2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。
17. What happened to Sam?
A. He was knocked down by a truck.
B. He fell to the ground when crossing the road.
C. He stopped the truck driver when crossing the road.
18. Who asked the driver to stop?
A. The little boy.
B. The boy's mother.
C. David.
19. Why did David help that poor woman?
A. Because she had no money.
B. Because she couldn't walk.
C. Because she was David's neighbour.
20. What did David do for the woman?
A. He gave her money.
B. He prepared food for her.
C. He offered her a job.
17. What happened to Sam?
A. He was knocked down by a truck.
B. He fell to the ground when crossing the road.
C. He stopped the truck driver when crossing the road.
18. Who asked the driver to stop?
A. The little boy.
B. The boy's mother.
C. David.
19. Why did David help that poor woman?
A. Because she had no money.
B. Because she couldn't walk.
C. Because she was David's neighbour.
20. What did David do for the woman?
A. He gave her money.
B. He prepared food for her.
C. He offered her a job.
答案:
17. B 18. C 19. A 20. B
Ⅱ. 阅读理解(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)
A
Wine and beaches, fireworks and music... our readers recommend some fantastic festivals.
Festa dell'Uva e del Vino, Italy
Set on the beautiful shores of Lake Garda, this grape - and - wine festival takes over the small town of Bardolino for four days every October. With local wines, food, art projections, fireworks and live music, people come from miles around to celebrate. First and foremost, it's about great wine, but it's worth visiting to soak up the great atmosphere.
Free, 1 to 5 October
Quest Festival, Vietnam
This is a weekend camping festival held just a 40 - minute drive from Hanoi, bringing together locals and visitors in a celebration of underground live and electronic music culture. Held in the beautiful Son Tinh campsite, there are usually about 30 local and international DJs and 10 bands. There are also workshops, pop - up cafes, fire performances, dancing and much more.
Weekend tickets about £25, 6 to 8 November
Estival, Switzerland
This is a free festival of jazz which takes place in the first weekend in July in the pretty squares and lakeside beaches and parks around the southern Swiss town of Lugano. The palm trees and summer air make this an ideal time and place to see some of Europe's up - and - coming jazz bands and enjoy Swiss nightlife.
Free, every July
Irish Redhead Convention, County Cork
A friendly gathering for all red - haired people is held in the small seaside village of Crosshaven where redheads from all over the world take part in light - hearted events. There's live music, art exhibitions, lectures and of course the traditional Parade of Redheads through the village led by the newly crowned Redhead King and Queen.
Free, every August
21. Which festival may Jennifer, a girl with red hair, be interested in?
A. Estival.
B. Quest Festival.
C. Festa dell'Uva e del Vino.
D. Irish Redhead Convention.
22. What do these four festivals have in common?
A. They offer local food.
B. They have fireworks.
C. They are free of charge.
D. They have music activities.
23. Where can you probably find the text?
A. In a textbook.
B. In a magazine.
C. In a news report.
D. In a research paper.
A
Wine and beaches, fireworks and music... our readers recommend some fantastic festivals.
Festa dell'Uva e del Vino, Italy
Set on the beautiful shores of Lake Garda, this grape - and - wine festival takes over the small town of Bardolino for four days every October. With local wines, food, art projections, fireworks and live music, people come from miles around to celebrate. First and foremost, it's about great wine, but it's worth visiting to soak up the great atmosphere.
Free, 1 to 5 October
Quest Festival, Vietnam
This is a weekend camping festival held just a 40 - minute drive from Hanoi, bringing together locals and visitors in a celebration of underground live and electronic music culture. Held in the beautiful Son Tinh campsite, there are usually about 30 local and international DJs and 10 bands. There are also workshops, pop - up cafes, fire performances, dancing and much more.
Weekend tickets about £25, 6 to 8 November
Estival, Switzerland
This is a free festival of jazz which takes place in the first weekend in July in the pretty squares and lakeside beaches and parks around the southern Swiss town of Lugano. The palm trees and summer air make this an ideal time and place to see some of Europe's up - and - coming jazz bands and enjoy Swiss nightlife.
Free, every July
Irish Redhead Convention, County Cork
A friendly gathering for all red - haired people is held in the small seaside village of Crosshaven where redheads from all over the world take part in light - hearted events. There's live music, art exhibitions, lectures and of course the traditional Parade of Redheads through the village led by the newly crowned Redhead King and Queen.
Free, every August
21. Which festival may Jennifer, a girl with red hair, be interested in?
A. Estival.
B. Quest Festival.
C. Festa dell'Uva e del Vino.
D. Irish Redhead Convention.
22. What do these four festivals have in common?
A. They offer local food.
B. They have fireworks.
C. They are free of charge.
D. They have music activities.
23. Where can you probably find the text?
A. In a textbook.
B. In a magazine.
C. In a news report.
D. In a research paper.
答案:
【语篇解读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个好玩的节日的基本信息,包括举办时间、地点、活动及票价等。
21. D 细节理解题。根据最后一部分中的“A friendly gathering for all red-haired people is held in the small seaside village of Crosshaven where redheads from all over the world take part in light-hearted events.”可知,一个红头发的女孩可能会对Irish Redhead Convention感兴趣。
22. D 细节理解题。根据第一部分Festa dell'Uva e del Vino, Italy中的“With local wines... and live music”;第二部分Quest Festival, Vietnam中的“electronic music culture”;第三部分Estival, Switzerland中的“Europe’s up-and-coming jazz bands...”;第四部分Irish Redhead Convention, County Cork中的“There’s live music, art exhibitions...”可知,每一部分内容中都有提及music,因此四个活动的共同之处为都有音乐活动。
23. B 文章出处题。根据第一段“Wine and beaches, fireworks and music... our readers recommend some fantastic festivals.”可知,这篇文章很有可能来自一本杂志。
21. D 细节理解题。根据最后一部分中的“A friendly gathering for all red-haired people is held in the small seaside village of Crosshaven where redheads from all over the world take part in light-hearted events.”可知,一个红头发的女孩可能会对Irish Redhead Convention感兴趣。
22. D 细节理解题。根据第一部分Festa dell'Uva e del Vino, Italy中的“With local wines... and live music”;第二部分Quest Festival, Vietnam中的“electronic music culture”;第三部分Estival, Switzerland中的“Europe’s up-and-coming jazz bands...”;第四部分Irish Redhead Convention, County Cork中的“There’s live music, art exhibitions...”可知,每一部分内容中都有提及music,因此四个活动的共同之处为都有音乐活动。
23. B 文章出处题。根据第一段“Wine and beaches, fireworks and music... our readers recommend some fantastic festivals.”可知,这篇文章很有可能来自一本杂志。
查看更多完整答案,请扫码查看