2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第33页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
Ⅲ. 七选五(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
Outdoor exercise offers many choices like running, biking, hiking or other outdoor sports. The health benefits of spending time in nature have long been known to improve both physical and mental health. _36_.
Start with what you like. If you haven’t been active for a while, think back to activities you enjoyed years ago. _37_. If you haven’t run for a while and suddenly start sprinting (短跑), you could injure yourself. It’s good for you to choose gentle activities first. Warm up and stretch to avoid those possible injuries.
_38_. One benefit of exercising outside is that there’s no need for expensive equipment. Practise strength training by using your body weight and whatever is usable. _39_. You can also practise sit-ups on some grass. Repeat 8 to 10 times, or no more than you are comfortable with, and add sets with short breaks in between as you get stronger.
Stay encouraged—even in bad weather. When it rains or the weather turns colder, it helps to remember these words: _40_. Buy a jacket that breathes and a light hat you can use on sunny or rainy days. Having an exercise partner waiting for you can help keep you encouraged. And setting a goal to work toward—such as a charity walk or a marathon—can also help keep you going.
A. They will make exercise interesting
B. Build strength with what’s around
C. There’s no success without hard work
D. There’s no such thing as bad weather, only the wrong clothes
E. For example, find a picnic table or a low wall to do half push-ups
F. Here’s advice from training experts on getting into outdoor exercise
G. However, be fully prepared before jumping back into a sport you used to play
Outdoor exercise offers many choices like running, biking, hiking or other outdoor sports. The health benefits of spending time in nature have long been known to improve both physical and mental health. _36_.
Start with what you like. If you haven’t been active for a while, think back to activities you enjoyed years ago. _37_. If you haven’t run for a while and suddenly start sprinting (短跑), you could injure yourself. It’s good for you to choose gentle activities first. Warm up and stretch to avoid those possible injuries.
_38_. One benefit of exercising outside is that there’s no need for expensive equipment. Practise strength training by using your body weight and whatever is usable. _39_. You can also practise sit-ups on some grass. Repeat 8 to 10 times, or no more than you are comfortable with, and add sets with short breaks in between as you get stronger.
Stay encouraged—even in bad weather. When it rains or the weather turns colder, it helps to remember these words: _40_. Buy a jacket that breathes and a light hat you can use on sunny or rainy days. Having an exercise partner waiting for you can help keep you encouraged. And setting a goal to work toward—such as a charity walk or a marathon—can also help keep you going.
A. They will make exercise interesting
B. Build strength with what’s around
C. There’s no success without hard work
D. There’s no such thing as bad weather, only the wrong clothes
E. For example, find a picnic table or a low wall to do half push-ups
F. Here’s advice from training experts on getting into outdoor exercise
G. However, be fully prepared before jumping back into a sport you used to play
答案:
36~40 FGBED
Ⅳ. 完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
During my first three years of college, I put on weight quickly. Between classwork and a part-time job, I had zero time for _41_. Besides, I ate a lot of fast food. Not surprisingly, I _42_ a fat stomach.
After leaving college, I _43_ to take exercise. Invited by a friend, I _44_ working out with exercise machines three times a week. I was the kind of person who did not try something _45_. I ate the same food; I did the same thing. Clearly, I _46_ my routines (习惯). My friend, however, became _47_. One day, he said, “We’re not getting enough exercise. We should play tennis instead.”
Me? Play tennis? No way. I was strongly against his _48_. I was not good at sports and I was _49_ the exercise machines. _50_, weeks later, I found my-self standing on a tennis court (球场). As I held my racket (球拍), I felt _51_. I ran after every ball he served to me, completely _52_ about 90% of them and hitting the rest into the other court. The first few months were quite _53_. But one day as the ball came flying towards me, my racket and the ball finally met in the place where it is most effective to hit a ball. I watched _54_ as my return landed where I had aimed (瞄准) it. I had finally _55_ how to play tennis properly!
41. A. games
B. holidays
C. research
D. exercise
42. A. wanted
B. got
C. hated
D. protected
43. A. decided
B. agreed
C. regretted
D. continued
44. A. avoided
B. imagined
C. began
D. minded
45. A. important
B. new
C. simple
D. similar
46. A. liked
B. changed
C. hid
D. completed
47. A. busy
B. careless
C. bored
D. lazy
48. A. rule
B. job
C. reply
D. idea
49. A. worried about
B. happy with
C. sure of
D. ashamed of
50. A. But
B. Additionally
C. Besides
D. However
51. A. silly
B. relaxed
C. proud
D. satisfied
52. A. controlling
B. throwing
C. missing
D. playing
53. A. interesting
B. painful
C. different
D. easy
54. A. secretly
B. angrily
C. terribly
D. amazedly
55. A. asked
B. learned
C. taught
D. remembered
During my first three years of college, I put on weight quickly. Between classwork and a part-time job, I had zero time for _41_. Besides, I ate a lot of fast food. Not surprisingly, I _42_ a fat stomach.
After leaving college, I _43_ to take exercise. Invited by a friend, I _44_ working out with exercise machines three times a week. I was the kind of person who did not try something _45_. I ate the same food; I did the same thing. Clearly, I _46_ my routines (习惯). My friend, however, became _47_. One day, he said, “We’re not getting enough exercise. We should play tennis instead.”
Me? Play tennis? No way. I was strongly against his _48_. I was not good at sports and I was _49_ the exercise machines. _50_, weeks later, I found my-self standing on a tennis court (球场). As I held my racket (球拍), I felt _51_. I ran after every ball he served to me, completely _52_ about 90% of them and hitting the rest into the other court. The first few months were quite _53_. But one day as the ball came flying towards me, my racket and the ball finally met in the place where it is most effective to hit a ball. I watched _54_ as my return landed where I had aimed (瞄准) it. I had finally _55_ how to play tennis properly!
41. A. games
B. holidays
C. research
D. exercise
42. A. wanted
B. got
C. hated
D. protected
43. A. decided
B. agreed
C. regretted
D. continued
44. A. avoided
B. imagined
C. began
D. minded
45. A. important
B. new
C. simple
D. similar
46. A. liked
B. changed
C. hid
D. completed
47. A. busy
B. careless
C. bored
D. lazy
48. A. rule
B. job
C. reply
D. idea
49. A. worried about
B. happy with
C. sure of
D. ashamed of
50. A. But
B. Additionally
C. Besides
D. However
51. A. silly
B. relaxed
C. proud
D. satisfied
52. A. controlling
B. throwing
C. missing
D. playing
53. A. interesting
B. painful
C. different
D. easy
54. A. secretly
B. angrily
C. terribly
D. amazedly
55. A. asked
B. learned
C. taught
D. remembered
答案:
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者锻炼身体的经历。在大学的时候,作者由于缺乏锻炼,并且吃了太多的快餐而变胖。毕业后,在朋友的鼓励下,作者开始锻炼身体,并且最终学会了打网球。
41. D 根据上文的“During my first three years of college, I put on weight quickly.”以及上文的“Between classwork and a part-time job...”可推测,作者当时因事情太多,没有空去锻炼。故选 D。
42. B 根据上文的“Besides, I ate a lot of fast food.”可知,由于作者既不锻炼又吃快餐,因此长了一个大肚子。故选 B。
43. A 根据下文的“Invited by a friend, I 44 working out with exercise machines three times a week.”可知,作者在离开大学后,才决心开始定期锻炼。故选 A。
44. C 根据上文的“After leaving college, I 43 to take exercise.”可知,一个朋友邀请后,我开始定期锻炼。故选 C。
45. B 根据下文的“I ate the same food;I did the same thing.”可知,作者不喜欢改变,不是那种喜欢尝试新事物的人。故选 B。
46. A 根据上文的“I ate the same food;I did the same thing.”可知,作者喜欢这些习惯,才会一直这样做。故选 A。
47. C 根据下文的“One day, he said, ‘We’re not getting enough exercise. We should play tennis instead.’”可知,作者的朋友开始变得无聊,想找一种新的运动。故选 C。
48. D 根据上文的“Me? Play tennis? No way.”可知,idea 代指上文中朋友提到的“打网球”这个想法,作者是反对的。故选 D。
49. B 根据上文的“I was not good at sports...”以及前文作者反对打网球可知,作者还是对用健身器材锻炼感到满意。故选 B。
50. D 根据上文的“Me? Play tennis? No way. I was strongly against his 48 .”可知,作者反对打网球,而下文则话头一转说自己却站在了网球场上,因此空格处应填表转折关系的词汇,空后有逗号,应用副词 however。故选 D。
51. A 根据下文的“I ran after every ball he served to me, completely 52 about 90% of them and hitting the rest into the other court.”可知,作者不擅长网球,因此感觉自己很蠢。故选 A。
52. C 根据上文的“I was not good at sports...”可知,90%的球都没有击中。故选 C。
53. B 根据上文的“I ran after every ball he served to me, completely 52 about 90% of them and hitting the rest into the other court.”可知,作者没学过网球,而且不擅长运动,因此刚开始很多球未击中,这让作者感到很痛苦。故选 B。
54. D 根据下文的“my return landed where I had aimed (瞄准) it”可知,现在球能落在了瞄准的地方,作者感到很惊讶。故选 D。
55. B 根据上文的“I watched 54 as my return landed where I had aimed (瞄准) it.”可知,作者学会了打网球。故选 B。
41. D 根据上文的“During my first three years of college, I put on weight quickly.”以及上文的“Between classwork and a part-time job...”可推测,作者当时因事情太多,没有空去锻炼。故选 D。
42. B 根据上文的“Besides, I ate a lot of fast food.”可知,由于作者既不锻炼又吃快餐,因此长了一个大肚子。故选 B。
43. A 根据下文的“Invited by a friend, I 44 working out with exercise machines three times a week.”可知,作者在离开大学后,才决心开始定期锻炼。故选 A。
44. C 根据上文的“After leaving college, I 43 to take exercise.”可知,一个朋友邀请后,我开始定期锻炼。故选 C。
45. B 根据下文的“I ate the same food;I did the same thing.”可知,作者不喜欢改变,不是那种喜欢尝试新事物的人。故选 B。
46. A 根据上文的“I ate the same food;I did the same thing.”可知,作者喜欢这些习惯,才会一直这样做。故选 A。
47. C 根据下文的“One day, he said, ‘We’re not getting enough exercise. We should play tennis instead.’”可知,作者的朋友开始变得无聊,想找一种新的运动。故选 C。
48. D 根据上文的“Me? Play tennis? No way.”可知,idea 代指上文中朋友提到的“打网球”这个想法,作者是反对的。故选 D。
49. B 根据上文的“I was not good at sports...”以及前文作者反对打网球可知,作者还是对用健身器材锻炼感到满意。故选 B。
50. D 根据上文的“Me? Play tennis? No way. I was strongly against his 48 .”可知,作者反对打网球,而下文则话头一转说自己却站在了网球场上,因此空格处应填表转折关系的词汇,空后有逗号,应用副词 however。故选 D。
51. A 根据下文的“I ran after every ball he served to me, completely 52 about 90% of them and hitting the rest into the other court.”可知,作者不擅长网球,因此感觉自己很蠢。故选 A。
52. C 根据上文的“I was not good at sports...”可知,90%的球都没有击中。故选 C。
53. B 根据上文的“I ran after every ball he served to me, completely 52 about 90% of them and hitting the rest into the other court.”可知,作者没学过网球,而且不擅长运动,因此刚开始很多球未击中,这让作者感到很痛苦。故选 B。
54. D 根据下文的“my return landed where I had aimed (瞄准) it”可知,现在球能落在了瞄准的地方,作者感到很惊讶。故选 D。
55. B 根据上文的“I watched 54 as my return landed where I had aimed (瞄准) it.”可知,作者学会了打网球。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看