2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年凤凰新学案高中英语必修第一册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第94页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
B
When my daughter was seven years old, she came home from soccer practice clearly downhearted. When asked, she told me what a teammate said: her teeth were too yellow. My heart broke for her. As parents, we try to keep our children safe, but we can’t always be there to protect our kids from unkind words. I tried to console my daughter. I told her that she has a beautiful smile with nice, strong, healthy teeth. I told her not to let someone else’s criticisms influence her. On the inside, though, I worried. From my youth, I’ve struggled with the concept that my self-worth was directly related to my physical appearance.
When I became a mum, I was afraid that this concept would take root in my daughter. I wanted to protect her little ears from unkind words that might skew(歪曲)her idea of self-worth. I wanted to protect her little eyes from unrealistic beauty standards set by magazines, television, and movies. I wanted to protect her little heart from being broken by the thought that she didn’t live up to the standards in some way.
How, then, can we teach our kids that they are much more than their appearance? We can start by modelling kindness and self-acceptance in our own lives. Kids tend to copy what adults do and say, so be careful. If we are putting ourselves down, our kids will follow in our footsteps. Instead, adopt a positive attitude when it comes to your own self-worth. Praise kids for their acts of kindness, like sharing with a friend or helping a family member without being asked and talk to them about how it makes them feel.
It’s a hard thing for parents to teach children to be confident in their own skin and to pay more attention to their inner beauty than outward appearance. It’s also worthy of note that there’s nothing wrong with telling your kids they are beautiful. I tell my kids that they’re beautiful all the time. Hopefully, in doing so, they’ll begin to understand that there’s so much more to them than just their shells.
5. What does the underlined word “console” probably mean in Paragraph 1?
A. Influence.
B. Comfort.
C. Accompany.
D. Criticize.
6. What does the writer try to express in Paragraph 2?
A. Her expectation of her daughter’s future.
B. Her concerns about her daughter’s growth.
C. Her hope to protect her kid from falling ill.
D. Her attempts to keep her daughter energetic.
7. How should we educate our kids about self-worth according to the writer?
A. By delivering a speech to them.
B. By sharing our ideas with them.
C. By accepting all their decisions.
D. By setting a good example to them.
8. What does the writer advise us to do in the last paragraph?
A. Encourage kids to ignore the outer beauty.
B. Avoid praising the appearance of our children.
C. Teach our kids the significance of inner beauty.
D. Try to listen to our children as much as possible.
When my daughter was seven years old, she came home from soccer practice clearly downhearted. When asked, she told me what a teammate said: her teeth were too yellow. My heart broke for her. As parents, we try to keep our children safe, but we can’t always be there to protect our kids from unkind words. I tried to console my daughter. I told her that she has a beautiful smile with nice, strong, healthy teeth. I told her not to let someone else’s criticisms influence her. On the inside, though, I worried. From my youth, I’ve struggled with the concept that my self-worth was directly related to my physical appearance.
When I became a mum, I was afraid that this concept would take root in my daughter. I wanted to protect her little ears from unkind words that might skew(歪曲)her idea of self-worth. I wanted to protect her little eyes from unrealistic beauty standards set by magazines, television, and movies. I wanted to protect her little heart from being broken by the thought that she didn’t live up to the standards in some way.
How, then, can we teach our kids that they are much more than their appearance? We can start by modelling kindness and self-acceptance in our own lives. Kids tend to copy what adults do and say, so be careful. If we are putting ourselves down, our kids will follow in our footsteps. Instead, adopt a positive attitude when it comes to your own self-worth. Praise kids for their acts of kindness, like sharing with a friend or helping a family member without being asked and talk to them about how it makes them feel.
It’s a hard thing for parents to teach children to be confident in their own skin and to pay more attention to their inner beauty than outward appearance. It’s also worthy of note that there’s nothing wrong with telling your kids they are beautiful. I tell my kids that they’re beautiful all the time. Hopefully, in doing so, they’ll begin to understand that there’s so much more to them than just their shells.
5. What does the underlined word “console” probably mean in Paragraph 1?
A. Influence.
B. Comfort.
C. Accompany.
D. Criticize.
6. What does the writer try to express in Paragraph 2?
A. Her expectation of her daughter’s future.
B. Her concerns about her daughter’s growth.
C. Her hope to protect her kid from falling ill.
D. Her attempts to keep her daughter energetic.
7. How should we educate our kids about self-worth according to the writer?
A. By delivering a speech to them.
B. By sharing our ideas with them.
C. By accepting all their decisions.
D. By setting a good example to them.
8. What does the writer advise us to do in the last paragraph?
A. Encourage kids to ignore the outer beauty.
B. Avoid praising the appearance of our children.
C. Teach our kids the significance of inner beauty.
D. Try to listen to our children as much as possible.
答案:
B: 本文是一篇记叙文。女儿被队友的话伤害,这件事引发作者思考如何教育孩子进行自我价值评判。
5. B 词义猜测题。根据第一段可知,当知道孩子被队友的话伤害后,作者尽力安慰(console)她。故选B项。
6. B 段落大意题。根据第二段的描述可知,作者对于孩子的成长是担忧的。故选B项。
7. D 细节理解题。根据第三段中Kids tend to copy what adults do and say和our kids will follow in our footsteps可知,孩子们会效仿我们处事的态度,因此我们应该给孩子们树立一个好榜样,以此教育他们进行正确的自我价值评判。故选D项。
8. C 段落大意题。根据最后一段中的pay more attention to their inner beauty than outward appearance和there's so much more to them than just their shells可知,作者建议教导我们的孩子认识内在美的重要性。故选C项。
5. B 词义猜测题。根据第一段可知,当知道孩子被队友的话伤害后,作者尽力安慰(console)她。故选B项。
6. B 段落大意题。根据第二段的描述可知,作者对于孩子的成长是担忧的。故选B项。
7. D 细节理解题。根据第三段中Kids tend to copy what adults do and say和our kids will follow in our footsteps可知,孩子们会效仿我们处事的态度,因此我们应该给孩子们树立一个好榜样,以此教育他们进行正确的自我价值评判。故选D项。
8. C 段落大意题。根据最后一段中的pay more attention to their inner beauty than outward appearance和there's so much more to them than just their shells可知,作者建议教导我们的孩子认识内在美的重要性。故选C项。
查看更多完整答案,请扫码查看