2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第38页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
When I graduated from the University of Iowa last year,I did something my friends did not understand. I left Iowa,where I had friends and stability,to live on a small houseboat near San Francisco. At school,I had found a job driving a school bus so people asked,“Why on earth are you leaving?”
Well,at graduation I was presented with two things—a degree in psychology and a question. It was the same one that many in my generation got:“What do I do now?”It was as difficult as it was common. That’s because many people my age were raised with the same words,repeated over and over by parents,teachers,and TV,“you can be whatever you want to be”. As a young boy,every time when I was puzzled about my future,they would say that they would be happy if I was happy. However,what I needed was concrete advice but not a vague idea,for example,“be a doctor,or be a bus driver”.
My experience was by no means universal. Many Americans are taught by their parents that the only purpose in life is to attain money and power. As a goal,this seems much easier and clearer than finding “happiness” or “gentleness”. The result of this upbringing is that many of my classmates did not specialize in any particular skill,rather assuming that something would magically happen to overcome their problems. They often get a real shock when they enter the “real world” and find that their options are very limited. Many of my friends have taken jobs as waiters or cooks after graduating or have moved back in with their parents.
My life on the boat is hard at times,especially during storms. But this is my small attempt to be happy on my own. I’m not buying into my nation’s idea of limitless possibilities because I feel that stops the growth of many of today’s youths.
5. Why were the friends confused about the writer’s leaving?
A. Because he was tired of driving.
B. Because he suddenly quit school.
C. Because he would lose his friends.
D. Because he would lead a changing life.
6. What does the writer think of the guidance he got from American society?
A. It’s specific.
B. It’s wrong.
C. It’s general.
D. It’s correct.
7. What directly caused a lot of Americans to have jobs lower than their expectations?
A. Their achievable goals.
B. The practical guidance.
C. Being shocked by the real world.
D. Lacking professional competence.
8. Which of the following can be the best title for the passage?
A. Stay where you are
B. Be whatever you want to be
C. Blind faith in industrial society
D. Mistaken belief in limitless possibilities
When I graduated from the University of Iowa last year,I did something my friends did not understand. I left Iowa,where I had friends and stability,to live on a small houseboat near San Francisco. At school,I had found a job driving a school bus so people asked,“Why on earth are you leaving?”
Well,at graduation I was presented with two things—a degree in psychology and a question. It was the same one that many in my generation got:“What do I do now?”It was as difficult as it was common. That’s because many people my age were raised with the same words,repeated over and over by parents,teachers,and TV,“you can be whatever you want to be”. As a young boy,every time when I was puzzled about my future,they would say that they would be happy if I was happy. However,what I needed was concrete advice but not a vague idea,for example,“be a doctor,or be a bus driver”.
My experience was by no means universal. Many Americans are taught by their parents that the only purpose in life is to attain money and power. As a goal,this seems much easier and clearer than finding “happiness” or “gentleness”. The result of this upbringing is that many of my classmates did not specialize in any particular skill,rather assuming that something would magically happen to overcome their problems. They often get a real shock when they enter the “real world” and find that their options are very limited. Many of my friends have taken jobs as waiters or cooks after graduating or have moved back in with their parents.
My life on the boat is hard at times,especially during storms. But this is my small attempt to be happy on my own. I’m not buying into my nation’s idea of limitless possibilities because I feel that stops the growth of many of today’s youths.
5. Why were the friends confused about the writer’s leaving?
A. Because he was tired of driving.
B. Because he suddenly quit school.
C. Because he would lose his friends.
D. Because he would lead a changing life.
6. What does the writer think of the guidance he got from American society?
A. It’s specific.
B. It’s wrong.
C. It’s general.
D. It’s correct.
7. What directly caused a lot of Americans to have jobs lower than their expectations?
A. Their achievable goals.
B. The practical guidance.
C. Being shocked by the real world.
D. Lacking professional competence.
8. Which of the following can be the best title for the passage?
A. Stay where you are
B. Be whatever you want to be
C. Blind faith in industrial society
D. Mistaken belief in limitless possibilities
答案:
本文是一篇夹叙夹议文。作者用自身的经历指出当今美国的一个社会问题:青少年需要父母更为具体的引导和教育,而不是简单地告诉他们“成为你想成为的人”。
5.D 推理判断题。根据第一段可知,作者离开了艾奥瓦州,那里有他的朋友,有稳定的工作,但他去了旧金山附近的一个船屋,在那里开始自己一种新的生活,他的朋友们对他的这种做法很不理解。故选D项。
6.C 推理判断题。第二段讲述了作者对于来自他人的指导的想法;根据第二段内容可知,作者想要的是具体的建议,故可推知他认为他得到的指导是宽泛的。故选C项。
7.D 细节理解题。根据第三段最后一句可知,作者的很多朋友在毕业后去当了服务生或厨师,或者搬回去跟父母住在一起,上文分析了导致这种情况的原因:父母的教育方式导致很多孩子没有认真学习专业技能。故选D项。
8.D 标题归纳题。文中作者指出当前美国的一个社会问题:父母没有给孩子提出具体的、明确的建议,许多家长教育孩子把钱和权力当成生活的唯一目标,这导致孩子没有认真学习专业技能,走上社会之后只能做一些不太理想的工作。作者在最后一段中批评了这种教育方式,并且不再相信美国社会的“无限可能”的信念。故选D项。
5.D 推理判断题。根据第一段可知,作者离开了艾奥瓦州,那里有他的朋友,有稳定的工作,但他去了旧金山附近的一个船屋,在那里开始自己一种新的生活,他的朋友们对他的这种做法很不理解。故选D项。
6.C 推理判断题。第二段讲述了作者对于来自他人的指导的想法;根据第二段内容可知,作者想要的是具体的建议,故可推知他认为他得到的指导是宽泛的。故选C项。
7.D 细节理解题。根据第三段最后一句可知,作者的很多朋友在毕业后去当了服务生或厨师,或者搬回去跟父母住在一起,上文分析了导致这种情况的原因:父母的教育方式导致很多孩子没有认真学习专业技能。故选D项。
8.D 标题归纳题。文中作者指出当前美国的一个社会问题:父母没有给孩子提出具体的、明确的建议,许多家长教育孩子把钱和权力当成生活的唯一目标,这导致孩子没有认真学习专业技能,走上社会之后只能做一些不太理想的工作。作者在最后一段中批评了这种教育方式,并且不再相信美国社会的“无限可能”的信念。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看