2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第22页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
Ⅳ. 完形填空(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)
It was the night of the full moon, a time which always drives Java's young people mad with excitement.
Fireworks were lit long before the moon 41 out. The big noise brought people out into the warm night to enjoy the interesting 42. Everywhere, there were the paper remains of broken fireworks 43 on the ground. Little boys lit more and 44 their ears as they waited calmly for the explosions.
The moon appeared above the horizon (地平线): huge, silver ball high above the city, and the streets 45 with people, as Java began to enjoy one of the year's greatest 46: "the Night of the Full Moon", a festival that is 47 popular with young people.
More and more young Javanese 48 together and walked slowly through the night. Joking and chatting, they moved towards the 49 on the edge of the city. They continued to climb until they 50 the old temple at the top of the mountain.
After they were inside the temple, they drank their water and ate their moon - cakes—51 homemade ones, full of dried fruit and nuts. 52, on the mountain, young people sat cross - legged in circles, chatting and telling each other jokes. And still, in their hundreds, more young people continued to make their 53 up the mountain, so that they can admire the brightly 54 moon at its best.
By midnight, the fireworks had stopped shooting up from the gray city in the valley below them. 55, during the night, the sound continued to be heard from the distance.
41. A. looked B. came C. waved D. figured
42. A. scene B. pattern C. facility D. manner
43. A. lying B. reflecting C. containing D. burning
44. A. suggested B. changed C. covered D. proved
45. A. combined B. delighted C. concerned D. filled
46. A. stories B. events C. concerts D. lectures
47. A. globally B. eventually C. especially D. individually
48. A. selected B. worked C. gathered D. complained
49. A. city B. ground C. nation D. mountain
50. A. intended B. reached C. hesitated D. started
51. A. awful B. delicious C. touching D. strange
52. A. Outside B. Inside C. Under D. Abroad
53. A. guideline B. patience C. way D. stress
54. A. dark B. lost C. old D. shining
55. A. Therefore B. However C. Otherwise D. Moreover
It was the night of the full moon, a time which always drives Java's young people mad with excitement.
Fireworks were lit long before the moon 41 out. The big noise brought people out into the warm night to enjoy the interesting 42. Everywhere, there were the paper remains of broken fireworks 43 on the ground. Little boys lit more and 44 their ears as they waited calmly for the explosions.
The moon appeared above the horizon (地平线): huge, silver ball high above the city, and the streets 45 with people, as Java began to enjoy one of the year's greatest 46: "the Night of the Full Moon", a festival that is 47 popular with young people.
More and more young Javanese 48 together and walked slowly through the night. Joking and chatting, they moved towards the 49 on the edge of the city. They continued to climb until they 50 the old temple at the top of the mountain.
After they were inside the temple, they drank their water and ate their moon - cakes—51 homemade ones, full of dried fruit and nuts. 52, on the mountain, young people sat cross - legged in circles, chatting and telling each other jokes. And still, in their hundreds, more young people continued to make their 53 up the mountain, so that they can admire the brightly 54 moon at its best.
By midnight, the fireworks had stopped shooting up from the gray city in the valley below them. 55, during the night, the sound continued to be heard from the distance.
41. A. looked B. came C. waved D. figured
42. A. scene B. pattern C. facility D. manner
43. A. lying B. reflecting C. containing D. burning
44. A. suggested B. changed C. covered D. proved
45. A. combined B. delighted C. concerned D. filled
46. A. stories B. events C. concerts D. lectures
47. A. globally B. eventually C. especially D. individually
48. A. selected B. worked C. gathered D. complained
49. A. city B. ground C. nation D. mountain
50. A. intended B. reached C. hesitated D. started
51. A. awful B. delicious C. touching D. strange
52. A. Outside B. Inside C. Under D. Abroad
53. A. guideline B. patience C. way D. stress
54. A. dark B. lost C. old D. shining
55. A. Therefore B. However C. Otherwise D. Moreover
答案:
【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章描述了爪哇岛的人们在满月之夜进行庆祝的场景。
41. B 根据下文的“The moon appeared above the horizon (地平线)...”可知,在月亮出来前人们就点燃了烟花。故选B。
42. A 根据上文的“Fireworks were lit long before the moon 41 out.”可知,烟花点燃,人们在欣赏烟花的景象。故选A。
43. A 根据句中“on the ground”可知,烟花燃放之后,烟花纸屑位于地上。故选A。
44. C 根据下文的“as they waited calmly for the explosions”可知,小男孩们等待着烟花爆炸,用手捂住耳朵。故选C。
45. D be filled with是固定短语,意为“充满”,根据下文的“as Java began to enjoy one of the year’s greatest 46 : ‘the Night of the Full Moon’, a festival that is 47 popular with young people”可知,年轻人都喜欢这样一个节日,所以街道挤满了人。故选D。
46. B 根据下文的“‘the Night of the Full Moon’, a festival that is 47 popular with young people”可知,这是一年中最大的节日之一,events表示节日或活动。故选B。
47. C 根据下文的“popular with young people”可知,这个节日尤其受年轻人欢迎。故选C。
48. C 根据下文的“and walked slowly through the night”可知,年轻人聚集在一起,gather together表示“集合,聚集”。故选C。
49. D 根据下文的“They continued to climb until they 50 the old temple at the top of the mountain.”可知,年轻人向城市的边缘移动,目标是山上的一座古老寺庙。故选D。
50. B 根据下文的“After they were inside the temple, they drank their water and ate their moon-cakes...”可知,他们的目标是到达山顶的古庙。故选B。
51. B 根据下文的“full of dried fruit and nuts”可知,月饼里面装满了干果和坚果,所以很美味。故选B。
52. A 根据上文的“After they were inside the temple, they drank their water and ate their moon-cakes...”可知,这里描述年轻人在寺庙外的情景。Outside指“在外面”,与前文inside形成对比。故选A。
53. C 根据下文的“so that they can admire the brightly 54 moon at its best”可知,这里指年轻人前往山顶的行动。make one’s way是固定短语,意为“前进,前往”。故选C。
54. D 根据下文的“moon at its best”可知,月亮在最佳状态下明亮地照耀。故选D。
55. B 根据下文的“during the night, the sound continued to be heard from the distance”可知,午夜烟花停了,但声音仍从远处传来,前后句之间为转折关系。故选B。
41. B 根据下文的“The moon appeared above the horizon (地平线)...”可知,在月亮出来前人们就点燃了烟花。故选B。
42. A 根据上文的“Fireworks were lit long before the moon 41 out.”可知,烟花点燃,人们在欣赏烟花的景象。故选A。
43. A 根据句中“on the ground”可知,烟花燃放之后,烟花纸屑位于地上。故选A。
44. C 根据下文的“as they waited calmly for the explosions”可知,小男孩们等待着烟花爆炸,用手捂住耳朵。故选C。
45. D be filled with是固定短语,意为“充满”,根据下文的“as Java began to enjoy one of the year’s greatest 46 : ‘the Night of the Full Moon’, a festival that is 47 popular with young people”可知,年轻人都喜欢这样一个节日,所以街道挤满了人。故选D。
46. B 根据下文的“‘the Night of the Full Moon’, a festival that is 47 popular with young people”可知,这是一年中最大的节日之一,events表示节日或活动。故选B。
47. C 根据下文的“popular with young people”可知,这个节日尤其受年轻人欢迎。故选C。
48. C 根据下文的“and walked slowly through the night”可知,年轻人聚集在一起,gather together表示“集合,聚集”。故选C。
49. D 根据下文的“They continued to climb until they 50 the old temple at the top of the mountain.”可知,年轻人向城市的边缘移动,目标是山上的一座古老寺庙。故选D。
50. B 根据下文的“After they were inside the temple, they drank their water and ate their moon-cakes...”可知,他们的目标是到达山顶的古庙。故选B。
51. B 根据下文的“full of dried fruit and nuts”可知,月饼里面装满了干果和坚果,所以很美味。故选B。
52. A 根据上文的“After they were inside the temple, they drank their water and ate their moon-cakes...”可知,这里描述年轻人在寺庙外的情景。Outside指“在外面”,与前文inside形成对比。故选A。
53. C 根据下文的“so that they can admire the brightly 54 moon at its best”可知,这里指年轻人前往山顶的行动。make one’s way是固定短语,意为“前进,前往”。故选C。
54. D 根据下文的“moon at its best”可知,月亮在最佳状态下明亮地照耀。故选D。
55. B 根据下文的“during the night, the sound continued to be heard from the distance”可知,午夜烟花停了,但声音仍从远处传来,前后句之间为转折关系。故选B。
查看更多完整答案,请扫码查看