2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版》

C
Ghaffar Pourazar, a British man, has learned the necessary skills to perform Beijing Opera and he has become popular with his lively performance of the Monkey King, a traditional character from the Chinese classic story Journey to the West.
In 1993, he happened to watch Beijing Opera performed in London by professionals from Jingju Theatre Company of Beijing. Ghaffar fell in love with the beautiful voices, colourful costumes, excellent shows and so on. So after a year, he arrived in China alone and became a student of Beijing Opera.
At the age of 32, he had to learn with teenage students every day, starting from the most basic training of the legs and waist (腰). At that time, he was mostly troubled by the dialogue in Beijing Opera. To him, it was the biggest problem. But he tried his best to practise it. Four years later, he began to learn to perform the Monkey King. He usually arrived at the workroom on hour earlier than the other performers and he also bought books and CDs to understand the character better. Finally, He once won a top international prize for performing the Monkey King.
To help more people enjoy Beijing Opera, Ghaffar often teaches the traditional art form in schools in the United States, Britain and other countries. Ghaffar led a group of actors to perform 66 times in a month and a half in the United States. He also led a 48-member team to perform in Malaysia. In the past 10 years, he has performed in more than 400 shows.
28. Why did Ghaffar start learning Beijing Opera?
A. Because he thought it was a necessary skill.
B. Because Journey to the West is his favourite.
C. Because he loved Beijing Opera after watching one.
D. Because he wanted to be an actor and made lots of money.
29. Which of the following word can best describe Ghaffar according to Paragraph 3?
A. Careless.
B. Creative.
C. Hard-working.
D. Warm-hearted.
30. What is the correct order of the following events according to the text?
a. He got basic training with teenage students.
b. He watched a Beijing Opera performance in London.
c. He bought books and CDs about the Monkey King.
d. He won an international prize for performing the Monkey King.
A. b-c-a-d
B. b-d-a-c
C. b-a-c-d
D. b-a-d-c
31. What can we know about Ghaffar according to the last paragraph?
A. He performed Beijing Opera by himself.
B. He likes to teach his children to speak Chinese.
C. He led a 66-member team to perform in Malaysia.
D. He did a lot to spread Beijing Opera to other countries.
答案: 【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了英国男子Ghaffar Pourazar学习了表演京剧所需的技巧,使观众享受到他生动的孙悟空表演。同时讲述了他学习京剧的经历。
28. C 细节理解题。根据第二段的内容可知,Ghaffar开始学习京剧是因为他看了一场京剧之后就喜欢上了。故选C。
29. C 推理判断题。根据第三段中的“But he tried his best to practise it. Four years later, he began to learn to perform the Monkey King. He usually arrived at the workroom...”可知,Ghaffar十分勤奋。故选C。
30. C 细节理解题。根据第二段中的“In 1993, he happened to watch Beijing Opera performed in London by professionals from Jingju Theatre Company of Beijing.”可知,b“他在伦敦看了一场京剧演出”排序第一;根据第三段中的“At the age of 32, he had to learn with teenage students every day, starting from the most basic training of the legs and waist(腰).”可知,a“他和十几岁的学生一起接受基本训练”排序第二,故排除A和B选项;根据第三段中的“He usually arrived at the workroom on hour earlier than the other performers and he also bought books and CDs to understand the character better.”可知,c“他买了关于孙悟空的书和CD”排序第三,故排除D选项。故正确顺序为b-a-c-d。故选C。
31. D 细节理解题。根据最后一段内容可知,他为将京剧传播到其他国家做了很多工作。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭