2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第18页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
C
The Spring Festival is the biggest festival for Chinese people all around the world. The celebration usually lasts for 15 days. There is a lot to do.
On the eve of the Spring Festival, family members get together and have a big meal. Their favourite dish on this day is dumplings.
Days before the Spring Festival, families will clean their houses. People think cleaning sweeps away bad luck. It makes the house ready for good luck.
The colour red is everywhere during the Spring Festival. People think red is a happy colour and will bring them a bright future. People wear red, too. They decorate their homes with pieces of red paper. Kids get a lot of "hongbao". It is a red paper bag with money in it. Usually, older people give younger ones "hongbao". They think it brings good luck.
The Spring Festival is the time to make everybody happy. So don't say any bad words or do anything that will bring unhappiness to other people. For instance, you'd better not say any bad words like "death". Don't break anything. People think that means your luck is running out. Also, don't borrow or lend money on these days. If you have borrowed money, return it before the Spring Festival.
28. What do most people do on the eve of the Spring Festival?
A. Family members gather for a big meal.
B. Friends eat dumplings together.
C. They borrow money from friends.
D. They give each other "hongbao".
29. Why do people clean their houses days before the Spring Festival?
A. Because they enjoy cleaning.
B. Because it is believed that cleaning will sweep away bad luck.
C. Because they think it will bring happiness to others.
D. Because it is thought that cleaning brings in money.
30. Which of the following things is supposed to happen during the Spring Festival?
A. Borrowing money before the Spring Festival.
B. Saying bad words like "death".
C. Wearing red clothes.
D. Younger people give older ones "hongbao".
31. What can we learn from the story?
A. The Spring Festival is a time of harvest and fun.
B. The Spring Festival is celebrated for one whole month.
C. The Spring Festival is only celebrated in China.
D. The Spring Festival is a time for families to get together.
The Spring Festival is the biggest festival for Chinese people all around the world. The celebration usually lasts for 15 days. There is a lot to do.
On the eve of the Spring Festival, family members get together and have a big meal. Their favourite dish on this day is dumplings.
Days before the Spring Festival, families will clean their houses. People think cleaning sweeps away bad luck. It makes the house ready for good luck.
The colour red is everywhere during the Spring Festival. People think red is a happy colour and will bring them a bright future. People wear red, too. They decorate their homes with pieces of red paper. Kids get a lot of "hongbao". It is a red paper bag with money in it. Usually, older people give younger ones "hongbao". They think it brings good luck.
The Spring Festival is the time to make everybody happy. So don't say any bad words or do anything that will bring unhappiness to other people. For instance, you'd better not say any bad words like "death". Don't break anything. People think that means your luck is running out. Also, don't borrow or lend money on these days. If you have borrowed money, return it before the Spring Festival.
28. What do most people do on the eve of the Spring Festival?
A. Family members gather for a big meal.
B. Friends eat dumplings together.
C. They borrow money from friends.
D. They give each other "hongbao".
29. Why do people clean their houses days before the Spring Festival?
A. Because they enjoy cleaning.
B. Because it is believed that cleaning will sweep away bad luck.
C. Because they think it will bring happiness to others.
D. Because it is thought that cleaning brings in money.
30. Which of the following things is supposed to happen during the Spring Festival?
A. Borrowing money before the Spring Festival.
B. Saying bad words like "death".
C. Wearing red clothes.
D. Younger people give older ones "hongbao".
31. What can we learn from the story?
A. The Spring Festival is a time of harvest and fun.
B. The Spring Festival is celebrated for one whole month.
C. The Spring Festival is only celebrated in China.
D. The Spring Festival is a time for families to get together.
答案:
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了春节期间的一些习俗。
28. A 细节理解题。根据第二段中的“On the eve of the Spring Festival, family members get together and have a big meal.”可知,在春节前夕家庭成员聚在一起吃大餐。故选A。
29. B 细节理解题。根据第三段中的“People think cleaning sweeps away bad luck. It makes the house ready for good luck.”可知,人们认为清洁可以驱走厄运。它让房子准备好迎接好运。故选B。
30. C 细节理解题。根据第四段中的“People wear red, too.”可知,春节期间穿红色。故选C。
31. D 推理判断题。根据第二段中的“On the eve of the Spring Festival, family members get together and have a big meal.”可知,春节是一家人团聚的时刻。故选D。
28. A 细节理解题。根据第二段中的“On the eve of the Spring Festival, family members get together and have a big meal.”可知,在春节前夕家庭成员聚在一起吃大餐。故选A。
29. B 细节理解题。根据第三段中的“People think cleaning sweeps away bad luck. It makes the house ready for good luck.”可知,人们认为清洁可以驱走厄运。它让房子准备好迎接好运。故选B。
30. C 细节理解题。根据第四段中的“People wear red, too.”可知,春节期间穿红色。故选C。
31. D 推理判断题。根据第二段中的“On the eve of the Spring Festival, family members get together and have a big meal.”可知,春节是一家人团聚的时刻。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看