2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
C
Plain water is the only thing visitors are allowed to have inside the huge cave at Carlsbad Caverns National Park in New Mexico. Puffed food(膨化食品)is a no - go, and the recent park visitor who dropped a bag full of it created a “huge influence” on the cave’s ecosystem, the park said in a website post.
“In people’s opinion, a dropped snack bag may not seem important, but to the life of the cave, it can be world changing,” the park said in its post about the rubbish found in the cave. “For example, the corn snacks, later softened by the watery air of the cave, formed the perfect environment for fungi and life unseen with human eyes. Spiders, flies and other cave life soon make up a temporary food web, spreading the nutrients(营养物)to the other areas of the cave. Then molds(霉菌)spread up the nearby surfaces and there are terrible smell in the whole cave. And the cycle continues.”
The park said the guards spent 20 minutes carefully removing molds and foreign rubbish from surfaces inside the cave, adding that while some members of the ecosystem that rose from the snacks were “cave - men”, “many of the molds and life unseen with human eyes are not.” The post considered such bad influence on the cave “completely avoidable”.
“Eating and drinking anything other than plain water attracts animals into the cave. No matter it is great or small, we all leave an influence wherever we go. Let us all leave the world a better place than we found it,” the post called on park goers.
After the post about the puffed food bag, the park put up this post about the “leave no trace” rule of dealing with rubbish properly. “The cave is NOT a big rubbish can,” the post said. “It can bear no more than plain water actually.” Visitors are asked to make sure they don’t leave rubbish in the cave.
28. What type of text is the passage?
A. A brochure.
B. A report.
C. An advertisement.
D. An encyclopedia.
29. What caused problem to the cave’s ecosystem?
A. The plain water.
B. The huge influence.
C. The great number of visitors.
D. The dropped bag of puffed food.
30. What did the park do with the problem?
A. Educate visitors through posts.
B. Continue the food web cycle.
C. Spend many 20 minutes cleaning.
D. Attract animals into the cave.
31. Which is the best slogan(标语)for the Carlsbad Caverns National Park?
A. All Food Out
B. No Drinks In
C. Plain Water Only
D. Healthy Snacks Only
Plain water is the only thing visitors are allowed to have inside the huge cave at Carlsbad Caverns National Park in New Mexico. Puffed food(膨化食品)is a no - go, and the recent park visitor who dropped a bag full of it created a “huge influence” on the cave’s ecosystem, the park said in a website post.
“In people’s opinion, a dropped snack bag may not seem important, but to the life of the cave, it can be world changing,” the park said in its post about the rubbish found in the cave. “For example, the corn snacks, later softened by the watery air of the cave, formed the perfect environment for fungi and life unseen with human eyes. Spiders, flies and other cave life soon make up a temporary food web, spreading the nutrients(营养物)to the other areas of the cave. Then molds(霉菌)spread up the nearby surfaces and there are terrible smell in the whole cave. And the cycle continues.”
The park said the guards spent 20 minutes carefully removing molds and foreign rubbish from surfaces inside the cave, adding that while some members of the ecosystem that rose from the snacks were “cave - men”, “many of the molds and life unseen with human eyes are not.” The post considered such bad influence on the cave “completely avoidable”.
“Eating and drinking anything other than plain water attracts animals into the cave. No matter it is great or small, we all leave an influence wherever we go. Let us all leave the world a better place than we found it,” the post called on park goers.
After the post about the puffed food bag, the park put up this post about the “leave no trace” rule of dealing with rubbish properly. “The cave is NOT a big rubbish can,” the post said. “It can bear no more than plain water actually.” Visitors are asked to make sure they don’t leave rubbish in the cave.
28. What type of text is the passage?
A. A brochure.
B. A report.
C. An advertisement.
D. An encyclopedia.
29. What caused problem to the cave’s ecosystem?
A. The plain water.
B. The huge influence.
C. The great number of visitors.
D. The dropped bag of puffed food.
30. What did the park do with the problem?
A. Educate visitors through posts.
B. Continue the food web cycle.
C. Spend many 20 minutes cleaning.
D. Attract animals into the cave.
31. Which is the best slogan(标语)for the Carlsbad Caverns National Park?
A. All Food Out
B. No Drinks In
C. Plain Water Only
D. Healthy Snacks Only
答案:
【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章主要讲述了Carlsbad Caverns国家公园在网上发帖称,最近一名游客扔下一袋膨化食品,对洞穴的生态系统产生了“巨大影响”。
28. B 推理判断题。根据第一段中的“Puffed food(膨化食品)is a no-go,and the recent park visitor who dropped a bag full of it created a ‘huge influence’ on the cave's ecosystem,the park said in a website post.”可知,这是一份报道。故选B。
29. D 细节理解题。根据第二段中的“In people’s opinion,a dropped snack bag may not seem important,but to the life of the cave,it can be world changing...”可知,掉下来的一袋膨化食品给洞穴的生态系统带来了问题。故选D。
30. C 细节理解题。根据第三段中的“The park said the guards spent 20 minutes carefully removing molds and foreign rubbish from surfaces inside the cave...”可知,公园花了20多分钟清理这个问题。故选C。
31. C 推理判断题。根据最后一段中的“‘The cave is NOT a big rubbish can,’the post said.‘It can bear no more than plain water actually.’”可知,洞穴里面只能容纳清水,所以“只容纳清水”是Carlsbad Caverns国家公园的最佳口号。故选C。
28. B 推理判断题。根据第一段中的“Puffed food(膨化食品)is a no-go,and the recent park visitor who dropped a bag full of it created a ‘huge influence’ on the cave's ecosystem,the park said in a website post.”可知,这是一份报道。故选B。
29. D 细节理解题。根据第二段中的“In people’s opinion,a dropped snack bag may not seem important,but to the life of the cave,it can be world changing...”可知,掉下来的一袋膨化食品给洞穴的生态系统带来了问题。故选D。
30. C 细节理解题。根据第三段中的“The park said the guards spent 20 minutes carefully removing molds and foreign rubbish from surfaces inside the cave...”可知,公园花了20多分钟清理这个问题。故选C。
31. C 推理判断题。根据最后一段中的“‘The cave is NOT a big rubbish can,’the post said.‘It can bear no more than plain water actually.’”可知,洞穴里面只能容纳清水,所以“只容纳清水”是Carlsbad Caverns国家公园的最佳口号。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看