2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
B
My brother Jack's childhood was completely influenced by his extreme picky eating. From 3 to about 14, he only ate chicken, peanut butter, apples, cereal, and sweets. We tried everything in the book, but none succeeded.
However, in the past three years, he has gone through an amazing change. Today, he will eat close to ten times the types of foods he was willing to try before. He is even willing to try new things; he constantly asks to order something different at a restaurant. I've often wondered what makes a person change so much.
Through some research, several factors come out. The first major player in our food preferences is innate (先天的), and it all starts with genetics. As humans, we all are likely to enjoy a few particular tastes for evolutionary (进化的) reasons.
However, genetics aren't the only factor that explains why we enjoy or dislike particular foods. In fact, most of our preferences are actually learned, sometimes even before we are born. In one study, mothers regularly drank carrot juice late in the stages of their pregnancy (怀孕). After birth, these babies tended to enjoy carrot-flavored milk more than other babies.
Additionally, I believe that sometimes, cultural influences affect your willingness to try food, Possibly, my brother finally got so sick of having to be the one who needed a special order at a restaurant that he forced himself to try and like those things he was afraid of. It simply takes time. People will learn to adapt and realise their true tastes. An open mind is a positive thing, and most will develop an ever-expanding plate as they age.
24. What do we know about Jack's eating habit before he was 14?
A. He always ate too much.
B. He only ate certain foods.
C. He had no chance to try new food.
D. His family changed his eating habits.
25. Which word can best describe Jack's change of eating habits?
A. Surprising. B. Scary.
C. Dangerous. D. Funny.
26. What does the study on pregnant mothers tell us?
A. Our food preference can be learned.
B. Genetics influences food preference.
C. Eating habits can't be changed very easily.
D. People enjoy certain foods for evolutionary reasons.
27. What suggestion does the author make about eating habits?
A. Keep a healthy lifestyle.
B. Stick to what we like.
C. Understand the food culture.
D. Stay open and try something new.
My brother Jack's childhood was completely influenced by his extreme picky eating. From 3 to about 14, he only ate chicken, peanut butter, apples, cereal, and sweets. We tried everything in the book, but none succeeded.
However, in the past three years, he has gone through an amazing change. Today, he will eat close to ten times the types of foods he was willing to try before. He is even willing to try new things; he constantly asks to order something different at a restaurant. I've often wondered what makes a person change so much.
Through some research, several factors come out. The first major player in our food preferences is innate (先天的), and it all starts with genetics. As humans, we all are likely to enjoy a few particular tastes for evolutionary (进化的) reasons.
However, genetics aren't the only factor that explains why we enjoy or dislike particular foods. In fact, most of our preferences are actually learned, sometimes even before we are born. In one study, mothers regularly drank carrot juice late in the stages of their pregnancy (怀孕). After birth, these babies tended to enjoy carrot-flavored milk more than other babies.
Additionally, I believe that sometimes, cultural influences affect your willingness to try food, Possibly, my brother finally got so sick of having to be the one who needed a special order at a restaurant that he forced himself to try and like those things he was afraid of. It simply takes time. People will learn to adapt and realise their true tastes. An open mind is a positive thing, and most will develop an ever-expanding plate as they age.
24. What do we know about Jack's eating habit before he was 14?
A. He always ate too much.
B. He only ate certain foods.
C. He had no chance to try new food.
D. His family changed his eating habits.
25. Which word can best describe Jack's change of eating habits?
A. Surprising. B. Scary.
C. Dangerous. D. Funny.
26. What does the study on pregnant mothers tell us?
A. Our food preference can be learned.
B. Genetics influences food preference.
C. Eating habits can't be changed very easily.
D. People enjoy certain foods for evolutionary reasons.
27. What suggestion does the author make about eating habits?
A. Keep a healthy lifestyle.
B. Stick to what we like.
C. Understand the food culture.
D. Stay open and try something new.
答案:
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者以弟弟 Jack 童年的饮食习惯为例,阐明对于饮食习惯,认为应该保持开放,尝试新事物。
24.B 细节理解题。根据第一段中的“From 3 to about 14, he only ate chicken, peanut butter, apples, cereal, and sweets.”可知,Jack 14 岁之前的饮食习惯是他只吃某些食物。故选B。
25.A 推理判断题。根据第二段中的“However, in the past three years, he has gone through an amazing change.”可推知,Jack 饮食习惯的改变是令人惊讶的。故选A。
26.A 细节理解题。根据第四段中的“However, genetics aren't the only factor that explains why we enjoy or dislike particular foods. In fact, most of our preferences are actually learned, sometimes even before we are born.”可知,对孕妇的研究告诉我们的食物偏好是可以学习的。故选A。
27.D 推理判断题。根据最后一段的内容可推知,作者认为,对于饮食习惯应该保持开放,尝试新事物。故选D。
24.B 细节理解题。根据第一段中的“From 3 to about 14, he only ate chicken, peanut butter, apples, cereal, and sweets.”可知,Jack 14 岁之前的饮食习惯是他只吃某些食物。故选B。
25.A 推理判断题。根据第二段中的“However, in the past three years, he has gone through an amazing change.”可推知,Jack 饮食习惯的改变是令人惊讶的。故选A。
26.A 细节理解题。根据第四段中的“However, genetics aren't the only factor that explains why we enjoy or dislike particular foods. In fact, most of our preferences are actually learned, sometimes even before we are born.”可知,对孕妇的研究告诉我们的食物偏好是可以学习的。故选A。
27.D 推理判断题。根据最后一段的内容可推知,作者认为,对于饮食习惯应该保持开放,尝试新事物。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看