2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第27页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。
17. Why does the speaker suggest making a list of ideas in advance?
A. Because it can help you in case you don’t know what to say to others.
B. Because many parties ask people to do this.
C. Because you can show it to others at the party.
18. What should you do when you feel shy in a group?
A. Keep silent.
B. Look for the people who are also nervous.
C. Take a deep breath and try to forget your nervousness.
19. What does the speaker think about entertainers?
A. They also feel shy sometimes.
B. They can overcome shyness completely.
C. They cannot face the cameras and the public.
20. What message does the speaker convey about shyness?
A. Shyness is a permanent condition that cannot be changed.
B. Overcoming shyness is important for better communication.
C. Only entertainers struggle with feelings of shyness.
17. Why does the speaker suggest making a list of ideas in advance?
A. Because it can help you in case you don’t know what to say to others.
B. Because many parties ask people to do this.
C. Because you can show it to others at the party.
18. What should you do when you feel shy in a group?
A. Keep silent.
B. Look for the people who are also nervous.
C. Take a deep breath and try to forget your nervousness.
19. What does the speaker think about entertainers?
A. They also feel shy sometimes.
B. They can overcome shyness completely.
C. They cannot face the cameras and the public.
20. What message does the speaker convey about shyness?
A. Shyness is a permanent condition that cannot be changed.
B. Overcoming shyness is important for better communication.
C. Only entertainers struggle with feelings of shyness.
答案:
17. A 18. C 19. A 20. B
Ⅱ. 阅读理解(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
A
Exercise is important for all. No matter you’re a child, young adult, middle-aged or senior, there are suitable exercises for staying healthy and strong.
Exercise for Kids and Teens
Exercise is of great importance to teenagers’ growth and health. Heavy lifting isn’t recommended, but body-weight exercises can build strength. Children like active play like running, jumping or sports. Encourage various activities to keep their interest. Ensure they know proper techniques to avoid injuries.
Fitness for Young Adults
For young adults, an active lifestyle is important for health. Balancing work, social life and exercise is challenging. Find suitable exercises like high-intensity interval training (HIIT). Setting goals help you stay focused. Enough sleep, proper diet and rest days are also needed.
Exercise for Middle-Aged Adults
Middle-aged people face unique challenges such as career and age-related changes. Strength training is more important for avoiding muscle loss and keeping bones strong. Joint health is a worry for them. Choose activities such as swimming, cycling, or yoga to reduce stress on joints.
Fitness for Seniors
For seniors, staying active is key to independence and quality of life. Falls are a big worry. Exercises like tai chi can improve balance and reduce the risk. Group fitness classes or sports are good for physical health and offer chances to socialise with each other. Pay attention to your body and make necessary changes as needed.
21. Which of the following is recommended for kids and teens?
A. Body weight.
B. Heavy lifting.
C. HIIT.
D. Tai chi.
22. According to the text, which is TRUE?
A. We should limit children’s exercise to avoid injuries.
B. Strength training will lead to age-related muscle loss.
C. Swimming, cycling and yoga are exercise helpful to our joints.
D. Tai chi is a suitable exercise for all ages to keep their balance.
23. Where is the passage probably taken from?
A. A science novel.
B. A health magazine.
C. An online blog.
D. A sports poster.
A
Exercise is important for all. No matter you’re a child, young adult, middle-aged or senior, there are suitable exercises for staying healthy and strong.
Exercise for Kids and Teens
Exercise is of great importance to teenagers’ growth and health. Heavy lifting isn’t recommended, but body-weight exercises can build strength. Children like active play like running, jumping or sports. Encourage various activities to keep their interest. Ensure they know proper techniques to avoid injuries.
Fitness for Young Adults
For young adults, an active lifestyle is important for health. Balancing work, social life and exercise is challenging. Find suitable exercises like high-intensity interval training (HIIT). Setting goals help you stay focused. Enough sleep, proper diet and rest days are also needed.
Exercise for Middle-Aged Adults
Middle-aged people face unique challenges such as career and age-related changes. Strength training is more important for avoiding muscle loss and keeping bones strong. Joint health is a worry for them. Choose activities such as swimming, cycling, or yoga to reduce stress on joints.
Fitness for Seniors
For seniors, staying active is key to independence and quality of life. Falls are a big worry. Exercises like tai chi can improve balance and reduce the risk. Group fitness classes or sports are good for physical health and offer chances to socialise with each other. Pay attention to your body and make necessary changes as needed.
21. Which of the following is recommended for kids and teens?
A. Body weight.
B. Heavy lifting.
C. HIIT.
D. Tai chi.
22. According to the text, which is TRUE?
A. We should limit children’s exercise to avoid injuries.
B. Strength training will lead to age-related muscle loss.
C. Swimming, cycling and yoga are exercise helpful to our joints.
D. Tai chi is a suitable exercise for all ages to keep their balance.
23. Where is the passage probably taken from?
A. A science novel.
B. A health magazine.
C. An online blog.
D. A sports poster.
答案:
A
【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了适合孩子、年轻人、中年人和老年人的锻炼方式。
21. A 细节理解题。根据 Exercise for Kids and Teens 部分中的“Heavy lifting isn’t recommended, but body-weight exercises can build strength.”可知,不建议举重,但是自体重运动可以增强体力。故选 A。
22. C 细节理解题。根据 Exercise for Middle-Aged Adults 部分中的“Choose activities such as swimming, cycling, or yoga to reduce stress on joints.”可知,游泳、骑自行车或瑜伽等运动对我们的关节有好处。故选 C。
23. B 推理判断题。根据第一段的内容和下文可知,本文主要介绍了适合孩子、年轻人、中年人和老年人的锻炼方式,与健康有关,最有可能出自健康杂志。故选 B。
【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了适合孩子、年轻人、中年人和老年人的锻炼方式。
21. A 细节理解题。根据 Exercise for Kids and Teens 部分中的“Heavy lifting isn’t recommended, but body-weight exercises can build strength.”可知,不建议举重,但是自体重运动可以增强体力。故选 A。
22. C 细节理解题。根据 Exercise for Middle-Aged Adults 部分中的“Choose activities such as swimming, cycling, or yoga to reduce stress on joints.”可知,游泳、骑自行车或瑜伽等运动对我们的关节有好处。故选 C。
23. B 推理判断题。根据第一段的内容和下文可知,本文主要介绍了适合孩子、年轻人、中年人和老年人的锻炼方式,与健康有关,最有可能出自健康杂志。故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看