2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第65页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
C
Recently, a new kind of tourism has sprung (出现) up in China. Called “special forces (特种兵) style tourism”, this new kind of tourism is mainly about visiting many places of interest in a short period, most often on weekends. Most of these visitors are college students.
Yu Yinghua, a college student in Shanghai, is one of them. The 22-year-old started the “special forces style tourism” in March after she was attracted by such experiences of some travel bloggers. “After staying a long time at school, I'm hungry to take trips in my spare time,” said Yu. “Now it's time! Spring has come and we can go out to enjoy the beautiful natural scenery.”
Most of her trips were inspired by understanding from her daily life, such as a place mentioned in a chat with friends. “By making a plan carefully beforehand, she was able to find a lot of information and learn more about these sites. That would help her save time when travelling on site and enjoy the sites better.”
Unlike Yu who travelled in nearby cities, Chen Junjun, a doctoral student in Shanghai likes to travel far to get rid of academic stress. In April, the 24-year-old took a two-day trip to Xi'an, Shaanxi Province. During her trip, she visited all the scenic sites in the city. “With many academic responsibilities, such a trip can bring colour to my life,” said Chen.
Even so, the 24-year-old added that such tourism is not suitable for everyone. Chen said that it's labour-consuming (耗费体力的) as visitors have to visit as many sites as possible in a short period. To some degree such trips are not as flexible as days-long trips in which you can change your plan as you like. “Thus, a great deal of energy and a calm mind are needed for this kind of tourism,” said Chen.
28. What do we know about Yu Yinghua?
A. She was hungry in her travel.
B. She only visited one site in a trip.
C. She used to serve in special forces.
D. She made a travel plan in advance carefully.
29. Why does Chen Junjun choose special forces style tourism?
A. To use up her energy.
B. To paint some colourful drawings.
C. To reduce her study pressure.
D. To take some academic responsibilities.
30. Which of the following describes the feature of special forces style tourism?
A. Tiring.
B. Time-consuming.
C. Frightening.
D. Money-consuming.
31. Where is the text most probably taken from?
A. A travel guidebook.
B. A report on special forces.
C. A guidebook to a city.
D. An introduction to a travel style.
Recently, a new kind of tourism has sprung (出现) up in China. Called “special forces (特种兵) style tourism”, this new kind of tourism is mainly about visiting many places of interest in a short period, most often on weekends. Most of these visitors are college students.
Yu Yinghua, a college student in Shanghai, is one of them. The 22-year-old started the “special forces style tourism” in March after she was attracted by such experiences of some travel bloggers. “After staying a long time at school, I'm hungry to take trips in my spare time,” said Yu. “Now it's time! Spring has come and we can go out to enjoy the beautiful natural scenery.”
Most of her trips were inspired by understanding from her daily life, such as a place mentioned in a chat with friends. “By making a plan carefully beforehand, she was able to find a lot of information and learn more about these sites. That would help her save time when travelling on site and enjoy the sites better.”
Unlike Yu who travelled in nearby cities, Chen Junjun, a doctoral student in Shanghai likes to travel far to get rid of academic stress. In April, the 24-year-old took a two-day trip to Xi'an, Shaanxi Province. During her trip, she visited all the scenic sites in the city. “With many academic responsibilities, such a trip can bring colour to my life,” said Chen.
Even so, the 24-year-old added that such tourism is not suitable for everyone. Chen said that it's labour-consuming (耗费体力的) as visitors have to visit as many sites as possible in a short period. To some degree such trips are not as flexible as days-long trips in which you can change your plan as you like. “Thus, a great deal of energy and a calm mind are needed for this kind of tourism,” said Chen.
28. What do we know about Yu Yinghua?
A. She was hungry in her travel.
B. She only visited one site in a trip.
C. She used to serve in special forces.
D. She made a travel plan in advance carefully.
29. Why does Chen Junjun choose special forces style tourism?
A. To use up her energy.
B. To paint some colourful drawings.
C. To reduce her study pressure.
D. To take some academic responsibilities.
30. Which of the following describes the feature of special forces style tourism?
A. Tiring.
B. Time-consuming.
C. Frightening.
D. Money-consuming.
31. Where is the text most probably taken from?
A. A travel guidebook.
B. A report on special forces.
C. A guidebook to a city.
D. An introduction to a travel style.
答案:
【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章主要介绍了一种近年来在中国大学生中兴起的新型旅游方式——特种兵式旅游。
28. D 推理判断题。根据第三段中的“By making a plan carefully beforehand,she was able to find a lot of information and learn more about these sites. That would help her save time when travelling on site and enjoy the sites better.”可知,Yu Yinghua 在旅游时会事先仔细地制订一个旅行计划。
29. C 细节理解题。根据第四段中的“Unlike Yu who travelled in nearby cities,Chen Junjun,a doctoral student in Shanghai likes to travel far to get rid of academic stress.”可知,Chen Junjun 选择特种兵式旅游的原因是想缓解学业带来的压力。
30. A 推理判断题。根据文章最后一段中的“Chen said that it’s labour-consuming(耗费体力的)as visitors have to visit as many sites as possible in a short period.”可知,特种兵旅游对体力要求高,而且要有冷静的头脑。由此可知,这种旅游方式令人疲倦。
31. D 文章出处题。根据第一段的内容以及全文内容可知,文章主要介绍了一种新型的旅游方式。
28. D 推理判断题。根据第三段中的“By making a plan carefully beforehand,she was able to find a lot of information and learn more about these sites. That would help her save time when travelling on site and enjoy the sites better.”可知,Yu Yinghua 在旅游时会事先仔细地制订一个旅行计划。
29. C 细节理解题。根据第四段中的“Unlike Yu who travelled in nearby cities,Chen Junjun,a doctoral student in Shanghai likes to travel far to get rid of academic stress.”可知,Chen Junjun 选择特种兵式旅游的原因是想缓解学业带来的压力。
30. A 推理判断题。根据文章最后一段中的“Chen said that it’s labour-consuming(耗费体力的)as visitors have to visit as many sites as possible in a short period.”可知,特种兵旅游对体力要求高,而且要有冷静的头脑。由此可知,这种旅游方式令人疲倦。
31. D 文章出处题。根据第一段的内容以及全文内容可知,文章主要介绍了一种新型的旅游方式。
查看更多完整答案,请扫码查看