2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第16页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
B
The end of the school year was in sight and spirits were high. I was back teaching after an absence of 15 years, dealing with the various kinds of "forbidden fruit" that come out of book bags. Now was the spring of the water pistol.
I decided to think up a method of dealing with "forbidden fruit".
"Please bring that pistol to me," I said. "I'm going to put it in my Grandma's Box."
"What's that?" they asked.
"It's a large wooden chest full of toys for my grandchildren," I replied.
"You don't have grandchildren," someone said.
"I don't have grandchildren now," I replied. "But someday I will. When I do, my box will be full of wonderful things for them."
My imaginary Grandma's Box worked like magic that spring, and later. Sometimes students would ask me to describe all the things I had in it. Then I would try to remember the different possessions I supposedly had taken away—since I seldom actually kept them. Usually the offender would appear at the end of the day, and I would return the belonging.
The years went by, and my first grandchild Gordon was born. I shared my joy with that year's class. Then someone said, "Now you can use your Grandma's Box." From then on instead of coming to ask their possessions back, the students would say, "That's okay. Put them in your Grandma's Box for Gordon."
I loved talking about the imaginary box, not only with my students but also with my own children. They enjoyed hearing about all the "forbidden fruit" I had collected. Then one New Year I received a surprise gift—a large, beautifully made wooden chest. My son Bruce had made my Grandma's Box a reality.
24. What was the author's purpose in having the conversation with the students?
A. To collect the water pistol.
B. To talk about her grandchildren.
C. To recommend some toys.
D. To explain her teaching method.
25. What do the underlined words "the offender" in Paragraph 8 refer to?
A. The student's parent.
B. The maker of the Grandma's Box.
C. The author's grandchild.
D. The owner of the "forbidden fruit".
26. What did the students do after they learned about the birth of Gordon?
A. They went to play with the baby.
B. They asked to see the Grandma's Box.
C. They made a present for Gordon.
D. They stopped asking their toys back.
27. What can we infer about the author?
A. She enjoys telling jokes.
B. She is a strict and smart teacher.
C. She loves doing woodwork.
D. She is a responsible grandmother.
The end of the school year was in sight and spirits were high. I was back teaching after an absence of 15 years, dealing with the various kinds of "forbidden fruit" that come out of book bags. Now was the spring of the water pistol.
I decided to think up a method of dealing with "forbidden fruit".
"Please bring that pistol to me," I said. "I'm going to put it in my Grandma's Box."
"What's that?" they asked.
"It's a large wooden chest full of toys for my grandchildren," I replied.
"You don't have grandchildren," someone said.
"I don't have grandchildren now," I replied. "But someday I will. When I do, my box will be full of wonderful things for them."
My imaginary Grandma's Box worked like magic that spring, and later. Sometimes students would ask me to describe all the things I had in it. Then I would try to remember the different possessions I supposedly had taken away—since I seldom actually kept them. Usually the offender would appear at the end of the day, and I would return the belonging.
The years went by, and my first grandchild Gordon was born. I shared my joy with that year's class. Then someone said, "Now you can use your Grandma's Box." From then on instead of coming to ask their possessions back, the students would say, "That's okay. Put them in your Grandma's Box for Gordon."
I loved talking about the imaginary box, not only with my students but also with my own children. They enjoyed hearing about all the "forbidden fruit" I had collected. Then one New Year I received a surprise gift—a large, beautifully made wooden chest. My son Bruce had made my Grandma's Box a reality.
24. What was the author's purpose in having the conversation with the students?
A. To collect the water pistol.
B. To talk about her grandchildren.
C. To recommend some toys.
D. To explain her teaching method.
25. What do the underlined words "the offender" in Paragraph 8 refer to?
A. The student's parent.
B. The maker of the Grandma's Box.
C. The author's grandchild.
D. The owner of the "forbidden fruit".
26. What did the students do after they learned about the birth of Gordon?
A. They went to play with the baby.
B. They asked to see the Grandma's Box.
C. They made a present for Gordon.
D. They stopped asking their toys back.
27. What can we infer about the author?
A. She enjoys telling jokes.
B. She is a strict and smart teacher.
C. She loves doing woodwork.
D. She is a responsible grandmother.
答案:
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者为收集学生们带到学校的玩具,想出了一个“奶奶的盒子”的办法。到后来,作者的第一个孙子出生,学生们也不再来要求归还他们的东西了,作者也在某一年收到了儿子制作的大木箱,将“奶奶的盒子”变成了现实。
24. A 细节理解题。根据第一段中的“I was back teaching after an absence of 15 years, dealing with the various kinds of ‘forbidden fruit’ that come out of book bags. Now was the spring of the water pistol.”以及第三段中的“‘Please bring that pistol to me,’ I said. ‘I’m going to put it in my Grandma’s Box.’”可知,作者与学生进行对话的目的是收集水枪。故选A。
25. D 词义猜测题。根据画线词下文“I would return the belonging”再结合上文提到作者把学生带到学校的玩具称为“禁果”,且作者的“盒子”里装的就是“禁果”,所以作者等到这些“禁果”的拥有者在一天结束的时候出现,然后就会归还他们的物品。由此可知,画线词意思为“禁果的拥有者”。故选D。
26. D 细节理解题。根据倒数第二段中的“From then on instead of coming to ask their possessions back, the students would say, ‘That’s okay. Put them in your Grandma’s Box for Gordon.’”可知,学生们在得知了Gordon的出生后,他们不再索要玩具。故选D。
27. B 推理判断题。根据文章中作者要收集学生们从书包里掏出的各种各样的“禁果”,说明作者对待学生很严格;同时作者又想出了“奶奶的盒子”这个方法来收集学生们的玩具,说明作者很聪明,由此可推知,作者是一个严格而聪明的老师。故选B。
24. A 细节理解题。根据第一段中的“I was back teaching after an absence of 15 years, dealing with the various kinds of ‘forbidden fruit’ that come out of book bags. Now was the spring of the water pistol.”以及第三段中的“‘Please bring that pistol to me,’ I said. ‘I’m going to put it in my Grandma’s Box.’”可知,作者与学生进行对话的目的是收集水枪。故选A。
25. D 词义猜测题。根据画线词下文“I would return the belonging”再结合上文提到作者把学生带到学校的玩具称为“禁果”,且作者的“盒子”里装的就是“禁果”,所以作者等到这些“禁果”的拥有者在一天结束的时候出现,然后就会归还他们的物品。由此可知,画线词意思为“禁果的拥有者”。故选D。
26. D 细节理解题。根据倒数第二段中的“From then on instead of coming to ask their possessions back, the students would say, ‘That’s okay. Put them in your Grandma’s Box for Gordon.’”可知,学生们在得知了Gordon的出生后,他们不再索要玩具。故选D。
27. B 推理判断题。根据文章中作者要收集学生们从书包里掏出的各种各样的“禁果”,说明作者对待学生很严格;同时作者又想出了“奶奶的盒子”这个方法来收集学生们的玩具,说明作者很聪明,由此可推知,作者是一个严格而聪明的老师。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看