2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第93页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
四、微写作——完成句子
1. 一名中学生因不吃早饭在课堂上晕倒了。
A middle school student
2. 很长时间以来她在课堂上都很难专注。
She has had
3. 健康专家警告青少年不要走极端来减肥。
Health experts
1. 一名中学生因不吃早饭在课堂上晕倒了。
A middle school student
fainted in class
because ofskipping breakfast
.2. 很长时间以来她在课堂上都很难专注。
She has had
trouble concentrating
in class for a long time.3. 健康专家警告青少年不要走极端来减肥。
Health experts
warn
teenagersnot to go to extremes
to lose weight.
答案:
1. fainted in class; skipping breakfast 2. trouble concentrating 3. warn; not to go to extremes
五、阅读理解
A
Growing up, I washed my hair every day. I was washing my body every day, so I thought I should wash my hair daily too. Then, in my teens, a classmate with hair much thicker than mine told me shampoo (洗发剂)was terrible—it made your hair dry and fragile(易损的). “Use shampoo as little as possible,” she advised.
But is shampoo actually bad for your hair? How often should one be using it? And which type of shampoo should one use? We asked experts.
“I don’t believe that shampoo is bad for hair,” says Yene Damtew, a hairstylist. “Cleaning your hair is important for keeping healthy hair.”
Dr Deeptej Singh says that it is true that shampoo can wash away “natural oils that protect our hair”, but there is a “happy medium”. The best solution is a Goldilocks approach: “Don’t overwash or underwash.” Generally, the range is somewhere between once a day and once a week.
“Each person’s shampoo plan will depend on many factors. These include hair texture(质地), whether it’s chemically treated, activity level and weather,” says Dr Elizabeth, a hair health expert. If you have very fine or thin hair, you may need to wash more often, while those with thick hair may need to wash less often. Colour-treated hair should also be washed less often, as these treatments can make the hair more fragile. Deciding when to wash your hair depends on a number of personal factors. But going too long between washes, especially for those hair with much oil, can also harm our hair.
1. How does the writer introduce the topic?
A. By listing figures.
B. By sharing an experience.
C. By reporting an event.
D. By solving problems.
2. Which of the following best explain “a Goldilocks approach”?
A. Less is more.
B. The more, the better.
C. Suit is best.
D. Practice makes perfect.
3. Which of the following may Dr Elizabeth agree with?
A. Hair with much oil should be washed more often.
B. Colour-treated hair should be washed more often.
C. Thin hair should be washed with less shampoo.
D. Thick hair should be washed with less shampoo.
4. What will the writer probably continue to write about in the following passage?
A. Is Shampoo bad for your hair?
B. What is the correct way to wash hair?
C. How often should people wash their hair?
D. What sort of shampoo should people use?
A
Growing up, I washed my hair every day. I was washing my body every day, so I thought I should wash my hair daily too. Then, in my teens, a classmate with hair much thicker than mine told me shampoo (洗发剂)was terrible—it made your hair dry and fragile(易损的). “Use shampoo as little as possible,” she advised.
But is shampoo actually bad for your hair? How often should one be using it? And which type of shampoo should one use? We asked experts.
“I don’t believe that shampoo is bad for hair,” says Yene Damtew, a hairstylist. “Cleaning your hair is important for keeping healthy hair.”
Dr Deeptej Singh says that it is true that shampoo can wash away “natural oils that protect our hair”, but there is a “happy medium”. The best solution is a Goldilocks approach: “Don’t overwash or underwash.” Generally, the range is somewhere between once a day and once a week.
“Each person’s shampoo plan will depend on many factors. These include hair texture(质地), whether it’s chemically treated, activity level and weather,” says Dr Elizabeth, a hair health expert. If you have very fine or thin hair, you may need to wash more often, while those with thick hair may need to wash less often. Colour-treated hair should also be washed less often, as these treatments can make the hair more fragile. Deciding when to wash your hair depends on a number of personal factors. But going too long between washes, especially for those hair with much oil, can also harm our hair.
1. How does the writer introduce the topic?
A. By listing figures.
B. By sharing an experience.
C. By reporting an event.
D. By solving problems.
2. Which of the following best explain “a Goldilocks approach”?
A. Less is more.
B. The more, the better.
C. Suit is best.
D. Practice makes perfect.
3. Which of the following may Dr Elizabeth agree with?
A. Hair with much oil should be washed more often.
B. Colour-treated hair should be washed more often.
C. Thin hair should be washed with less shampoo.
D. Thick hair should be washed with less shampoo.
4. What will the writer probably continue to write about in the following passage?
A. Is Shampoo bad for your hair?
B. What is the correct way to wash hair?
C. How often should people wash their hair?
D. What sort of shampoo should people use?
答案:
A:本文是一篇说明文。文章中作者探讨了洗发水是否对头发有害和应该多久洗一次头发的问题。
1. B 写作手法题。根据第一段可知,作者是通过讲述自己的经历来引出话题的。故选B项。
2. C 短语理解题。根据第四段中画线短语后的解释可知,a Goldilocks approach指的是头发不宜洗得过多或过少,适度、适合是最好的。故选C项。
3. A 细节理解题。根据最后一段最后一句可知,伊丽莎白博士认为油腻的头发应该经常洗。故选A项。
4. D 推理判断题。第二段中作者提出了三个问题,第三段回答了第一个问题。第四段和最后一段回答了第二个问题。第三个问题还没有答案,所以,在下面的文章中,作者将继续探讨第三个问题。故选D项。
1. B 写作手法题。根据第一段可知,作者是通过讲述自己的经历来引出话题的。故选B项。
2. C 短语理解题。根据第四段中画线短语后的解释可知,a Goldilocks approach指的是头发不宜洗得过多或过少,适度、适合是最好的。故选C项。
3. A 细节理解题。根据最后一段最后一句可知,伊丽莎白博士认为油腻的头发应该经常洗。故选A项。
4. D 推理判断题。第二段中作者提出了三个问题,第三段回答了第一个问题。第四段和最后一段回答了第二个问题。第三个问题还没有答案,所以,在下面的文章中,作者将继续探讨第三个问题。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看