2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第28页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
B
Four years ago, Rome Leykin was on his way to work when he accidentally fell onto the tracks of Brooklyn’s train as a subway was approaching. The incident resulted in the loss of both of his legs.
But surprisingly, with the loss of his legs, Leykin gained a new passion for racing. Before his accident, he wasn’t really that athletic. He would just occasionally play basketball. But that all changed after he was introduced to hand cycling. “When I saw it, I was like, ‘Oh, this is great. You don’t even need legs to use it. This is perfect,’” he said. “So, I got on it, I rode and fell in love with it right away.”
Within a few months, he completed the TD Five Boro Bike Tour, a 40-mile ride through New York City. After that, he did his first marathon in 2041. He finished that race in 2 hours and 11 minutes, placing 12th out of 38.
“I’m going to attend this year’s marathon and take on challenges. My hands are on the wheel, my eyes are focused, and I think my time is going to speak for itself,” he said. He’s made a significant commitment to training. He hand cycles at least 13.1 miles a couple times a week and spends a lot of time in the gym.
And he plans to keep pursuing his athletic goals. He wants to complete the Abbott Six—the world’s six largest marathons. One day, he said, he’ll maybe even make the Paralympics.
For those who might be following his journey, he hopes they will take some lessons from his story. “There will be ups and downs but the trend is what’s important. Focus on the good,” he said. “And also, take your big problems and split them into small solutions. And then all of a sudden, your big problems turn into many small wins.”
24. What can we learn about Rome Leykin from Paragraph 2?
A. He once was an excellent basketball player.
B. He considered hand cycling difficult in the beginning.
C. He made hand cycling more popular among the disabled.
D. He showed an interest in hand cycling the moment he saw it.
25. How did Rome Leykin feel about the coming marathon?
A. Worried.
B. Curious.
C. Confident.
D. Nervous.
26. Which of the following can best describe Rome Leykin?
A. Easy-going and reliable.
B. Kind-hearted and helpful.
C. Open-minded and creative.
D. Strong-willed and ambitious.
27. What message does Rome Leykin convey in the last paragraph?
A. Stick to your dreams.
B. Break down your goals.
C. Focus on your weaknesses.
D. Achieve success at all costs.
Four years ago, Rome Leykin was on his way to work when he accidentally fell onto the tracks of Brooklyn’s train as a subway was approaching. The incident resulted in the loss of both of his legs.
But surprisingly, with the loss of his legs, Leykin gained a new passion for racing. Before his accident, he wasn’t really that athletic. He would just occasionally play basketball. But that all changed after he was introduced to hand cycling. “When I saw it, I was like, ‘Oh, this is great. You don’t even need legs to use it. This is perfect,’” he said. “So, I got on it, I rode and fell in love with it right away.”
Within a few months, he completed the TD Five Boro Bike Tour, a 40-mile ride through New York City. After that, he did his first marathon in 2041. He finished that race in 2 hours and 11 minutes, placing 12th out of 38.
“I’m going to attend this year’s marathon and take on challenges. My hands are on the wheel, my eyes are focused, and I think my time is going to speak for itself,” he said. He’s made a significant commitment to training. He hand cycles at least 13.1 miles a couple times a week and spends a lot of time in the gym.
And he plans to keep pursuing his athletic goals. He wants to complete the Abbott Six—the world’s six largest marathons. One day, he said, he’ll maybe even make the Paralympics.
For those who might be following his journey, he hopes they will take some lessons from his story. “There will be ups and downs but the trend is what’s important. Focus on the good,” he said. “And also, take your big problems and split them into small solutions. And then all of a sudden, your big problems turn into many small wins.”
24. What can we learn about Rome Leykin from Paragraph 2?
A. He once was an excellent basketball player.
B. He considered hand cycling difficult in the beginning.
C. He made hand cycling more popular among the disabled.
D. He showed an interest in hand cycling the moment he saw it.
25. How did Rome Leykin feel about the coming marathon?
A. Worried.
B. Curious.
C. Confident.
D. Nervous.
26. Which of the following can best describe Rome Leykin?
A. Easy-going and reliable.
B. Kind-hearted and helpful.
C. Open-minded and creative.
D. Strong-willed and ambitious.
27. What message does Rome Leykin convey in the last paragraph?
A. Stick to your dreams.
B. Break down your goals.
C. Focus on your weaknesses.
D. Achieve success at all costs.
答案:
B
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了 Rome Leykin 在一次意外事故中失去双腿后,通过手动自行车运动重新找到了对运动的热情,并开始参加手动自行车比赛和马拉松比赛。
24. D 细节理解题。根据第二段中的“When I saw it, I was like... ‘So, I got on it, I rode and fell in love with it right away.’”可知,他一看到手动自行车就表现出了兴趣。
25. C 推理判断题。根据第四段中的“He’s made a significant commitment to training. He hand cycles at least 13.1 miles a couple times a week and spends a lot of time in the gym.”可知,他为即将到来的比赛做了大量的准备和训练,因此他是信心满满的。
26. D 推理判断题。根据第三段的内容以及倒数第二段中的“He wants to complete the Abbott Six—the world’s六 largest marathons. One day, he said, he’ll maybe even make the Paralympics.”可知,Rome Leykin 不仅身残志坚,而且还积极准备参加更多的比赛。由此体现出他是意志坚强和有着远大抱负的人。
27. B 推理判断题。根据最后一段中的“And also, take your big problems and split them into small solutions. And then all of a sudden, your big problems turn into many small wins.”可知,Rome Leykin 认为在实现目标过程中,面对问题要专注于积极的一面,将大问题拆分为小的解决方案,从小胜利中获得成长。B 选项“拆分你的目标”符合题意。
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了 Rome Leykin 在一次意外事故中失去双腿后,通过手动自行车运动重新找到了对运动的热情,并开始参加手动自行车比赛和马拉松比赛。
24. D 细节理解题。根据第二段中的“When I saw it, I was like... ‘So, I got on it, I rode and fell in love with it right away.’”可知,他一看到手动自行车就表现出了兴趣。
25. C 推理判断题。根据第四段中的“He’s made a significant commitment to training. He hand cycles at least 13.1 miles a couple times a week and spends a lot of time in the gym.”可知,他为即将到来的比赛做了大量的准备和训练,因此他是信心满满的。
26. D 推理判断题。根据第三段的内容以及倒数第二段中的“He wants to complete the Abbott Six—the world’s六 largest marathons. One day, he said, he’ll maybe even make the Paralympics.”可知,Rome Leykin 不仅身残志坚,而且还积极准备参加更多的比赛。由此体现出他是意志坚强和有着远大抱负的人。
27. B 推理判断题。根据最后一段中的“And also, take your big problems and split them into small solutions. And then all of a sudden, your big problems turn into many small wins.”可知,Rome Leykin 认为在实现目标过程中,面对问题要专注于积极的一面,将大问题拆分为小的解决方案,从小胜利中获得成长。B 选项“拆分你的目标”符合题意。
查看更多完整答案,请扫码查看