2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版》

Ⅳ. 完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
Tea, whose origin is in China, has become a symbol of the country's change from ancient times to today's global economy. For China, tea 41 a cultural ambassador, bringing people together to 42 a pot of hot tea and learn about the country's amazing history and diverse culture. Cindy Tuisku, aged 66, returned to San Francisco from China in December after a six-week 43 in Mount Wuyi, Fujian, where famous teas like Da Hong Pao are produced. She explored the local tea culture on her own without any formal programs or guided tours.
Her 44 in Chinese tea culture began five years ago after a tea experience through Airbnb. After that, she began visiting various 45 in San Francisco, and exploring tea 46 on the Internet, where she joined in the Global Tea Volunteer Program which gave her the 47 to visit China. She also mentioned that in the US, there are many local groups 48 learning about Chinese tea, including its varied types and traditional practices, because they want to spread the special and 49 Chinese tea culture. She often attended tea events 50 by them.
The tea lovers' community in the US and the rest of the world is huge and 51. Besides her friends, Tuisku has often met a lot of new faces on platforms like the Kung Fu Tea website page, through tea culture apps, or in a teahouse, 52 their stories of Chinese tea. They always find their meetings interesting and 53 for learning more. Cindy Tuisku's love for Chinese tea has helped her connect with many different 54. She shows how sharing cultural traditions can gather people from diverse backgrounds and increase 55 among them.
41. A. acts as B. belongs to C. refers to D. appears as
42. A. drink B. serve C. buy D. enjoy
43. A. trip B. course C. stay D. time
44. A. idea B. success C. habit D. interest
45. A. teahouses B. museums
C. shops D. places
46. A. festival B. culture C. party D. garden
47. A. chance B. way C. time D. money
48. A. happily B. actively C. exactly D. rapidly
49. A. new B. changing C. powerful D. diverse
50. A. made B. studied C. hosted D. explained
51. A. interconnected B. distant
C. widespread D. common
52. A. discussing B. sharing
C. telling D. expressing
53. A. funny B. personal C. new D. beneficial
54. A. friends B. individuals C. authorities D. neighbours
55. A. friendship B. knowledge
C. understanding D. respect
答案: 【语篇解读】本文是一篇新闻报道。66 岁的美国人 Cindy Tuisku 以不同的方式积极探索中国的茶文化。Cindy Tuisku 对中国茶的热爱帮助她与许多不同的人建立了联系,增进了人们的理解。
41.A 根据下文的“a cultural ambassador”可知,茶充当文化大使的角色。故选A。
42.D 根据下文的“learn about the country's amazing history and diverse culture”可知,让人们聚在一起品味一壶热茶。故选D。
43.A 根据上文的“returned to San Francisco from China”可知,这是一次旅行。故选A。
44.D 根据下文的“after a tea experience through Airbnb”可知,五年前在 Airbnb 上的一次喝茶经历使她对中国茶文化开始感兴趣。故选D。
45.A 她对茶文化感兴趣,自然探索的是茶馆。故选A。
46.B 根据上文的“diverse culture”可知,她探索茶文化。故选B。
47.A 根据上文的“where she joined in the Global Tea Volunteer Program”可知,她加入了全球茶叶志愿者计划,这给了她访问中国的机会。故选A。
48.B 根据下文的 “because they want to spread the special and 49 Chinese tea culture”可知,在美国,有许多当地团体积极学习中国茶。故选B。
49.D 根据上文的“diverse culture”可知,他们想传播中国独特而多样的茶文化。故选D。
50.C 根据“events”以及“by them”可知,她经常参加他们举办的茶话会。故选C。
51.A 根据下文的“Besides her friends”可知,爱好者群体庞大且互相联系。故选A。
52.B 根据上文的 “through tea culture apps, or in a teahouse”以及下文的“their stories of Chinese tea”可知,茶爱好者分享他们关于中国茶的故事。故选B。
53.D 根据上文的“They always find their meetings interesting”可知,他们总是觉得他们的会议很有趣,有利于学习更多。故选D。
54.B 根据上文的“Besides her friends,Tuisku has often met a lot of new faces”可知,Cindy Tuisku 对中国茶的热爱帮助她与许多不同的人建立了联系。故选B。
55.C 根据上文的“She shows how sharing cultural traditions can gather people from diverse backgrounds”可知,将不同背景的人聚集在一起,增进他们之间的理解。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭