2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第31页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
D
It can be incredibly difficult to encourage ourselves to go for a run during winter, particularly when it’s wet and windy outside. But new research has found that even a super-quick run could have great health benefits. In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improve brain health, too.
Now, we all know that exercise can improve mental and physical health in many ways. But when it comes to mental well-being, there’s been relatively little research done on the specific benefits of running, compared with other physical activities, such as cycling. So this was something put to the test during a recent study. Researchers from University of Tsukuba in Japan asked participants to run on a treadmill (跑步机) for just 10 minutes. They then had to take a Stroop Color and Word Test which is used to measure reaction time in brain processing. Results showed there was a highest point in self-reported pleasure and an increase in degree of activity of the brain.
In other words, runners were found to have an increase in blood flow in the part of the brain that’s associated with dealing with functions and controlling mood. Researchers then compared these results to a similar study on cycling, which also showed improved cognition (认知), but no mood improvement. Therefore, it seems various types of exercise can make us feel differently.
The authors noted, “Given exercise is medicine, the effects of drugs differ depending on the type of drug, and different types of exercise such as running and cycling should be observed to have different effects on mental health and brain functions as well.”
So pushing ourselves to get outside for a run really will make us feel better, probably more than other fitness activities. And these findings show that we don’t necessarily need to do a lot of exercise to feel the benefit of it.
32. What did the new research find?
A. Running fast benefits all of us.
B. Running is the best exercise.
C. A short time run can be beneficial.
D. A healthy mind encourages us to run.
33. What does the underlined word “participants” in Paragraph 2 refer to?
A. People who are doing a research.
B. People who love running.
C. People who are professional athletes.
D. People who are taking part in an activity.
34. Which is related to our mood?
A. Blood flow.
B. Cycling.
C. Medicine.
D. Colours.
35. What is the main idea of the text?
A. We should go for a run in winter.
B. Running really benefits us mentally.
C. We don’t need a lot of exercise.
D. Running on a treadmill is better than running outside.
It can be incredibly difficult to encourage ourselves to go for a run during winter, particularly when it’s wet and windy outside. But new research has found that even a super-quick run could have great health benefits. In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improve brain health, too.
Now, we all know that exercise can improve mental and physical health in many ways. But when it comes to mental well-being, there’s been relatively little research done on the specific benefits of running, compared with other physical activities, such as cycling. So this was something put to the test during a recent study. Researchers from University of Tsukuba in Japan asked participants to run on a treadmill (跑步机) for just 10 minutes. They then had to take a Stroop Color and Word Test which is used to measure reaction time in brain processing. Results showed there was a highest point in self-reported pleasure and an increase in degree of activity of the brain.
In other words, runners were found to have an increase in blood flow in the part of the brain that’s associated with dealing with functions and controlling mood. Researchers then compared these results to a similar study on cycling, which also showed improved cognition (认知), but no mood improvement. Therefore, it seems various types of exercise can make us feel differently.
The authors noted, “Given exercise is medicine, the effects of drugs differ depending on the type of drug, and different types of exercise such as running and cycling should be observed to have different effects on mental health and brain functions as well.”
So pushing ourselves to get outside for a run really will make us feel better, probably more than other fitness activities. And these findings show that we don’t necessarily need to do a lot of exercise to feel the benefit of it.
32. What did the new research find?
A. Running fast benefits all of us.
B. Running is the best exercise.
C. A short time run can be beneficial.
D. A healthy mind encourages us to run.
33. What does the underlined word “participants” in Paragraph 2 refer to?
A. People who are doing a research.
B. People who love running.
C. People who are professional athletes.
D. People who are taking part in an activity.
34. Which is related to our mood?
A. Blood flow.
B. Cycling.
C. Medicine.
D. Colours.
35. What is the main idea of the text?
A. We should go for a run in winter.
B. Running really benefits us mentally.
C. We don’t need a lot of exercise.
D. Running on a treadmill is better than running outside.
答案:
【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一项研究发现:即使短时间的跑步也有益于人们的身心健康。
32. C 细节理解题。根据第一段中的“In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improve brain health, too.”可知,新的研究发现短时间跑步也是有益的。
33. D 词义猜测题。根据第二段中的“Researchers from University of Tsukuba in Japan asked participants to run on a treadmill(跑步机) for just 10 minutes. They then had to take a Stroop Color and Word Test which is used to measure reaction time in brain processing.”可知,研究人员是通过做实验和对比受试者反应的时间来获得实验结果的,所以画线词指的是“正在参加活动的人”。
34. A 细节理解题。根据第二段中的“Results showed there was a highest point in self-reported pleasure and an increase in degree of activity of the brain.”和第三段中的“In other words, runners were found to have an increase in blood flow in the part of the brain that’s associated with dealing with functions and controlling mood.”可知,血液流量与我们的情绪相关。
35. B 主旨大意题。根据第一段中的“But new research has found that even a super-quick run could have great health benefits. In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improve brain health, too.”和下文中研究内容可知,本文主要介绍了跑步对我们的身心都有好处,B 选项“跑步确实有益于我们的精神”符合文章主旨。
32. C 细节理解题。根据第一段中的“In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improve brain health, too.”可知,新的研究发现短时间跑步也是有益的。
33. D 词义猜测题。根据第二段中的“Researchers from University of Tsukuba in Japan asked participants to run on a treadmill(跑步机) for just 10 minutes. They then had to take a Stroop Color and Word Test which is used to measure reaction time in brain processing.”可知,研究人员是通过做实验和对比受试者反应的时间来获得实验结果的,所以画线词指的是“正在参加活动的人”。
34. A 细节理解题。根据第二段中的“Results showed there was a highest point in self-reported pleasure and an increase in degree of activity of the brain.”和第三段中的“In other words, runners were found to have an increase in blood flow in the part of the brain that’s associated with dealing with functions and controlling mood.”可知,血液流量与我们的情绪相关。
35. B 主旨大意题。根据第一段中的“But new research has found that even a super-quick run could have great health benefits. In fact, it seems that just a 10-minute session will not only make us feel better, but could actually improve brain health, too.”和下文中研究内容可知,本文主要介绍了跑步对我们的身心都有好处,B 选项“跑步确实有益于我们的精神”符合文章主旨。
查看更多完整答案,请扫码查看