2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



B
Technology has made it easier than ever to keep watch on your kids. And over half of parents say they check their teen’s social media accounts. Celebrities aren’t immune to the temptation to spy either—baseball analyst Alex Rodriguez admitted he used a fake account to follow his daughters.
The reality is, your child’s activity can provide insights into whether or not they are experiencing issues—and social media use can even be a reason for them. Before teenagers get keys to a car, they need to receive driver’s education and pass a road test. They don’t usually receive the same education before getting a phone or social media access. So it’s a great idea to teach kids how to stay safe on social media and use it responsibly. But should you really be scrolling through your kid’s social feeds?
“What you need to do is monitor your children, rather than spy and invade their privacy,”says Gall Saltz, a clinical associate professor of psychiatry.“The former means checking about once per week rather than daily,”he adds.“You can use an app to follow teenagers on social media, or request passwords. But you should always be transparent with your child and avoid using fake accounts. You can say,‘I’m happy to rent you this phone that we are providing to you. With the terms of use, we are going to provide monitoring, just to make sure you are safe’,”suggests Dr Strohman, a clinical psychologist.
There can be lines with what a parent should monitor. Dr Saltz advises against looking at text messages, which are private conversations. On the other hand, there are also times when a parent can go further than promised. If a teen is exhibiting signs of a serious issue, parents may want to see previously off-limits digital activity like texts.“If you think your child might take his/her life or do something really dangerous, I say all bets are off.”says Dr Saltz.“But always make sure to talk to the child first before taking any other step.”
5. Why is Alex Rodriguez mentioned in Paragraph 1?
A. Because the writer wants to introduce parents’inappropriate behaviour.
B. Because the writer wants to show parents’curiosity about their children’s daily life.
C. Because the writer wants to prove parents’spying on their children online is common.
D. Because the writer wants to stress parents can influence their children through the Internet.
6. What should parents do according to Dr Strohman?
A. Use their full names online.
B. Express their concern honestly to their children.
C. Have open and direct talks with their children online.
D. Keep themselves informed of what their children do online.
7. What does Gall Saltz probably mean by“all bets are off”in the last paragraph?
A. You have set a useless time limit.
B. Your child’s efforts are in vain.
C. You can break the previous promise.
D. No online activities are allowed.
8. What is the main purpose of the passage?
A. To help children use social media properly.
B. To urge children to protect their privacy online.
C. To teach parents how to stop their children going online.
D. To tell how parents should monitor their children online.
答案: B: 本文是一篇议论文。信息科技快速发展,网络对孩子们的诱惑力剧增,这给父母监管孩子带来困惑,文章就此给家长们提出了几点建议,以减少亲子间的矛盾。
5.C 细节理解题。根据第一段最后一句可知,名人也没能免于监视的诱惑,阿历克斯·罗德里格斯承认,他曾用一个假账号关注了他的女儿们。故选C项。
6.B 推理判断题。根据第三段最后三句可知,父母可以在社交媒体上关注自己的孩子,但应告知孩子他们的担心和意图,并且避免使用假账号。故选B项。
7.C 短语理解题。根据最后一段可知,如果青少年有出现严重问题的迹象,父母可以不遵守原来的承诺。因此该短语的意思是“你可以违背先前的承诺”。故选C项。
8.D 写作意图题。通读全文可知,本文对父母如何监控孩子网上活动进行了探讨。故选D项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭