2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第81页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
四、微写作——完成句子
1. 我承认自己的缺点。
I my own.
2. 许多年轻人去国外寻找成功的机会。
Many young people went to their.
3. 我想这些小小的困难我们是能够克服的。
I think we’ll be able to these.
4. 新年伊始是反思过去一年诸多成就的好时机。
The start of a new year is a good time to_ of the past year.
5. 他差点被车碾过。
He narrowly_.
1. 我承认自己的缺点。
I my own.
2. 许多年轻人去国外寻找成功的机会。
Many young people went to their.
3. 我想这些小小的困难我们是能够克服的。
I think we’ll be able to these.
4. 新年伊始是反思过去一年诸多成就的好时机。
The start of a new year is a good time to_ of the past year.
5. 他差点被车碾过。
He narrowly_.
答案:
1. recognize/admit; shortcomings 2. seek; fortune abroad 3. smooth away/get over; little difficulties 4. make reflections on the achievements 5. escaped being run over
五、阅读理解
A
Simon Rowe got close to a poor man sitting on the sidewalk in Melbourne, Australia, last year, and asked if he was OK. When the man replied that he was trying to get some rest, Rowe handed him 20. The man’s eyes lit up and he thanked Rowe gratefully.
“The experience affected me in a deep way,” Rowe said. “Homeless people on the streets go through terrible weather, being robbed and worse. No one should have to live like that.”
It inspired Rowe to develop the Sleepbus: a mobile shelter that will provide homeless people and their pets with a safe and warm place to sleep at night. Rowe has all the designs, engineering and paperwork for a Sleepbus. But to buy and build the first bus, Rowe needs at least 50,000. So far, he has raised more than 41,000 on GoFundMe.com.
It is a fact that homeless people lack sleep. Without a safe place to get some rest, they are often left tired, depressed(沮丧的) and ill, which in turn makes it harder for them to secure a job.
Rowe designed each Sleepbus to have 18 to 22 sleeping beds, each with its own personal locker that is controlled from the inside and a single mattress(床垫) with bedding that will be changed daily. Once they’ve settled in, guests can use the bed’s USB station and adjust(调节) the bed’s temperature with personal heat and air controls. Guests can even watch TV on a monitor fixed above the bed.
Rowe’s goal is to have more than 300 buses operating across Australia, but first he needs to get the first bus going to prove to his supporters that his plan can work. And he expects to have the first Sleepbus ready before it starts to get cold in Australia.
1. How did Rowe help the homeless man?
A. By taking him home.
B. By taking him to hospital.
C. By giving him some money.
D. By finding a place for him to rest.
2. What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to?
A. The terrible weather in Melbourne.
B. The homeless man’s thanking Rowe.
C. The robberies the homeless are faced with.
D. The writer’s coming across the poor man.
3. What is Paragraph 5 mainly about?
A. Who can use a Sleepbus.
B. How to design a Sleepbus.
C. An introduction to the Sleepbus.
D. The background to the Sleepbus.
4. According to the last paragraph, the Sleepbus
A. is short of supporters
B. is very popular with the public
C. will be operated around the world
D. hasn’t been applied in practice yet
A
Simon Rowe got close to a poor man sitting on the sidewalk in Melbourne, Australia, last year, and asked if he was OK. When the man replied that he was trying to get some rest, Rowe handed him 20. The man’s eyes lit up and he thanked Rowe gratefully.
“The experience affected me in a deep way,” Rowe said. “Homeless people on the streets go through terrible weather, being robbed and worse. No one should have to live like that.”
It inspired Rowe to develop the Sleepbus: a mobile shelter that will provide homeless people and their pets with a safe and warm place to sleep at night. Rowe has all the designs, engineering and paperwork for a Sleepbus. But to buy and build the first bus, Rowe needs at least 50,000. So far, he has raised more than 41,000 on GoFundMe.com.
It is a fact that homeless people lack sleep. Without a safe place to get some rest, they are often left tired, depressed(沮丧的) and ill, which in turn makes it harder for them to secure a job.
Rowe designed each Sleepbus to have 18 to 22 sleeping beds, each with its own personal locker that is controlled from the inside and a single mattress(床垫) with bedding that will be changed daily. Once they’ve settled in, guests can use the bed’s USB station and adjust(调节) the bed’s temperature with personal heat and air controls. Guests can even watch TV on a monitor fixed above the bed.
Rowe’s goal is to have more than 300 buses operating across Australia, but first he needs to get the first bus going to prove to his supporters that his plan can work. And he expects to have the first Sleepbus ready before it starts to get cold in Australia.
1. How did Rowe help the homeless man?
A. By taking him home.
B. By taking him to hospital.
C. By giving him some money.
D. By finding a place for him to rest.
2. What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to?
A. The terrible weather in Melbourne.
B. The homeless man’s thanking Rowe.
C. The robberies the homeless are faced with.
D. The writer’s coming across the poor man.
3. What is Paragraph 5 mainly about?
A. Who can use a Sleepbus.
B. How to design a Sleepbus.
C. An introduction to the Sleepbus.
D. The background to the Sleepbus.
4. According to the last paragraph, the Sleepbus
D
.A. is short of supporters
B. is very popular with the public
C. will be operated around the world
D. hasn’t been applied in practice yet
答案:
1.C 2.D 3.C 4.D
A:本文一篇记叙文。西蒙·罗在偶遇一个流浪汉之后受到启发,计划提供移动避难所给无家可归的人们住。
1. C 细节理解题。根据第一段中的Rowe handed him 20 可知,罗当时给了那个无家可归者一些钱。故选C项。
2. D 指代关系题。根据第一段和第二段可知,西蒙·罗帮助一个无家可归者的经历促使他开发Sleepbus,因此画线词It指代的是这一经历。故选D项。
3. C 段落大意题。第五段主要介绍了西蒙·罗对Sleepbus的设计规划。故选C项。
4. D 推理判断题。根据最后一段最后一句可知,Sleepbus还没进入实践阶段。故选D项。
A:本文一篇记叙文。西蒙·罗在偶遇一个流浪汉之后受到启发,计划提供移动避难所给无家可归的人们住。
1. C 细节理解题。根据第一段中的Rowe handed him 20 可知,罗当时给了那个无家可归者一些钱。故选C项。
2. D 指代关系题。根据第一段和第二段可知,西蒙·罗帮助一个无家可归者的经历促使他开发Sleepbus,因此画线词It指代的是这一经历。故选D项。
3. C 段落大意题。第五段主要介绍了西蒙·罗对Sleepbus的设计规划。故选C项。
4. D 推理判断题。根据最后一段最后一句可知,Sleepbus还没进入实践阶段。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看