海峡失败后,决定第二次尝试,虽然还是遇到了大雾,但是凭着脑海中勾画的清晰目标,她成功地渡过了海峡。由此可推出,作者写这篇文章是为了强调在头脑中勾画清晰目标的重要性。
查看更多完整答案,请扫码查看