2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第40页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
B
The first time my daughter, Maia, realised I was leaving on a trip without her, she was alarmed. Seeing photos of where I was going, she cried and asked why I was going to leave her behind. I tried to explain my work as a travel writer. But as my husband, Evan, pulled her off my leg so I could leave, I wondered if my solo trips would be worth the effort of going without her.
A few days later, I returned home and Maia was happy to hear about my trip. She told me I could keep going on trips for work—but we’d compromise(妥协), she’d come with me.
One year later, an invitation came to experience the Rocky Mountaineer on a parent - child journey, And as scary as it seemed to take a preschooler on a train, the trip sounded too good to pass up.
Dressed in her most beautiful train - riding clothes, four - year - old Maia watched me take notes about the scenery as we chugged along the Fraser River in BC. Wanting to prove her worth as an assistant, she began interviewing the Australian couple sitting beside us. Unable to spell more than a few words, she drew their answers in crayon(蜡笔). She ended up being such an easy travel companion and we found a special rhythm(节奏)on the road together.
When she was six, we flew to the Riviera Maya in Mexico. I was impressed by how cheerfully fearless she was when we swam in cenotes(天然井). But it was on the flight home, when my little kid said it was okay that the airline didn’t seat us together, that I realised how much travel was shaping her.
Research says that travel can expand a kid’s world, helping them become more adaptable while developing their creativity and imagination. Seeing those changes in Maia, I am really grateful for that compromise I made with her.
24. What can we learn about the author from the first two paragraphs?
A. She enjoyed travelling alone.
B. She gave up work for family.
C. She travelled a lot with her kid.
D. She went on trips for work.
25. What did the author think of the Rocky Mountaineer trip with Maia?
A. Enjoyable.
B. Annoying.
C. Awkward.
D. Tiring.
26. What influence did travel have on Maia?
A. She grew braver and more independent.
B. She became much closer to the writer.
C. She made new friends and learned new skills.
D. She became more outgoing and cheerful.
27. What is a suitable title for the text?
A. The Challenges of Accompanying Kids
B. The Joys of Travelling with Children
C. The Approaches to Making Travel Comfortable
D. The Reflection on Working as a Travel Writer
The first time my daughter, Maia, realised I was leaving on a trip without her, she was alarmed. Seeing photos of where I was going, she cried and asked why I was going to leave her behind. I tried to explain my work as a travel writer. But as my husband, Evan, pulled her off my leg so I could leave, I wondered if my solo trips would be worth the effort of going without her.
A few days later, I returned home and Maia was happy to hear about my trip. She told me I could keep going on trips for work—but we’d compromise(妥协), she’d come with me.
One year later, an invitation came to experience the Rocky Mountaineer on a parent - child journey, And as scary as it seemed to take a preschooler on a train, the trip sounded too good to pass up.
Dressed in her most beautiful train - riding clothes, four - year - old Maia watched me take notes about the scenery as we chugged along the Fraser River in BC. Wanting to prove her worth as an assistant, she began interviewing the Australian couple sitting beside us. Unable to spell more than a few words, she drew their answers in crayon(蜡笔). She ended up being such an easy travel companion and we found a special rhythm(节奏)on the road together.
When she was six, we flew to the Riviera Maya in Mexico. I was impressed by how cheerfully fearless she was when we swam in cenotes(天然井). But it was on the flight home, when my little kid said it was okay that the airline didn’t seat us together, that I realised how much travel was shaping her.
Research says that travel can expand a kid’s world, helping them become more adaptable while developing their creativity and imagination. Seeing those changes in Maia, I am really grateful for that compromise I made with her.
24. What can we learn about the author from the first two paragraphs?
A. She enjoyed travelling alone.
B. She gave up work for family.
C. She travelled a lot with her kid.
D. She went on trips for work.
25. What did the author think of the Rocky Mountaineer trip with Maia?
A. Enjoyable.
B. Annoying.
C. Awkward.
D. Tiring.
26. What influence did travel have on Maia?
A. She grew braver and more independent.
B. She became much closer to the writer.
C. She made new friends and learned new skills.
D. She became more outgoing and cheerful.
27. What is a suitable title for the text?
A. The Challenges of Accompanying Kids
B. The Joys of Travelling with Children
C. The Approaches to Making Travel Comfortable
D. The Reflection on Working as a Travel Writer
答案:
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者作为一名旅行作家,带着女儿一起旅行,并看到了女儿在旅行中的变化。
24. D 推理判断题。根据第一段中的“I tried to explain my work as a travel writer.”可知,作者是因为工作(旅行写作)而旅行。故选D。
25. A 推理判断题。根据第四段中的“She ended up being such an easy travel companion and we found a special rhythm(节奏)on the road together.”可以看出,在这次旅行中女儿表现得很好,是个轻松的旅伴,作者和女儿一起找到了旅行的节奏,所以作者认为这次旅行是愉快的。故选A。
26. A 细节理解题。根据第五段中的“I was impressed by how cheerfully fearless she was when we swam in cenotes(天然井). But it was on the flight home,when my little kid said it was okay that the airline didn’t seat us together,that I realised how much travel was shaping her.”可知,旅行让女儿变得更加勇敢无畏,并且在航班上的表现也体现出她更加独立。故选A。
27. B 标题归纳题。根据最后一段及全文内容可知,文章主要讲述了作者和女儿一起旅行的经历以及旅行对女儿的积极影响,如女儿在旅行中的成长等,强调了和孩子一起旅行的快乐,B项“The Joys of Travelling with Children(带孩子旅行的乐趣)”最能概括全文,符合文章主旨。故选B。
24. D 推理判断题。根据第一段中的“I tried to explain my work as a travel writer.”可知,作者是因为工作(旅行写作)而旅行。故选D。
25. A 推理判断题。根据第四段中的“She ended up being such an easy travel companion and we found a special rhythm(节奏)on the road together.”可以看出,在这次旅行中女儿表现得很好,是个轻松的旅伴,作者和女儿一起找到了旅行的节奏,所以作者认为这次旅行是愉快的。故选A。
26. A 细节理解题。根据第五段中的“I was impressed by how cheerfully fearless she was when we swam in cenotes(天然井). But it was on the flight home,when my little kid said it was okay that the airline didn’t seat us together,that I realised how much travel was shaping her.”可知,旅行让女儿变得更加勇敢无畏,并且在航班上的表现也体现出她更加独立。故选A。
27. B 标题归纳题。根据最后一段及全文内容可知,文章主要讲述了作者和女儿一起旅行的经历以及旅行对女儿的积极影响,如女儿在旅行中的成长等,强调了和孩子一起旅行的快乐,B项“The Joys of Travelling with Children(带孩子旅行的乐趣)”最能概括全文,符合文章主旨。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看