2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版》

D
Binge-watching (追剧) your favourite TV series is bad for your brain. Dr Randall Wright, based in Texas, said the need to watch episode (集) after episode has a similar influence on the brain to gambling. What's more, it often leads to social loneliness, snacking on junk food and a shortage of exercise and sleep, which, over time, is bad for the brain.
When you let auto-play start the next episode, you can find out what happens next and your brain receives good feedback, Dr Wright wrote in an article. This right-away satisfaction is similar to gambling where even after a win, you are not satisfied and want to continue playing. With binge-watching, you are not satisfied with stopping after episode five and want to continue watching. This cycle coupled with the snacking and the long time sitting can lead to unhealthy changes in your brain and body over time.
Dr Wright said, "Binge-watching itself is not bad. It becomes problems when you are watching a third, fourth or fifth episode instead of doing healthy activities." But he said it is possible to avoid the bad influence of binge-watching with four tips, including staying away from salty, fatty, calorific foods, exercising before a binge-watching, setting an alarm for sleep and balancing TV viewing with socialising.
If you add these tips to your binge-watching practice, you can create lasting healthy habits and still enjoy the now-and-then binge-watching time without hurting your brain.
32. What might "it" in Paragraph 1 refer to?
A. Gambling.
B. Binge-watching.
C. TV series.
D. The brain.
33. In what way is binge-watching like gambling?
A. The long time sitting.
B. The changes of feeling.
C. The snacking on junk food.
D. The immediate satisfaction.
34. Which is the correct way to avoid the bad influence of binge-watching?
A. Staying away from junk food.
B. Exercising after a binge-watching.
C. Keeping a balance between TV viewing and sleeping.
D. Setting a clock for watching.
35. What is Dr Wright's attitude towards binge-watching?
A. He thought it can't be avoided.
B. He completely supported it.
C. He thought about it objectively.
D. He thought it interesting.
答案: 【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了追剧有害大脑及如何避免追剧带来的不良影响。
32. B 代词指代题。根据画线词上文的“Dr Randall Wright, based in Texas, said the need to watch episode(集)after episode has a similar influence on the brain to gambling.”和画线词所在句“What’s more, it often leads to social loneliness...”可知,it指的是追电视剧。
33. D 细节理解题。根据第二段中的“This right-away satisfaction is similar to gambling where even after a win, you are not satisfied and want to continue playing.”可知,追剧获得的即刻满足感类似于赌博获得的快感。
34. A 细节理解题。根据第三段中的“But he said it is possible to avoid the bad influence of binge-watching with four tips, including staying away from salty, fatty, calorific foods, exercising before a binge-watching, setting an alarm for sleep and balancing TV viewing with socialising.”可知,答案为A。
35. C 推理判断题。根据第一段中的“Binge-watching(追剧)your favourite TV series is bad for your brain.”以及第三段的内容可推断,Dr Wright对待追剧的态度是较为客观的。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭