2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第67页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
一、阅读理解
A
When I woke up, I made myself breakfast, sat and listened to the traffic. Some of my friends ask me how I can stand living somewhere so noisy. It’s true that there’s always some kind of noise in my neighbourhood, but to me, these are the sounds of life.
It was Saturday morning, so I decided to go to the park. The taxi is the fastest way to go but I took the bus instead.
When you ride the bus, you get to see so much more of the city. It can be kind of loud on the bus, with some people talking on their phones, others chatting with their friends, and others playing music out loud. It’s just like the traffic’s sounds, though the noise on the bus represents people working, relaxing and living.
Once I got to the park, I picked a bench over near the play area where kids play while their parents sit nearby. I can see and hear almost everything from there. People-watching is one of my favourite things to do. However, I like listening even better. The only problem is that there’s so much to see and hear in the park!
Usually, I like to close my eyes. That way, I can pay more attention to the sounds and not get distracted by what I see. With my eyes closed, I could pick out parts of two old men’s conversation. One of them was telling the other about something his grandson said. I couldn’t hear the rest, but it must have been hilarious because his friend’s laugh was so loud.
When I’m old, I hope that I too will have a friend who will sit in the park with me, and who will enjoy listening to the sounds of the city as much as I do.
1. Some of the writer’s friends think “the sounds of life” are very
A. unpleasant
B. unique
C. magical
D. interesting
2. The writer took the bus to the park because
A. there was no other transport to go there
B. he wanted to see more about people’s life
C. it was the most convenient way
D. his friend advised him to do so
3. The writer closed his eyes in order to
A. have a good rest
B. hide himself from view
C. enjoy the sounds of life
D. avoid talking with the two old men
4. The underlined word “hilarious” (in Paragraph 5) probably means “
A. truly different
B. quite popular
C. rather strange
D. extremely funny
A
When I woke up, I made myself breakfast, sat and listened to the traffic. Some of my friends ask me how I can stand living somewhere so noisy. It’s true that there’s always some kind of noise in my neighbourhood, but to me, these are the sounds of life.
It was Saturday morning, so I decided to go to the park. The taxi is the fastest way to go but I took the bus instead.
When you ride the bus, you get to see so much more of the city. It can be kind of loud on the bus, with some people talking on their phones, others chatting with their friends, and others playing music out loud. It’s just like the traffic’s sounds, though the noise on the bus represents people working, relaxing and living.
Once I got to the park, I picked a bench over near the play area where kids play while their parents sit nearby. I can see and hear almost everything from there. People-watching is one of my favourite things to do. However, I like listening even better. The only problem is that there’s so much to see and hear in the park!
Usually, I like to close my eyes. That way, I can pay more attention to the sounds and not get distracted by what I see. With my eyes closed, I could pick out parts of two old men’s conversation. One of them was telling the other about something his grandson said. I couldn’t hear the rest, but it must have been hilarious because his friend’s laugh was so loud.
When I’m old, I hope that I too will have a friend who will sit in the park with me, and who will enjoy listening to the sounds of the city as much as I do.
1. Some of the writer’s friends think “the sounds of life” are very
A
.A. unpleasant
B. unique
C. magical
D. interesting
2. The writer took the bus to the park because
B
.A. there was no other transport to go there
B. he wanted to see more about people’s life
C. it was the most convenient way
D. his friend advised him to do so
3. The writer closed his eyes in order to
C
.A. have a good rest
B. hide himself from view
C. enjoy the sounds of life
D. avoid talking with the two old men
4. The underlined word “hilarious” (in Paragraph 5) probably means “
D
”.A. truly different
B. quite popular
C. rather strange
D. extremely funny
答案:
一、A:本文是一篇记叙文。作者的周围总是有一些噪声,但作者喜欢聆听这些生活的声音。
1.A 细节理解题。根据第一段的描述可知,作者的一些朋友不能理解作者生活在嘈杂的环境中,然而对作者而言,这些声音是生命之声,而作者的朋友则无法忍受。故选A项。
2.B 细节理解题。根据第三段第一句可知,作者乘坐公交车去公园是为了更多地了解人们的生活。故选B项。
3.C 细节理解题。根据第五段第二句可知,作者闭上眼睛是为了集中精力倾听生命之声。故选C项。
4.D 词义猜测题。根据画线词所在段的内容可知,一位老人讲述有关他孙子的事,这使得另外一位老人哈哈大笑,由此可推知,那位老人的孙子的事情一定十分有趣。故选D项。
1.A 细节理解题。根据第一段的描述可知,作者的一些朋友不能理解作者生活在嘈杂的环境中,然而对作者而言,这些声音是生命之声,而作者的朋友则无法忍受。故选A项。
2.B 细节理解题。根据第三段第一句可知,作者乘坐公交车去公园是为了更多地了解人们的生活。故选B项。
3.C 细节理解题。根据第五段第二句可知,作者闭上眼睛是为了集中精力倾听生命之声。故选C项。
4.D 词义猜测题。根据画线词所在段的内容可知,一位老人讲述有关他孙子的事,这使得另外一位老人哈哈大笑,由此可推知,那位老人的孙子的事情一定十分有趣。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看