2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第75页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、专题词组
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
1.
a strong friendship with sb.
与某人的深厚的(strong)友谊2.
point out
指出3.
in those difficult times/moments
在那些困难时刻4.
show concern for sb.
对某人表现出(show)关心5.
satisfy/meet sb.'s needs
满足某人的需求6.
encourage sb. to do sth.
鼓励某人做某事7.
apologize to sb. for sth.
为某事向某人道歉8.
exchange thoughts
交流思想9.
in the wrong
有错,承担责任10.
maintain regular contact with sb.
与某人保持(maintain)定期联系11.
ask for forgiveness
请求原谅(forgiveness)12.
share joys and sorrows with sb.
与某人同甘共苦13.
stand by each other
相互支持14.
overcome challenges
克服(overcome)挑战15.
understand each other's flaws
理解彼此的缺点(flaw)
答案:
1. a strong friendship with sb. 2. point out 3. in those difficult times/moments 4. show concern for sb. 5. satisfy/meet sb.'s needs 6. encourage sb. to do sth. 7. apologize to sb. for sth. 8. exchange thoughts 9. in the wrong 10. maintain regular contact with sb. 11. ask for forgiveness 12. share joys and sorrows with sb. 13. stand by each other 14. overcome challenges 15. understand each other's flaws
二、阅读理解
Looking back, I spent many unhappy days. In middle school I didn’t think I was as smart as everyone else; I didn’t have cool enough clothes. Junior high was the same. I wasn’t as tall and thin as all the other girls; my baby teeth hadn’t fallen out yet. Fast forward to high school. Still everyone was smarter; still everyone dressed better. Eventually, in my first job out of college I wasn’t making as much money as my friends did.
I come from a long line of people who’ve suffered from depression. When I was single, I thought that was just who I was—it was the genes(基因)I was born with. When I was twenty-six, I got married, and three years later I had my first child.
Once we had kids, my excuse of “it’s-in-the-genes” didn’t work so well anymore because that meant my kids would be depressed. Although I realized that still might be the case, I began looking at my unhappiness in new ways.
Over the years many things helped me fight depression: healthy eating, exercise, fresh air, friends and medicine. They all helped. But I had a little secret too. It’s an exercise I did every night before bed. By the side of my bed, I had a small datebook—every day I only had enough space to write one line.
Every night I asked myself: “What made me the happiest today?” Because I didn’t have space to write a lot, it only took me a few seconds. But in those seconds I replayed my day and decided on its happiest moment.
Some days it was “reading before bed with the kids” or “laughing with a friend on the phone”. And other days it was “finally getting to thinking about getting into bed” or “not having to cook dinner again”. Anyway, I actively sought the positive every day. Today, when I have a difficult day, I look back through the datebook, read and remember those happy moments in the past.
1. What can be inferred from Paragraph 1?
A. The writer led a poor life.
B. The writer got a high-paid job.
C. The writer challenged herself bravely.
D. The writer usually compared herself with others.
2. What changed the writer’s mind?
A. Her first career.
B. Her happy marriage.
C. Her care for her children.
D. Her knowledge of genes.
3. Why did the writer keep a datebook every day?
A. Because she wanted to ease her loneliness.
B. Because she wanted to have a sound sleep.
C. Because she wanted to recall happy moments.
D. Because she wanted it to serve as bedtime stories.
4. What can we learn from the story?
A. Nothing is impossible to a willing heart.
B. Mother should set a good example for kids.
C. There could be a solution to any problem.
D. We should appreciate life’s bright aspects.
Looking back, I spent many unhappy days. In middle school I didn’t think I was as smart as everyone else; I didn’t have cool enough clothes. Junior high was the same. I wasn’t as tall and thin as all the other girls; my baby teeth hadn’t fallen out yet. Fast forward to high school. Still everyone was smarter; still everyone dressed better. Eventually, in my first job out of college I wasn’t making as much money as my friends did.
I come from a long line of people who’ve suffered from depression. When I was single, I thought that was just who I was—it was the genes(基因)I was born with. When I was twenty-six, I got married, and three years later I had my first child.
Once we had kids, my excuse of “it’s-in-the-genes” didn’t work so well anymore because that meant my kids would be depressed. Although I realized that still might be the case, I began looking at my unhappiness in new ways.
Over the years many things helped me fight depression: healthy eating, exercise, fresh air, friends and medicine. They all helped. But I had a little secret too. It’s an exercise I did every night before bed. By the side of my bed, I had a small datebook—every day I only had enough space to write one line.
Every night I asked myself: “What made me the happiest today?” Because I didn’t have space to write a lot, it only took me a few seconds. But in those seconds I replayed my day and decided on its happiest moment.
Some days it was “reading before bed with the kids” or “laughing with a friend on the phone”. And other days it was “finally getting to thinking about getting into bed” or “not having to cook dinner again”. Anyway, I actively sought the positive every day. Today, when I have a difficult day, I look back through the datebook, read and remember those happy moments in the past.
1. What can be inferred from Paragraph 1?
A. The writer led a poor life.
B. The writer got a high-paid job.
C. The writer challenged herself bravely.
D. The writer usually compared herself with others.
2. What changed the writer’s mind?
A. Her first career.
B. Her happy marriage.
C. Her care for her children.
D. Her knowledge of genes.
3. Why did the writer keep a datebook every day?
A. Because she wanted to ease her loneliness.
B. Because she wanted to have a sound sleep.
C. Because she wanted to recall happy moments.
D. Because she wanted it to serve as bedtime stories.
4. What can we learn from the story?
A. Nothing is impossible to a willing heart.
B. Mother should set a good example for kids.
C. There could be a solution to any problem.
D. We should appreciate life’s bright aspects.
答案:
本文是一篇记叙文。作者以前觉得抑郁是自己与生俱来的基因。但有了孩子以后,作者从另一个角度思考人生,每天都积极地寻求好的一面。
1.D 细节理解题。由第一段可知,在中学、大学、工作等每一个阶段,作者都过得不开心,因为觉得自己很多地方不如意,这是由比较产生的,由此可知作者经常把自己和别人作比较。故选D项。
2.C 细节理解题。由第三段中的my excuse of“it's-in-the-genes”didn't work so well 和I began looking at my unhappiness in new ways可推知,作者对孩子的关心改变了她的想法。故选C项。
3.C 推理判断题。由倒数第二段中的I replayed my day and decided on its happiest moment可推知,作者每天都写日记是为了回忆快乐的时刻。故选C项。
4.D 主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了作者以前觉得抑郁是自己与生俱来的基因,但有了孩子以后,作者开始从另一个角度思考人生,每天都积极地寻求好的一面,即作者呼吁我们欣赏生活中好的方面。故选D项。
1.D 细节理解题。由第一段可知,在中学、大学、工作等每一个阶段,作者都过得不开心,因为觉得自己很多地方不如意,这是由比较产生的,由此可知作者经常把自己和别人作比较。故选D项。
2.C 细节理解题。由第三段中的my excuse of“it's-in-the-genes”didn't work so well 和I began looking at my unhappiness in new ways可推知,作者对孩子的关心改变了她的想法。故选C项。
3.C 推理判断题。由倒数第二段中的I replayed my day and decided on its happiest moment可推知,作者每天都写日记是为了回忆快乐的时刻。故选C项。
4.D 主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述了作者以前觉得抑郁是自己与生俱来的基因,但有了孩子以后,作者开始从另一个角度思考人生,每天都积极地寻求好的一面,即作者呼吁我们欣赏生活中好的方面。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看