2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版》

Ⅱ. 阅读理解(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
A
From beehives (蜂箱) on rooftops to mini-forests, creative ideas are bringing nature into cities, all around the world. Here are some examples.
Liverpool, England
A living wall is how Liverpool has made room for nature in its busy city center. Built in 2020, Liverpool's living wall has been planted with 14,000 evergreens to help trap some of the pollution produced by the city's nearby bus station. In 2021, another measure was taken. Two rooftop beehives were fixed for 40,000 bees to live in. There has been a great increase in the bee population and improvement of the community's ecology (生态) in the following years.
Singapore, Southeast Asia
Singapore is determined to be "a city in nature". In February 2021 the city-state announced its "Green Plan 2030"—to make the city as continual and nature-inclusive as possible. Singapore already has over 400 parks and four nature reserves and by 2026 this will increase to 300 hectares (公顷). They promise by 2030 no family should be more than a ten-minute walk from a green space.
Curitiba, Brazil
Curitiba, Brazil, has been working towards an eco-friendly model since the 1970s and city planners made the well-being of people their main concern. In the face of an increasing population, adding natural relaxation spaces and encouraging recycling practices has become a key part of city planning. The government's forestation plan has seen the planting of many trees in public areas. Ten "mini-forests" have also been established, making use of smaller areas where larger plantations are impossible.
21. What is the purpose of a living wall?
A. To reduce pollution.
B. To fix beehives.
C. To trap bee population.
D. To plant evergreens.
22. What does Singapore promise by 2030?
A. Increased space for parks.
B. Easier reach of green areas.
C. Continual growth of the city.
D. Greater area of nature reserves.
23. What is the shared goal of these projects?
A. To reduce local pollution.
B. To provide relaxation spaces.
C. To lower city temperatures.
D. To improve living environment.
答案: 【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了世界各地的城市引入自然、改善生活环境的创新想法和实践。
21.A 细节理解题。根据Liverpool,England中的Built in 2020,Liverpool’s living wall has been planted with 14,000 evergreens to help trap some of the pollution produced by the city’s nearby bus station.可知,绿色墙的用处是减少污染。故选A。
22.B 细节理解题。根据Singapore,Southeast Asia中的They promise by 2030 no family should be more than a ten-minute walk from a green space.可知,新加坡承诺到2030年居民可以更容易到达绿色区域。故选B。
23.D 细节理解题。根据Liverpool,England中的to help trap some of the pollution produced by the city’s nearby bus station和There has been a great increase in the bee population and improvement of the community’s ecology(生态)in the following years.,Singapore,Southeast Asia中的to make the city as
continual and nature-inclusive as possible以及Curitiba,Brazil中的city planners made the well-being of people their main concern可知,这些项目的共同目标是优化生态情况,改善生活环境。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭