2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第68页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
Do you get nervous thinking about geometry, equations( 方程式) or a coming maths test? If your answer is “yes”, you are far from alone. Maths anxiety has become a common psychological( 心理的) condition among students around the world. Students in countries with higher levels of maths anxiety tend to achieve lower maths grades, according to a study published in the Proceedings of the National Academy of Sciences on Feb. 15.
Maths anxiety—a negative emotional reaction to the core subject—causes fear, physical suffering and behaviour problems among young pupils, according to a University of Cambridge study. In ordinary life, many people experience some degree of discomfort when meeting with a maths problem, ranging from mild tension to strong fear.
Some people also experience physical symptoms such as sweaty palms or a racing heart. They may then try to avoid every situation involving numbers, meaning they are held back from pursuing careers related to this subject, such as science, technology or engineering, according to The Guardian.
Reassurance( 慰藉) comes from the fact that those with maths anxiety aren’t destined( 注定的) to be bad at maths. “If a child has maths anxiety, don’t assume that they’re not good at maths. They may have had a really bad experience with maths and there are ways to improve maths achievement,” Daniel Ansari, the senior author of the study told The London Free Press. “Students with maths anxiety are not cognitively( 认知地) disadvantaged.”
Also, there are ways to manage your stress related to maths. If you’re feeling stressed before a maths exam, it may help to spend a few minutes exploring those feelings before the exam begins. “It’s about making sure you’re interpreting your feelings correctly,” said Sian Beilock, a cognitive scientist in the US. “Just because you have a fast heartbeat and sweaty palms, that does not necessarily mean you will fail.”
A little maths anxiety could be taken as a positive challenge to overcome. Just like many people get stage fright before delivering a speech, this nervous energy can help to motivate, according to Ian Lyons, a psychologist at Georgetown University in the US.
5. What does the writer focus on in Paragraphs 2 and 3?
A. Analyzing causes.
B. Providing examples.
C. Explaining influences.
D. Drawing comparisons.
6. What message do Daniel Ansari’s words convey in Paragraph 4?
A. Maths anxiety is what leads to students’ failure.
B. Maths anxiety is what nearly everyone will face.
C. Maths anxiety doesn’t necessarily mean poor maths.
D. Maths anxiety doesn’t necessarily allow space for improvement.
7. How should you deal with the stress related to maths according to the passage?
A. Learn to understand your feelings.
B. Turn to cognitive experts for help.
C. Take all nervous energy as a challenge.
D. Practise more before taking maths exams.
8. Which of the following is the best title for the passage?
A. What is anxiety?
B. Worried by numbers
C. How to avoid studying maths?
D. Maths tests—a nightmare for all
Do you get nervous thinking about geometry, equations( 方程式) or a coming maths test? If your answer is “yes”, you are far from alone. Maths anxiety has become a common psychological( 心理的) condition among students around the world. Students in countries with higher levels of maths anxiety tend to achieve lower maths grades, according to a study published in the Proceedings of the National Academy of Sciences on Feb. 15.
Maths anxiety—a negative emotional reaction to the core subject—causes fear, physical suffering and behaviour problems among young pupils, according to a University of Cambridge study. In ordinary life, many people experience some degree of discomfort when meeting with a maths problem, ranging from mild tension to strong fear.
Some people also experience physical symptoms such as sweaty palms or a racing heart. They may then try to avoid every situation involving numbers, meaning they are held back from pursuing careers related to this subject, such as science, technology or engineering, according to The Guardian.
Reassurance( 慰藉) comes from the fact that those with maths anxiety aren’t destined( 注定的) to be bad at maths. “If a child has maths anxiety, don’t assume that they’re not good at maths. They may have had a really bad experience with maths and there are ways to improve maths achievement,” Daniel Ansari, the senior author of the study told The London Free Press. “Students with maths anxiety are not cognitively( 认知地) disadvantaged.”
Also, there are ways to manage your stress related to maths. If you’re feeling stressed before a maths exam, it may help to spend a few minutes exploring those feelings before the exam begins. “It’s about making sure you’re interpreting your feelings correctly,” said Sian Beilock, a cognitive scientist in the US. “Just because you have a fast heartbeat and sweaty palms, that does not necessarily mean you will fail.”
A little maths anxiety could be taken as a positive challenge to overcome. Just like many people get stage fright before delivering a speech, this nervous energy can help to motivate, according to Ian Lyons, a psychologist at Georgetown University in the US.
5. What does the writer focus on in Paragraphs 2 and 3?
A. Analyzing causes.
B. Providing examples.
C. Explaining influences.
D. Drawing comparisons.
6. What message do Daniel Ansari’s words convey in Paragraph 4?
A. Maths anxiety is what leads to students’ failure.
B. Maths anxiety is what nearly everyone will face.
C. Maths anxiety doesn’t necessarily mean poor maths.
D. Maths anxiety doesn’t necessarily allow space for improvement.
7. How should you deal with the stress related to maths according to the passage?
A. Learn to understand your feelings.
B. Turn to cognitive experts for help.
C. Take all nervous energy as a challenge.
D. Practise more before taking maths exams.
8. Which of the following is the best title for the passage?
A. What is anxiety?
B. Worried by numbers
C. How to avoid studying maths?
D. Maths tests—a nightmare for all
答案:
B: 本文是一篇说明文。文章主要介绍了数学焦虑症对人们的影响以及应对数学焦虑的方法。
5.C 段落大意题。通读第二段以及第三段可知,这两段主要介绍了数学焦虑对人们造成的负面影响。故选C项。
6.C 推理判断题。根据第四段第一句中的 aren't destined to be bad at maths(不是注定数学不好)以及丹尼尔·安萨里所说的 are not cognitively disadvantaged(不是认知上处于劣势的)推知,丹尼尔·安萨里认为患有数学焦虑的孩子数学能力并不一定差。故选C项。
7.A 细节理解题。根据第五段可知,要处理与数学相关的压力就要正确解读自己的感受。故选A项。
8.B 标题归纳题。文章第一段引出数学焦虑的话题,第二、三段集中论述数学焦虑的影响,第四段引用专家的话说明患有数学焦虑症的孩子并不一定数学能力欠缺,第五段告诉我们要如何正确应对数学焦虑症,最后一段讲数学焦虑积极的一面——可以是一个积极的挑战。纵观全文可以看出文章一直在围绕着数学焦虑症展开。B项“Worried by numbers”可以作为本文最佳标题。故选B项。
5.C 段落大意题。通读第二段以及第三段可知,这两段主要介绍了数学焦虑对人们造成的负面影响。故选C项。
6.C 推理判断题。根据第四段第一句中的 aren't destined to be bad at maths(不是注定数学不好)以及丹尼尔·安萨里所说的 are not cognitively disadvantaged(不是认知上处于劣势的)推知,丹尼尔·安萨里认为患有数学焦虑的孩子数学能力并不一定差。故选C项。
7.A 细节理解题。根据第五段可知,要处理与数学相关的压力就要正确解读自己的感受。故选A项。
8.B 标题归纳题。文章第一段引出数学焦虑的话题,第二、三段集中论述数学焦虑的影响,第四段引用专家的话说明患有数学焦虑症的孩子并不一定数学能力欠缺,第五段告诉我们要如何正确应对数学焦虑症,最后一段讲数学焦虑积极的一面——可以是一个积极的挑战。纵观全文可以看出文章一直在围绕着数学焦虑症展开。B项“Worried by numbers”可以作为本文最佳标题。故选B项。
查看更多完整答案,请扫码查看