2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第97页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、阅读理解
A
“All work and no play makes Jack a dull boy.” But now scientists have given us another warning: too much play with smartphones or computers makes you dull too.
“Many focus on the benefits of digital devices(设备)in education but ignore the costs,” said Patricia Greenfield from the University of California. “Losing the ability to understand the emotions of other people is one of the costs.” Greenfield and her research team did an experiment. They worked with 105 children who spend about 4.5 hours in front of screens on a school day. The students were asked to describe the emotions towards the pictures of people who were happy, sad, angry or scared. Then, half of them attended a five-day nature and science camp. There they had no smartphones, TV, or computers. The other half stayed in school and spent the five days as usual. Five days later, all the children took the test again.
Students who had been to the camp got about 5 per cent more answers correct than they had done before the camp. But the other group of students didn’t show much improvement. The study is not perfect in some ways, said the researchers. But scientists say that the study is still a warning for us.
“Emotional skills develop in practice and the brain develops through real interaction,” said Professor Taylor, a professor at the University of San Francisco.
Researchers talked to 2,000 parents of children aged 2-16 in the UK about what activities their children could do confidently. The results were surprising: their children could use a tablet(平板电脑)(59%) and work a mobile phone(57%)more confidently than they could tie their shoelaces(鞋带)(53%)! So, spend more time away
from mobile phones and computers if you want to be an understanding friend, and not a member of what the Daily Mail called “Generation Helpless”.
1. According to Professor Greenfield, what’s a possible result of using digital media in education?
A. Being on bad terms with family members.
B. Making more mistakes when taking exams.
C. Falling far behind others in all schoolwork.
D. Failing to relate to other people’s emotions.
2. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. The background of the experiment.
B. The process of the experiment.
C. The result of the experiment.
D. The purpose of the experiment.
3. What do scientists think of the result of Greenfield’s experiment?
A. They are alarming for people.
B. They are far from perfect.
C. They are quite surprising.
D. They don’t need to be improved.
4. What’s the purpose of writing the passage?
A. To warn us to stay away from the Internet.
B. To explain how people become the Internet addicts.
C. To advise children to spend less time on screens.
D. To show digital devices are essential for modern education.
A
“All work and no play makes Jack a dull boy.” But now scientists have given us another warning: too much play with smartphones or computers makes you dull too.
“Many focus on the benefits of digital devices(设备)in education but ignore the costs,” said Patricia Greenfield from the University of California. “Losing the ability to understand the emotions of other people is one of the costs.” Greenfield and her research team did an experiment. They worked with 105 children who spend about 4.5 hours in front of screens on a school day. The students were asked to describe the emotions towards the pictures of people who were happy, sad, angry or scared. Then, half of them attended a five-day nature and science camp. There they had no smartphones, TV, or computers. The other half stayed in school and spent the five days as usual. Five days later, all the children took the test again.
Students who had been to the camp got about 5 per cent more answers correct than they had done before the camp. But the other group of students didn’t show much improvement. The study is not perfect in some ways, said the researchers. But scientists say that the study is still a warning for us.
“Emotional skills develop in practice and the brain develops through real interaction,” said Professor Taylor, a professor at the University of San Francisco.
Researchers talked to 2,000 parents of children aged 2-16 in the UK about what activities their children could do confidently. The results were surprising: their children could use a tablet(平板电脑)(59%) and work a mobile phone(57%)more confidently than they could tie their shoelaces(鞋带)(53%)! So, spend more time away
from mobile phones and computers if you want to be an understanding friend, and not a member of what the Daily Mail called “Generation Helpless”.
1. According to Professor Greenfield, what’s a possible result of using digital media in education?
A. Being on bad terms with family members.
B. Making more mistakes when taking exams.
C. Falling far behind others in all schoolwork.
D. Failing to relate to other people’s emotions.
2. What does Paragraph 2 mainly talk about?
A. The background of the experiment.
B. The process of the experiment.
C. The result of the experiment.
D. The purpose of the experiment.
3. What do scientists think of the result of Greenfield’s experiment?
A. They are alarming for people.
B. They are far from perfect.
C. They are quite surprising.
D. They don’t need to be improved.
4. What’s the purpose of writing the passage?
A. To warn us to stay away from the Internet.
B. To explain how people become the Internet addicts.
C. To advise children to spend less time on screens.
D. To show digital devices are essential for modern education.
答案:
1. D 细节理解题。根据第二段中的“Losing the ability to understand the emotions of other people is one of the costs.”可知,根据格林菲尔德教授的说法,在教育中使用数字设备会导致无法理解他人的情感。故选 D项。
2. B 段落大意题。第二段主要讲了实验的过程。故选 B项。
3. A 推理判断题。根据第三段可知,科学家们认为格林菲尔德教授的实验结果给人警告。故选 A项。
4. C 写作意图题。根据第一段并结合全文可知,本文的目的是建议孩子减少接触电子屏幕的时间。故选 C项。
2. B 段落大意题。第二段主要讲了实验的过程。故选 B项。
3. A 推理判断题。根据第三段可知,科学家们认为格林菲尔德教授的实验结果给人警告。故选 A项。
4. C 写作意图题。根据第一段并结合全文可知,本文的目的是建议孩子减少接触电子屏幕的时间。故选 C项。
查看更多完整答案,请扫码查看