2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版》

C
By now, most people know they should be eating more vegetables. But are there ways to get more from the vegetables you already eat? A research shows that when it comes to vegetables, it's not only how much we eat, but also how we prepare them, that decides the vitamins and other nutrients that enter our body.
Many studies show that people who eat lots of vegetables have less heart disease, and eye problems and even cancer. But raw vegetables are not always best. The researchers found that 198 Germans who ate raw food were short of lycopene, the matter found in tomatoes and other red vegetables. "There is an idea that raw foods are always going to be better," says Steven K. Clinton, a professor at Ohio State University. "For fruit and vegetables, sometimes a little bit of cooking can be helpful."
A number of factors decide how the vegetables do good to people's health before they reach the table, including where and how they were grown and stored before being bought. No single cooking way is best. Some nutrients are easily lost in cooking if they are cooked in different ways.
Vitamins C and B are often lost. In January, another report said that boiling was better for carrots than frying or serving them raw. Frying was the worst way to cook.
What cooked with the vegetables can also be important. When the vegetables were cooked with fat, the diners can get more nutrients. Fat can also make the taste of vegetables better, meaning that people will eat more of them. Putting on some other things that make it taste better—a little salt—can make the food taste better.
28. What does the writer mainly want to tell us?
A. People should eat more vegetables.
B. The way people eat vegetables is important.
C. Eating vegetables is good for us.
D. How many vegetables one should eat.
29. What will happen to the people who eat the raw vegetables for a long time?
A. They will have the eyes problems.
B. They will have heart disease.
C. They will be in need of lycopene.
D. They will hate eating tomatoes.
30. Which factor decides how the vegetables do good to people?
A. The place where the vegetables are processed.
B. The way how the vegetables are stored.
C. The way how the vegetables are transported.
D. The price at which the vegetables are sold.
31. What can we know from the last paragraph?
A. It's better to cook vegetables with fat.
B. The more fat in the cooking, the fewer vegetables people will eat.
C. It's better to cook the vegetables without salt.
D. The fat will decrease the nutrition of the vegetables.
答案: 【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了影响蔬菜食用效果的一些因素并推荐了食用蔬菜的方法。
28.B 推理判断题。根据第一段的内容及最后一段中的 “When the vegetables were cooked with fat, the diners can get more nutrients.”可知,文章说明了影响蔬菜食用效果的一些因素并推荐了食用蔬菜的方法。由此可推知,作者主要想告诉我们,人们食用蔬菜的方式很重要。
29.C 细节理解题。根据第二段中的“The researchers found that 198 Germans who ate raw food were short of lycopene, the matter found in tomatoes and other red vegetables.”可知,长期吃生蔬菜的人需要番茄红素。
30.B 细节理解题。根据第三段中的“A number of factors decide how the vegetables do good to people's health before they reach the table, including where and how they were grown and stored before being bought.”可知,蔬菜储存的方式能影响蔬菜的食用效果。
31.A 细节理解题。根据最后一段中的“When the vegetables were cooked with fat, the diners can get more nutrients.”可知,当蔬菜和动植物油一起烹饪时,就餐者可以获得更多的营养。由此可知,蔬菜最好和动植物油一起煮。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭