2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语必修第二册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第43页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
D
In times of sadness, a friend would always suggest going for a walk. “Are you overwhelmed(压垮)by your work? Take a walk around the neighbourhood.” Comments like this are often said with nothing but the best of intentions, but they used to make me angry as much as being told to drink more water. I did not understand how these things were going to help.
Three years ago, I hit a low point. Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror, I knew I was at my breaking point. So, I took the advice I fought so hard to ignore. I went for a walk—with the hope that it would somehow change my life.
I embraced(拥抱)the fresh air everyone seemed to be talking about. But it did nothing. I was just as sad as I was before. I went on a walk every single day for more than a month. Some days I could hardly make it outside, but I managed to push through. I took a picture every time I went. I think I wanted to document myself trying to make an effort. One day, the unthinkable happened. I found myself smiling. I realised I had patiently waited all morning to go on this walk. What I once hated had become the best part of my day. I found myself longing to be outside. I never had a destination in mind. I just danced along the trails(小路), stopped to look at the beautiful blue skies and listened to music.
I’m glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face. I slowly started to look less tired and defeated. I don’t know why I refused to go on that walk for so long. I guess I didn’t want to believe that something small and seemingly meaningless could actually make an impact on my physical and mental well - being.
If you’re having a bad day, a bad month, a bad year or even a bad life, you should try going for a walk. Sometimes, all we need to do is try.
32. How did the author use to feel when people suggested she go for a walk?
A. Delighted.
B. Annoyed.
C. Relieved.
D. Confused.
33. Why did the author decide to go for a walk three years ago?
A. Her friend encouraged her.
B. She wanted to challenge herself.
C. Her hopelessness drove her to try.
D. She was eager to get close to nature.
34. What happened after the author started to go for a walk?
A. She felt cheered up after the first week.
B. She always set off with a destination in mind.
C. She stopped for a while due to lack of progress.
D. She was inspired by the pictures she took of herself.
35. What does the author advise us to do?
A. Go for a walk when feeling down.
B. Care about our mental well - being.
C. Stay positive when bad things happen.
D. Take other people’s suggestions seriously.
In times of sadness, a friend would always suggest going for a walk. “Are you overwhelmed(压垮)by your work? Take a walk around the neighbourhood.” Comments like this are often said with nothing but the best of intentions, but they used to make me angry as much as being told to drink more water. I did not understand how these things were going to help.
Three years ago, I hit a low point. Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror, I knew I was at my breaking point. So, I took the advice I fought so hard to ignore. I went for a walk—with the hope that it would somehow change my life.
I embraced(拥抱)the fresh air everyone seemed to be talking about. But it did nothing. I was just as sad as I was before. I went on a walk every single day for more than a month. Some days I could hardly make it outside, but I managed to push through. I took a picture every time I went. I think I wanted to document myself trying to make an effort. One day, the unthinkable happened. I found myself smiling. I realised I had patiently waited all morning to go on this walk. What I once hated had become the best part of my day. I found myself longing to be outside. I never had a destination in mind. I just danced along the trails(小路), stopped to look at the beautiful blue skies and listened to music.
I’m glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face. I slowly started to look less tired and defeated. I don’t know why I refused to go on that walk for so long. I guess I didn’t want to believe that something small and seemingly meaningless could actually make an impact on my physical and mental well - being.
If you’re having a bad day, a bad month, a bad year or even a bad life, you should try going for a walk. Sometimes, all we need to do is try.
32. How did the author use to feel when people suggested she go for a walk?
A. Delighted.
B. Annoyed.
C. Relieved.
D. Confused.
33. Why did the author decide to go for a walk three years ago?
A. Her friend encouraged her.
B. She wanted to challenge herself.
C. Her hopelessness drove her to try.
D. She was eager to get close to nature.
34. What happened after the author started to go for a walk?
A. She felt cheered up after the first week.
B. She always set off with a destination in mind.
C. She stopped for a while due to lack of progress.
D. She was inspired by the pictures she took of herself.
35. What does the author advise us to do?
A. Go for a walk when feeling down.
B. Care about our mental well - being.
C. Stay positive when bad things happen.
D. Take other people’s suggestions seriously.
答案:
【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了作者在处于人生低谷的时候尝试去散步,坚持下去后作者看到了自己的变化。
32. B 细节理解题。根据第一段中的“Comments like this are often said with nothing but the best of intentions,but they used to make me angry as much as being told to drink more water.”可知,当人们建议作者去散步时,她觉得生气,故选B。
33. C 推理判断题。根据第二段中的“Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror,I knew I was at my breaking point. So,I took the advice I fought so hard to ignore. I went for a walk—with the hope that it would somehow change my life.”可知,三年前,作者是因为她的绝望驱使她去尝试散步。故选C。
34. D 推理判断题。根据第三段中的“I took a picture every time I went. I think I wanted to document myself trying to make an effort. One day,the unthinkable happened. I found myself smiling.”和倒数第二段中的“I’m glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face.”可知,作者开始散步后受到了她给自己拍的照片的鼓舞,故选D。
35. A 细节理解题。根据最后一段中的“If you’re having a bad day,a bad month,a bad year or even a bad life,you should try going for a walk.”可知,作者建议我们情绪低落的时候出去散步。故选A。
32. B 细节理解题。根据第一段中的“Comments like this are often said with nothing but the best of intentions,but they used to make me angry as much as being told to drink more water.”可知,当人们建议作者去散步时,她觉得生气,故选B。
33. C 推理判断题。根据第二段中的“Once I saw a pair of empty eyes looking at me through the mirror,I knew I was at my breaking point. So,I took the advice I fought so hard to ignore. I went for a walk—with the hope that it would somehow change my life.”可知,三年前,作者是因为她的绝望驱使她去尝试散步。故选C。
34. D 推理判断题。根据第三段中的“I took a picture every time I went. I think I wanted to document myself trying to make an effort. One day,the unthinkable happened. I found myself smiling.”和倒数第二段中的“I’m glad I took pictures because there was a noticeable difference in my face.”可知,作者开始散步后受到了她给自己拍的照片的鼓舞,故选D。
35. A 细节理解题。根据最后一段中的“If you’re having a bad day,a bad month,a bad year or even a bad life,you should try going for a walk.”可知,作者建议我们情绪低落的时候出去散步。故选A。
查看更多完整答案,请扫码查看