2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



B
It’s the season for friends, family and cheesy(俗套的)holiday movies. Whether you’re a fan of Christmas classics or prefer streamable(可在线播放的)and made-for-TV specials, there’s always a reason why holiday movies are so popular—even the most predictable ones. “In fact, this is what keeps us coming back. You would almost be disappointed if they weren’t a little predictable,” says Dr Pamela Rutledge, a media psychologist. “It’s not like there’s going to be a heart-stopping surprise waiting to catch you off guard.”
And while the plot of a city girl meeting a hometown guy is overused, Rutledge says these romantic holiday movies satisfy our inner desire for social connection and provide our brain with the confidence to anticipate something and have that be the case.
The holiday season itself can be stressful, making these movies an easy go-to(常被选择的事物)for relaxation during a busy time of year. “These movies can act as ‘cinema therapy’, when you can relax with your friends,” says Allison Eden, associate professor of communication at Michigan State. “You don’t have to work too hard to enjoy it. They’re just gentle, comforting, feel-good movies that can really help, especially during times of stress.”
The most stressed you’ll feel during most holiday movies? A silly, low-conflict misunderstanding between love interests that you know will be resolved by the end. “The brain responds to that whole journey with both the dopamine(多巴胺)of reward of having it turn out like you wanted to, and the oxytocin(催产素)release when you’re talking about feelings of warmth and connection and love. So, sort of a win-win,” Rutledge says.
If you think you can find the same win-win in other forms of media, it may be harder than you think. People often use social media as a way to escape, for example, but it’s not always the pick-me-up you may be looking for. With social media, you really never know what you’re going to come up against.
4. What contribute most to the popularity of holiday movies?
A. Predictable plots.
B. Appealing themes.
C. Unexpected endings.
D. Romantic elements.
5. What does the underlined phrase “cinema therapy” in Paragraph 3 refer to?
A. A call for easy work.
B. A form of stress relief.
C. A chance to enjoy movies.
D. A way to develop friendship.
6. Why does Rutledge view holiday movies as sort of a win-win?
A. Because they enhance our brain function.
B. Because they provide a comforting escape.
C. Because they offer emotional satisfaction.
D. Because they assist in resolving low conflicts.
7. What is the writer’s purpose in writing the passage?
A. To call on people to watch holiday movies.
B. To introduce the features of holiday movies.
C. To explain why your brain loves holiday movies.
D. To compare holiday movies with other forms of media.
答案: B: 本文是一篇说明文。文章主要解释了人们喜欢假日电影的原因。
4. A 细节理解题。根据第一段倒数第二句中的would almost be disappointed if they weren't a little predictable可知,节日电影受欢迎的最大原因是情节可预测。故选A项。
5. B 词汇猜测题。根据画线词后文可知,这些电影轻松简单、温和安慰、让人感觉良好,尤其是在压力大的时候,可以让你和你的朋友放松。这说明这些电影是一种缓解压力的方式。故选B项。
6. C 细节理解题。根据倒数第二段可知,拉特利奇认为节日电影是一种双赢,因为它能提供情感上的满足。故选C项。
7. C 推理判断题。通读全文可知,作者写这篇文章的目的是解释为什么你的大脑喜欢假日电影。故选C项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭