2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、阅读理解
A
Stay-at-home kids are named “generation nini” in Spain. They are those adults who still live at home and are neither working nor studying. But the problem is not limited to Spain. It is a worldwide problem.
In Italy,they are known as “bamboccioni” or big babies. Nearly 60 per cent of 18 - 34-year-old adults still live in their parents’ home,up from almost 50 per cent since 1983. Once kept there by the love for their mama’s home-cooked food,the economic crisis(经济危机)has seen a rise in adults left unable to hold down a steady job or afford a home of their own. Last year,an Italian government minister admitted that his mother washed his clothes and made the bed for him until he was 30. He demanded a law forcing young Italians to leave their parents’ home at 18 to stop them becoming hopelessly dependent on their parents.
In the UK,the government has made the term NEETS—not in employment,education or training for these children. In England alone the percentage of NEETS aged 19 - 24 surged to 18.8 per cent of the age group—in the last quarter of 2010,up 1.4 per cent for the same period a year before. The number of British men in their 20s living with their parents has risen from 59 per cent to 80 per cent in the past 15 years,while the number of women has risen from 41 per cent to 50 per cent. The average age of the first-time house buyers is now 38.
In the US,the problem is known as the “full nest syndrome(综合征)”. Adults there are left struggling to support adult children who have stayed at home with student debts and facing few job opportunities in a weak economy. A recent study showed almost a third of American adults aged 34 and under are living with their parents.
1. “Big babies” mentioned in Paragraph 2 refers to those adults who
A. are poorly educated
B. are not as smart as others
C. lose their job in the bad economy
D. depend on their parents for a living
2. The Italian government minister thinks that
A. parents should make their children feel hopeless
B. young people should live on their own after 18
C. parents should never make the bed for their children
D. it is OK for adult children to live with their parents
3. The underlined word “surged” (in Paragraph 3) can be replaced by “
A. jumped
B. reduced
C. recovered
D. moved
4. What does the last paragraph tell us?
A. Some American adult children are causing trouble for their parents.
B. American parents are happy to live with their children.
C. America has the most adult children compared with other countries.
D. It is a tradition for adult children to live with their parents in America.
A
Stay-at-home kids are named “generation nini” in Spain. They are those adults who still live at home and are neither working nor studying. But the problem is not limited to Spain. It is a worldwide problem.
In Italy,they are known as “bamboccioni” or big babies. Nearly 60 per cent of 18 - 34-year-old adults still live in their parents’ home,up from almost 50 per cent since 1983. Once kept there by the love for their mama’s home-cooked food,the economic crisis(经济危机)has seen a rise in adults left unable to hold down a steady job or afford a home of their own. Last year,an Italian government minister admitted that his mother washed his clothes and made the bed for him until he was 30. He demanded a law forcing young Italians to leave their parents’ home at 18 to stop them becoming hopelessly dependent on their parents.
In the UK,the government has made the term NEETS—not in employment,education or training for these children. In England alone the percentage of NEETS aged 19 - 24 surged to 18.8 per cent of the age group—in the last quarter of 2010,up 1.4 per cent for the same period a year before. The number of British men in their 20s living with their parents has risen from 59 per cent to 80 per cent in the past 15 years,while the number of women has risen from 41 per cent to 50 per cent. The average age of the first-time house buyers is now 38.
In the US,the problem is known as the “full nest syndrome(综合征)”. Adults there are left struggling to support adult children who have stayed at home with student debts and facing few job opportunities in a weak economy. A recent study showed almost a third of American adults aged 34 and under are living with their parents.
1. “Big babies” mentioned in Paragraph 2 refers to those adults who
D
.A. are poorly educated
B. are not as smart as others
C. lose their job in the bad economy
D. depend on their parents for a living
2. The Italian government minister thinks that
B
.A. parents should make their children feel hopeless
B. young people should live on their own after 18
C. parents should never make the bed for their children
D. it is OK for adult children to live with their parents
3. The underlined word “surged” (in Paragraph 3) can be replaced by “
A
”.A. jumped
B. reduced
C. recovered
D. moved
4. What does the last paragraph tell us?
A. Some American adult children are causing trouble for their parents.
B. American parents are happy to live with their children.
C. America has the most adult children compared with other countries.
D. It is a tradition for adult children to live with their parents in America.
答案:
本文是一篇说明文。文章介绍了在全世界都很普遍的啃老现象。
1.D 细节理解题。根据第一段可知,这些成年子女是无收入来源、依靠父母生存的人。故选D项。
2.B 细节理解题。根据第二段最后一句可知,他要求有一项法律使年轻的意大利人在18岁离开父母的家,以防止他们完完全全依赖父母。由此可知,这位意大利政府的部长认为那些仍住在父母家里的成年子女(after 18)不应该再依靠父母,应独自生活。
3.A 词义猜测题。根据画线词后面的数据18.8 per cent和up 1.4 per cent for the same period a year before可知,19—24岁的啃老族占该年龄组的比例飙升至18.8%,同比增长1.4%,由此可知画线词词义为“激增”。故选A项。
4.A 推理判断题。根据最后一段可知,父母为了养活背着学生债待在家里、在经济疲软的情况下几乎没有工作机会的成年子女而苦苦挣扎,这说明一些美国成年子女已成为父母沉重的负担。故选A项。
1.D 细节理解题。根据第一段可知,这些成年子女是无收入来源、依靠父母生存的人。故选D项。
2.B 细节理解题。根据第二段最后一句可知,他要求有一项法律使年轻的意大利人在18岁离开父母的家,以防止他们完完全全依赖父母。由此可知,这位意大利政府的部长认为那些仍住在父母家里的成年子女(after 18)不应该再依靠父母,应独自生活。
3.A 词义猜测题。根据画线词后面的数据18.8 per cent和up 1.4 per cent for the same period a year before可知,19—24岁的啃老族占该年龄组的比例飙升至18.8%,同比增长1.4%,由此可知画线词词义为“激增”。故选A项。
4.A 推理判断题。根据最后一段可知,父母为了养活背着学生债待在家里、在经济疲软的情况下几乎没有工作机会的成年子女而苦苦挣扎,这说明一些美国成年子女已成为父母沉重的负担。故选A项。
查看更多完整答案,请扫码查看