2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第30页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
C
Spending time outdoors has long been linked (联系) to better health. Gardening goes beyond just beautifying outdoor spaces—it can have a deep effect on our physical and mental (身心上的) health.
Gardening involves physical activity that works all the main muscle (肌肉) groups, which is helpful for overall health. “Activities such as digging, planting, weeding and harvesting require movement and can help to improve strength,” said Clayton, CEO of an online lawn care company. “Performing these activities regularly can help burn calories, and keep a healthy weight.”
Beyond burning calories and building muscle, lots of studies have shown that gardening can improve the immune system (免疫系统). The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recommends that people get at least 150 minutes of exercise each week, and gardening is listed as a suitable activity. Doing garden work for that time each week can reduce the risk of obesity, high blood pressure and heart disease. Additionally, spending time outdoors makes us get close to natural sunlight, which is important for the synthesis of vitamin D.
Gardening provides a chance for social connection, too. It can be a shared activity among family members, friends or neighbours, building relationships and a sense of belonging.
Gardening also offers cognitive (认知的) benefits. It excites the senses, improves focus and encourages problem-solving and creativity. It provides a chance to learn about plants, ecosystems and the environment, developing a deeper understanding and appreciation for nature.
28. What is Clayton’s attitude towards gardening?
A. Supportive.
B. Doubtful.
C. Unclear.
D. Uncaring.
29. What does Paragraph 3 mainly tell us about gardening?
A. It improves focus.
B. It is a waste of time.
C. It can keep a body in shape.
D. It helps to reduce the risk of diseases.
30. How does gardening affect social connection according to the text?
A. It contributes to creativity.
B. It encourages problem-solving.
C. It builds relationships between people.
D. It improves people’s awareness of safety.
31. What is the best title for the text?
A. How to Start a Garden
B. Choose a Garden or Not
C. What Plants Grow Best in a Garden
D. Start Gardening and Get the Health Benefits
Spending time outdoors has long been linked (联系) to better health. Gardening goes beyond just beautifying outdoor spaces—it can have a deep effect on our physical and mental (身心上的) health.
Gardening involves physical activity that works all the main muscle (肌肉) groups, which is helpful for overall health. “Activities such as digging, planting, weeding and harvesting require movement and can help to improve strength,” said Clayton, CEO of an online lawn care company. “Performing these activities regularly can help burn calories, and keep a healthy weight.”
Beyond burning calories and building muscle, lots of studies have shown that gardening can improve the immune system (免疫系统). The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) recommends that people get at least 150 minutes of exercise each week, and gardening is listed as a suitable activity. Doing garden work for that time each week can reduce the risk of obesity, high blood pressure and heart disease. Additionally, spending time outdoors makes us get close to natural sunlight, which is important for the synthesis of vitamin D.
Gardening provides a chance for social connection, too. It can be a shared activity among family members, friends or neighbours, building relationships and a sense of belonging.
Gardening also offers cognitive (认知的) benefits. It excites the senses, improves focus and encourages problem-solving and creativity. It provides a chance to learn about plants, ecosystems and the environment, developing a deeper understanding and appreciation for nature.
28. What is Clayton’s attitude towards gardening?
A. Supportive.
B. Doubtful.
C. Unclear.
D. Uncaring.
29. What does Paragraph 3 mainly tell us about gardening?
A. It improves focus.
B. It is a waste of time.
C. It can keep a body in shape.
D. It helps to reduce the risk of diseases.
30. How does gardening affect social connection according to the text?
A. It contributes to creativity.
B. It encourages problem-solving.
C. It builds relationships between people.
D. It improves people’s awareness of safety.
31. What is the best title for the text?
A. How to Start a Garden
B. Choose a Garden or Not
C. What Plants Grow Best in a Garden
D. Start Gardening and Get the Health Benefits
答案:
C
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了园艺活动有利于身体健康并分析了原因。
28. A 推理判断题。根据第二段中的“‘Activities such as... can help to improve strength,’... ‘... can help burn colors, and keep a healthy weight.’”可知,Clayton 对园艺活动持支持的态度。故选 A。
29. D 段落大意题。根据第三段中的“Doing garden work for that time each week can reduce the risk of obesity, high blood pressure and heart disease.”可知,本段主要讲园艺活动有助于降低患病的风险。故选 D。
30. C 细节理解题。根据第四段的内容可知,园艺活动对社交的影响是它可以建立人们之间的关系。故选 C。
31. D 标题归纳题。根据第一段的内容并结合全文可知,文章主要讲述进行园艺活动有利于身心健康,所以“开始园艺,并获得健康的好处”最适合作为文章的标题。故选 D。
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了园艺活动有利于身体健康并分析了原因。
28. A 推理判断题。根据第二段中的“‘Activities such as... can help to improve strength,’... ‘... can help burn colors, and keep a healthy weight.’”可知,Clayton 对园艺活动持支持的态度。故选 A。
29. D 段落大意题。根据第三段中的“Doing garden work for that time each week can reduce the risk of obesity, high blood pressure and heart disease.”可知,本段主要讲园艺活动有助于降低患病的风险。故选 D。
30. C 细节理解题。根据第四段的内容可知,园艺活动对社交的影响是它可以建立人们之间的关系。故选 C。
31. D 标题归纳题。根据第一段的内容并结合全文可知,文章主要讲述进行园艺活动有利于身心健康,所以“开始园艺,并获得健康的好处”最适合作为文章的标题。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看