2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年教材完全解读高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第107页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
Ⅴ. 阅读理解
(2025·重庆乌江新高考协作体模考)
If you look at the dynamic “Global Temperatures” map on NASA’s website, you can see the historic temperature change over time across the planet as the timeline goes from 1880 to the modern day. By 2019, the entire planet was in red, orange, and yellow colors, indicating temperatures were much higher than the historical average in every country and human inhabitance.
If the timeline went to 2023, the map would look even worse. That’s because the summer of 2023 was the hottest ever, according to ocean monitors. July was the hottest month in recorded history. Next July could be worse. Unless we do something quickly, we face dealing with more and more dangerous and expensive natural disasters in the future.
Forest fires sent smoke from Canada across the North American continent, causing New York City to have the worst air quality in its recorded history. Heavy rainstorms fell on Vermont and the Northeastern United States in just a couple of days in the middle of July, which exceeded the amount that area would usually receive in two months and caused extreme damage to homes and businesses. Around the same time, flash flooding in Bucks County, Pennsylvania—north of Philadelphia—killed nearly a dozen people.
Erich Fischer, a researcher specializing in climate studies at the Swiss Federal Institute of Technology, is concerned that natural disasters could get much worse in the future—and in ways we cannot predict. He called for a “strike for climate justice”, which actually took place on Sept. 15, 2023. “The strategy needs to be twofold (双重的). We need to decrease carbon emissions as much as realistically possible. That is already happening with people using electric cars and other green technologies. At the same time, we also need to find ways to predict the risk of natural disasters ahead of time,” said Erich Fischer.
1. Why does the writer mention the data on NASA’s website in Paragraph 1?
A. To explain a concept.
B. To introduce a topic.
C. To provide a solution.
D. To make a prediction.
2. What does the third paragraph mainly tell us?
A. The severity of natural disasters.
B. The worst air quality in New York City.
C. The extreme damage by flash flooding.
D. The cause of the forest fires in Canada.
3. What did Erich Fischer suggest to deal with the current situation?
A. He advocated a plan consisting of two parts.
B. He suggested forbidding carbon emissions.
C. He required people to use more electric cars.
D. He emphasized the public awareness of climate changes.
4. What is the best title for the text?
A. The Hottest Month in History
B. Natural Disasters in the World
C. Extreme Weather Could Get Worse
D. Green Technology Would be Needed
(2025·重庆乌江新高考协作体模考)
If you look at the dynamic “Global Temperatures” map on NASA’s website, you can see the historic temperature change over time across the planet as the timeline goes from 1880 to the modern day. By 2019, the entire planet was in red, orange, and yellow colors, indicating temperatures were much higher than the historical average in every country and human inhabitance.
If the timeline went to 2023, the map would look even worse. That’s because the summer of 2023 was the hottest ever, according to ocean monitors. July was the hottest month in recorded history. Next July could be worse. Unless we do something quickly, we face dealing with more and more dangerous and expensive natural disasters in the future.
Forest fires sent smoke from Canada across the North American continent, causing New York City to have the worst air quality in its recorded history. Heavy rainstorms fell on Vermont and the Northeastern United States in just a couple of days in the middle of July, which exceeded the amount that area would usually receive in two months and caused extreme damage to homes and businesses. Around the same time, flash flooding in Bucks County, Pennsylvania—north of Philadelphia—killed nearly a dozen people.
Erich Fischer, a researcher specializing in climate studies at the Swiss Federal Institute of Technology, is concerned that natural disasters could get much worse in the future—and in ways we cannot predict. He called for a “strike for climate justice”, which actually took place on Sept. 15, 2023. “The strategy needs to be twofold (双重的). We need to decrease carbon emissions as much as realistically possible. That is already happening with people using electric cars and other green technologies. At the same time, we also need to find ways to predict the risk of natural disasters ahead of time,” said Erich Fischer.
1. Why does the writer mention the data on NASA’s website in Paragraph 1?
A. To explain a concept.
B. To introduce a topic.
C. To provide a solution.
D. To make a prediction.
2. What does the third paragraph mainly tell us?
A. The severity of natural disasters.
B. The worst air quality in New York City.
C. The extreme damage by flash flooding.
D. The cause of the forest fires in Canada.
3. What did Erich Fischer suggest to deal with the current situation?
A. He advocated a plan consisting of two parts.
B. He suggested forbidding carbon emissions.
C. He required people to use more electric cars.
D. He emphasized the public awareness of climate changes.
4. What is the best title for the text?
A. The Hottest Month in History
B. Natural Disasters in the World
C. Extreme Weather Could Get Worse
D. Green Technology Would be Needed
答案:
语篇导读 本文是一篇说明文。文章介绍了全球日益严重的气候变化问题,比如地球气温越来越高,极端天气事件愈加频发,旨在呼吁人们要立刻采取行动保护地球。
1.B 【解析】推理判断题。根据文章第一段内容可知,从1880年到现在,地球上的温度随时间不断变化。到2019年,整个地球在温度图上都变成了红色、橙色和黄色,这表明2019年的地球温度远高于历史平均水平,由此引出下文对气候变化问题的介绍。因此,作者在文章开头提到NASA网站上的数据是为了引出话题。
2.A 【解析】段落大意题。根据第三段中的关键词“Forest fires”“the worst air quality”“Heavy rainstorms”以 及“flash flooding”可知,第三段具体介绍了气候变化给北美各地带来的环境问题,如加拿大森林大火导致纽约市的空气质量大大下降,佛蒙特州和美国东北部地区的强降雨对房屋和企业造成了严重破坏等。因此,本段主要讲的是自然灾害的严重性。
3.A 【解析】细节理解题。根据最后一段中Erich Fischer所说的话“The strategy needs to be twofold. We need to decrease carbon emissions as much as realistically possible.”和“At the same time, we also need to find ways to predict the risk of natural disasters ahead of time”可知,他提出人们需要尽可能地减少碳排放。与此同时,我们还需要找到提前预测自然灾害风险的方法。由此可知,Erich Fischer提出了一个由两方面的内容组成的计划来解决当前的问题。
4.C 【解析】标题归纳题。通读全文,尤其是前三段内容可知,本文主要介绍了地球气温越来越高,极端天气事件愈加频发,再结合最后一段中的“natural disasters could get much worse in the future”可知,C项“极端天气可能变得更糟”言简意赅,点明主旨,适合作为本文标题。
1.B 【解析】推理判断题。根据文章第一段内容可知,从1880年到现在,地球上的温度随时间不断变化。到2019年,整个地球在温度图上都变成了红色、橙色和黄色,这表明2019年的地球温度远高于历史平均水平,由此引出下文对气候变化问题的介绍。因此,作者在文章开头提到NASA网站上的数据是为了引出话题。
2.A 【解析】段落大意题。根据第三段中的关键词“Forest fires”“the worst air quality”“Heavy rainstorms”以 及“flash flooding”可知,第三段具体介绍了气候变化给北美各地带来的环境问题,如加拿大森林大火导致纽约市的空气质量大大下降,佛蒙特州和美国东北部地区的强降雨对房屋和企业造成了严重破坏等。因此,本段主要讲的是自然灾害的严重性。
3.A 【解析】细节理解题。根据最后一段中Erich Fischer所说的话“The strategy needs to be twofold. We need to decrease carbon emissions as much as realistically possible.”和“At the same time, we also need to find ways to predict the risk of natural disasters ahead of time”可知,他提出人们需要尽可能地减少碳排放。与此同时,我们还需要找到提前预测自然灾害风险的方法。由此可知,Erich Fischer提出了一个由两方面的内容组成的计划来解决当前的问题。
4.C 【解析】标题归纳题。通读全文,尤其是前三段内容可知,本文主要介绍了地球气温越来越高,极端天气事件愈加频发,再结合最后一段中的“natural disasters could get much worse in the future”可知,C项“极端天气可能变得更糟”言简意赅,点明主旨,适合作为本文标题。
查看更多完整答案,请扫码查看