2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、阅读理解
A
At noon that day, I drove back to my house after the performance. Just as I entered the living room, I heard a gentle sound coming from the bedroom upstairs—it was the sound of my favourite violin.
“Thief!”
I dashed upstairs. Sure enough, a boy of about 12 years old was playing my violin. The boy had messy hair and a thin face, his oversized coat seemingly filled with something. At first glance, I found a new pair of shoes missing. It seemed that he was surely a thief.
Then, I saw his eyes full of fear and despair. My anger was immediately replaced by a smile. I asked,“Are you Mr Ram’s nephew, Michael? I’m his housekeeper. Two days ago, I heard his nephew living in the countryside will come. It must be you. You’re really like him!”
Hearing my words the boy was first astonished, but then quickly said,“Has my uncle gone out? I think I’d better first go out for a walk and visit him again in a while.”
I nodded and asked the boy who was preparing to put down the violin,“Do you like to play the violin so much?”
“Yes, but I’m so poor that I can’t afford it,”the boy replied.
“Then, I give this violin to you.”The boy looked at me questioningly, but he eventually picked up the violin. Going out to the living room, he suddenly saw on the wall a huge coloured photo of me performing in the Sydney Opera House. He trembled(颤抖)for a moment and ran out without looking back.
I was sure that the boy had understood what happened because no one would decorate the living room with the housekeeper’s photo.
A few years later, at a music competition of senior high school students in Melbourne, I was invited to judge at the finals. Finally, a violin player called Merritt won the first prize with his skills!
After the award, Merritt ran to me holding a violin box, excited, and asked,“Mr Brian, do you still know me? You have given me a violin, which I have been treasuring to this day! Today, I can give back this violin to you without regret...”It turned out that he was“Mr Ram’s nephew, Michael”!
Tears welled up in my eyes.
1. Why did the writer address the boy as“Mr Ram’s nephew, Michael”?
A. Because Michael is the boy’s name.
B. Because he mistook the boy for Michael.
C. Because he wanted to protect the boy’s self-respect.
D. Because he would like to make friends with the boy.
2. Who is the writer?
A. The housekeeper.
B. The house owner.
C. The boy’s uncle.
D. The boy’s teacher.
3. Which of the following can best describe the writer?
A. Kind and devoted.
B. Thoughtful and generous.
C. Humorous and selfless.
D. Warm-hearted and energetic.
4. What message does the story convey?
A. Music has a strong power.
B. Being kind can get rewarded.
C. Practice makes a good musician.
D. Small kindness can make a difference.
A
At noon that day, I drove back to my house after the performance. Just as I entered the living room, I heard a gentle sound coming from the bedroom upstairs—it was the sound of my favourite violin.
“Thief!”
I dashed upstairs. Sure enough, a boy of about 12 years old was playing my violin. The boy had messy hair and a thin face, his oversized coat seemingly filled with something. At first glance, I found a new pair of shoes missing. It seemed that he was surely a thief.
Then, I saw his eyes full of fear and despair. My anger was immediately replaced by a smile. I asked,“Are you Mr Ram’s nephew, Michael? I’m his housekeeper. Two days ago, I heard his nephew living in the countryside will come. It must be you. You’re really like him!”
Hearing my words the boy was first astonished, but then quickly said,“Has my uncle gone out? I think I’d better first go out for a walk and visit him again in a while.”
I nodded and asked the boy who was preparing to put down the violin,“Do you like to play the violin so much?”
“Yes, but I’m so poor that I can’t afford it,”the boy replied.
“Then, I give this violin to you.”The boy looked at me questioningly, but he eventually picked up the violin. Going out to the living room, he suddenly saw on the wall a huge coloured photo of me performing in the Sydney Opera House. He trembled(颤抖)for a moment and ran out without looking back.
I was sure that the boy had understood what happened because no one would decorate the living room with the housekeeper’s photo.
A few years later, at a music competition of senior high school students in Melbourne, I was invited to judge at the finals. Finally, a violin player called Merritt won the first prize with his skills!
After the award, Merritt ran to me holding a violin box, excited, and asked,“Mr Brian, do you still know me? You have given me a violin, which I have been treasuring to this day! Today, I can give back this violin to you without regret...”It turned out that he was“Mr Ram’s nephew, Michael”!
Tears welled up in my eyes.
1. Why did the writer address the boy as“Mr Ram’s nephew, Michael”?
A. Because Michael is the boy’s name.
B. Because he mistook the boy for Michael.
C. Because he wanted to protect the boy’s self-respect.
D. Because he would like to make friends with the boy.
2. Who is the writer?
A. The housekeeper.
B. The house owner.
C. The boy’s uncle.
D. The boy’s teacher.
3. Which of the following can best describe the writer?
A. Kind and devoted.
B. Thoughtful and generous.
C. Humorous and selfless.
D. Warm-hearted and energetic.
4. What message does the story convey?
A. Music has a strong power.
B. Being kind can get rewarded.
C. Practice makes a good musician.
D. Small kindness can make a difference.
答案:
一、A:本文是一篇记叙文。男孩到作者家偷窃,作者为了保护男孩的自尊,谎称自己是管家并把小提琴送给了男孩。多年之后,作者和男孩重逢,男孩用自己的实力获得了小提琴比赛第一名。
1.C 推理判断题。根据第三、四段可知,男孩头发脏乱,脸瘦小,他宽大的外套似乎装着东西。作者瞥一眼后发现一双新鞋不见了,所以确定男孩是小偷,看到男孩眼中的害怕和绝望后,作者转怒为笑,谎称自己是管家,主动帮男孩解围,作者这样说是为了保护男孩的自尊心。故选C项。
2.B 细节理解题。根据第一段第一句中的my house和倒数第四段中的on the wall a huge coloured photo of me performing in the Sydney Opera House可知,作者是房子的主人。故选B项。
3.B 推理判断题。作者明知道男孩是小偷,但为了保护男孩的自尊谎称自己是管家,并送了小提琴给他。由此推知,作者是一个体贴并且大方的人。故选B项。
4.D 推理判断题。文章的主要内容:作者回家遇到正在偷窃的男孩,作者不仅没有生气、责怪,反而为了保护男孩的自尊,谎称自己是管家,帮男孩解围并送给他小提琴。很多年之后,在小提琴赛场重逢,男孩用自己的实力获得了第一名。作者的善行以及男孩的变化向我们传达了一个道理——小小的善行会有很大的影响。故选D项。
1.C 推理判断题。根据第三、四段可知,男孩头发脏乱,脸瘦小,他宽大的外套似乎装着东西。作者瞥一眼后发现一双新鞋不见了,所以确定男孩是小偷,看到男孩眼中的害怕和绝望后,作者转怒为笑,谎称自己是管家,主动帮男孩解围,作者这样说是为了保护男孩的自尊心。故选C项。
2.B 细节理解题。根据第一段第一句中的my house和倒数第四段中的on the wall a huge coloured photo of me performing in the Sydney Opera House可知,作者是房子的主人。故选B项。
3.B 推理判断题。作者明知道男孩是小偷,但为了保护男孩的自尊谎称自己是管家,并送了小提琴给他。由此推知,作者是一个体贴并且大方的人。故选B项。
4.D 推理判断题。文章的主要内容:作者回家遇到正在偷窃的男孩,作者不仅没有生气、责怪,反而为了保护男孩的自尊,谎称自己是管家,帮男孩解围并送给他小提琴。很多年之后,在小提琴赛场重逢,男孩用自己的实力获得了第一名。作者的善行以及男孩的变化向我们传达了一个道理——小小的善行会有很大的影响。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看