2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



三、完形填空
Dear Seth,
You are only three years old,and at this point in your life you are not able to understand this letter. But some day when you 14 ,I hope you will find something 15 in what I am going to share with you.
Life can be 16 . There will be people in your life who won’t be very nice. They’ll 17 you because you are different,or for no good reason. You will also face heartbreak and might be 18 by those you love. I hope you don’t have to face these too much,but such things 19 .
Be open to life anyway. You’ll find cruelty and pain in your journey through life,but don’t let that 20 you from finding new things. Don’t retreat(退却)from life,and don’t 21 or wall yourself off. Be open to new things,new experiences and new people. You will 22 many times,but if you allow that to stop you from trying,you will miss many chances. Do remember failure is a stepping stone to 23 .
You will meet many people who will try to do 24 than you,in school,in college,and at work. They’ll try to have nicer cars,bigger houses,nicer clothes,and so on. To them,life is a competition. However,I believe life is a journey. If you always try your best to 25 others,you are wasting your life. Learn to enjoy your life 26 and you will make it a journey of 27 ,of learning and of love.
Finally,know that I love you and always will. You are 28 a really wonderful journey,and I will always be there for you.
Love,
Dad
14. A. grow up
B. show up
C. cheer up
D. give up
15. A. familiar
B. valuable
C. normal
D. interesting
16. A. unkind
B. peaceful
C. equal
D. simple
17. A. look at
B. run after
C. laugh at
D. look after
18. A. hurt
B. found
C. accepted
D. impressed
19. A. matter
B. work
C. disappear
D. happen
20. A. protect
B. encourage
C. prevent
D. choose
21. A. forgive
B. struggle
C. compete
D. hide
22. A. leave
B. prepare
C. escape
D. fail
23. A. success
B. life
C. action
D. sorrow
24. A. earlier
B. better
C. less
D. faster
25. A. change
B. pardon
C. follow
D. beat
26. A. somewhere
B. instead
C. afterwards
D. though
27. A. cruelty
B. danger
C. happiness
D. quietness
28. A. starting
B. destroying
C. finishing
D. replacing
答案: 三、本文是一封父亲写给儿子的信,告诉他未来人生中可能会遇到的困难、挫折以及该如何正确面对。
14.A grow up:长大;show up:出现,到场;cheer up:高兴起来,振作起来;give up:放弃
15.B 句意:但是某日当你长大,我希望你能在我打算分享给你的这些道理中找到些有价值的东西。
16.A 由后面一句“There will be people in your life who won't be very nice.”可知,人们可能不是很友好,生活可能并不友善,故选unkind。
17.C 句意:因为你与众不同或根本毫无理由,他们会嘲笑你。
18.A 根据前半句“面对极度伤心之事”可知,这里是说受到所爱之人的伤害。
19.D 句意:我希望你不必遇到太多这样的事情,但这类事会发生。
20.C prevent sb. from doing sth.:阻止某人做某事
21.D 由后半句or wall yourself off及“Be open to new things, new experiences and new people.”可知,作者想表达:不要躲起来或将自己隔离起来,应该勇敢地面对人生。
22.D 句意:你可能会“失败”多次……
23.A 句意:一定要记住失败是成功的垫脚石。
24.B 由后句“They'll try to have nicer cars, bigger houses, nicer clothes, and so on.”可知,这些人想做得比你好。
25.D 由前面的“别人想做得比你好”和后面的Learn to enjoy your life可知,如果你总是想打败别人,你就是在浪费生命。
26.B instead:代替,反而。表示做与前面所提到的相反的事情。
27.C 由后面的of learning and of love可知,此处应该选一个褒义词,故选happiness。
28.A 因为儿子才三岁,所以美好的人生旅途即将开启。故选A项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭