2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
B
When I first landed at Ferihegy Airport in Budapest, I had no idea what was awaiting me. I was tired when our driver picked us up, but the view of graffiti (涂鸦) written in German, Russian, and Hungarian just blew me away. As we got closer to the city, I felt like I was in a place that was magically changed through time and none in the city had noticed.
I felt as if it was a forgotten place, but it really shouldn't be. I found that the air of Budapest was welcoming and nearly everyone was friendly. Most younger people there spoke English, but the non-English speakers were helpful in trying to explain to me that I had given them the wrong amount of forints (匈牙利货币单位) in paying for an item. If you're interested in shopping, there is the Mammut which is a nice sized mall on the Buda side of the Danube. The locals explained to us that we should not shop at the mall because it is expensive.
When I checked out at a great store called Jazz, I found the opposite. I got a formal gown for $14! Looking back, I'd like to go to the places where the locals shopped. I stayed at the Mohácsi Panzió. It was $50 a night and the breakfast was wonderful. Our room overlooked a garden and was on the second story of the house, where you could see the hills in the distance.
When I was there we played “futbol” with a plastic piece of tubing we found near the waste bin. Margit Island is a huge park just inside the city. A lot of activities can be found on that island, from playing football to riding around on really strange-looking bikes. If you ever decide to take a trip to Budapest, you may never want to come back.
24. How did the writer feel when the writer noticed the graffiti?
A. Surprised.
B. Scared.
C. Disappointed.
D. Puzzled.
25. What can we know about Budapest according to the text?
A. People there have no idea of time.
B. It attracts little attention.
C. Its history isn't very long.
D. It is both old and dirty.
26. What did the writer find in Jazz?
A. Young people spoke English better.
B. Almost everyone was very kind.
C. The goods were very cheap.
D. The locals bought things free of charge.
27. Why did the writer write the passage?
A. To expect people to visit Budapest.
B. To recall an unpleasant experience in Budapest.
C. To remind travellers of safety in Budapest.
D. To warn people not to shop in Budapest.
When I first landed at Ferihegy Airport in Budapest, I had no idea what was awaiting me. I was tired when our driver picked us up, but the view of graffiti (涂鸦) written in German, Russian, and Hungarian just blew me away. As we got closer to the city, I felt like I was in a place that was magically changed through time and none in the city had noticed.
I felt as if it was a forgotten place, but it really shouldn't be. I found that the air of Budapest was welcoming and nearly everyone was friendly. Most younger people there spoke English, but the non-English speakers were helpful in trying to explain to me that I had given them the wrong amount of forints (匈牙利货币单位) in paying for an item. If you're interested in shopping, there is the Mammut which is a nice sized mall on the Buda side of the Danube. The locals explained to us that we should not shop at the mall because it is expensive.
When I checked out at a great store called Jazz, I found the opposite. I got a formal gown for $14! Looking back, I'd like to go to the places where the locals shopped. I stayed at the Mohácsi Panzió. It was $50 a night and the breakfast was wonderful. Our room overlooked a garden and was on the second story of the house, where you could see the hills in the distance.
When I was there we played “futbol” with a plastic piece of tubing we found near the waste bin. Margit Island is a huge park just inside the city. A lot of activities can be found on that island, from playing football to riding around on really strange-looking bikes. If you ever decide to take a trip to Budapest, you may never want to come back.
24. How did the writer feel when the writer noticed the graffiti?
A. Surprised.
B. Scared.
C. Disappointed.
D. Puzzled.
25. What can we know about Budapest according to the text?
A. People there have no idea of time.
B. It attracts little attention.
C. Its history isn't very long.
D. It is both old and dirty.
26. What did the writer find in Jazz?
A. Young people spoke English better.
B. Almost everyone was very kind.
C. The goods were very cheap.
D. The locals bought things free of charge.
27. Why did the writer write the passage?
A. To expect people to visit Budapest.
B. To recall an unpleasant experience in Budapest.
C. To remind travellers of safety in Budapest.
D. To warn people not to shop in Budapest.
答案:
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者在布达佩斯的旅行经历。
24. A 细节理解题。根据第一段中的“I was tired when our driver picked us up,but the view of graffiti(涂鸦)written in German, Russian, and Hungarian just blew me away.”可知,当作者注意到涂鸦时,他很惊讶。
25. B 细节理解题。根据第二段中的“I felt as if it was a forgotten place,but it really shouldn’t be.”可知,布达佩斯不是一个备受人们关注的地方。
26. C 细节理解题。根据第二段中的“The locals explained to us that we should not shop at the mall because it is expensive.”和第三段中的“When I checked out at a great store called Jazz,I found the opposite.”可知,Jazz 里的货物很便宜。
27. A 推理判断题。根据最后一段中的“If you ever decide to take a trip to Budapest,you may never want to come back.”和全文内容可知,作者回忆自己在布达佩斯的旅行经历,当地人很热情友好,物美价廉,住宿和游玩体验都很不错,因此作者写这篇文章的目的是期待人们去参观布达佩斯。
24. A 细节理解题。根据第一段中的“I was tired when our driver picked us up,but the view of graffiti(涂鸦)written in German, Russian, and Hungarian just blew me away.”可知,当作者注意到涂鸦时,他很惊讶。
25. B 细节理解题。根据第二段中的“I felt as if it was a forgotten place,but it really shouldn’t be.”可知,布达佩斯不是一个备受人们关注的地方。
26. C 细节理解题。根据第二段中的“The locals explained to us that we should not shop at the mall because it is expensive.”和第三段中的“When I checked out at a great store called Jazz,I found the opposite.”可知,Jazz 里的货物很便宜。
27. A 推理判断题。根据最后一段中的“If you ever decide to take a trip to Budapest,you may never want to come back.”和全文内容可知,作者回忆自己在布达佩斯的旅行经历,当地人很热情友好,物美价廉,住宿和游玩体验都很不错,因此作者写这篇文章的目的是期待人们去参观布达佩斯。
查看更多完整答案,请扫码查看