第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
D(2025·南通如皋期中)
As we all know, people have more free time than before. Why are we still tired? Many of us use lots of free time to play with our phones. Pictures and news keep getting into our minds so we don't feel relaxed(放松的). If you want to be full of energy and feel relaxed, it's important to use your free time wisely. Here's how to do it.
Set your goals(目标). Think about what you want to get in your free time. Do you want to get fit, learn something new or just relax? Don't worry about what you should do. Just think about what will bring you happiness.
Get creative(有创造力的). When we watch TV or read, we are only taking things in. Try to be a creator for a change. Build a model or keep a diary(日记). You will use different parts of your brains(大脑)and feel more energetic.
Meet like - minded people. Everyone has different interests, so friends may have different interests. You can join a club and get to know people with the same interests as you.
Guard(守护)your time. Don't let anything else take up your free time. Make sure you have everything you need to enjoy your free time. Otherwise(否则), you can't find the differences between your free time and everyday life, and you won't feel relaxed.
If you're relaxed, you can think about how to make your life better. Want to be stronger? Learn a skill? There are many groups, clubs and classes, and you can join them to help you start a new life. So just get out there and enjoy yourself.
(
A. They are always on the phone.
B. They don't have many interests.
C. They don't talk enough with others.
D. They are always doing sports and reading.
(
A. Keeping a diary makes people feel more relaxed.
B. Watching TV makes you feel more energetic.
C. Keeping a diary uses different parts of your brain.
D. Watching TV is more popular than keeping a diary.
(
A. Sport.
B. Art.
C. Life.
D. School.
(
A. ①—②③—④⑤⑥
B. ①②—③④⑤—⑥
C. ①—②③④—⑤⑥
D. ①—②③④⑤—⑥
As we all know, people have more free time than before. Why are we still tired? Many of us use lots of free time to play with our phones. Pictures and news keep getting into our minds so we don't feel relaxed(放松的). If you want to be full of energy and feel relaxed, it's important to use your free time wisely. Here's how to do it.
Set your goals(目标). Think about what you want to get in your free time. Do you want to get fit, learn something new or just relax? Don't worry about what you should do. Just think about what will bring you happiness.
Get creative(有创造力的). When we watch TV or read, we are only taking things in. Try to be a creator for a change. Build a model or keep a diary(日记). You will use different parts of your brains(大脑)and feel more energetic.
Meet like - minded people. Everyone has different interests, so friends may have different interests. You can join a club and get to know people with the same interests as you.
Guard(守护)your time. Don't let anything else take up your free time. Make sure you have everything you need to enjoy your free time. Otherwise(否则), you can't find the differences between your free time and everyday life, and you won't feel relaxed.
If you're relaxed, you can think about how to make your life better. Want to be stronger? Learn a skill? There are many groups, clubs and classes, and you can join them to help you start a new life. So just get out there and enjoy yourself.
(
A
)12. Why don't people feel fully relaxed in their free time according to the passage?A. They are always on the phone.
B. They don't have many interests.
C. They don't talk enough with others.
D. They are always doing sports and reading.
(
C
)13. What is the difference between watching TV and keeping a diary?A. Keeping a diary makes people feel more relaxed.
B. Watching TV makes you feel more energetic.
C. Keeping a diary uses different parts of your brain.
D. Watching TV is more popular than keeping a diary.
(
C
)14. 中考新考法 推断文章出处 In which part of a magazine can we probably find the passage?A. Sport.
B. Art.
C. Life.
D. School.
(
D
)15. 中考新考法 推断篇章结构 What's the structure(结构)of the passage?A. ①—②③—④⑤⑥
B. ①②—③④⑤—⑥
C. ①—②③④—⑤⑥
D. ①—②③④⑤—⑥
答案:
12.A [解析]细节理解题。根据“Many of us use lots of free time to play with our phones. Pictures and news keep getting into our minds so we don’t feel relaxed(放松的).”可知,人们感觉在空闲时间没有充分休息好是因为他们总是在玩手机。故选A。
13.C [解析]细节理解题。根据“When we watch TV or read,we are only taking things in. Try to be a creator for a change. Build a model or keep a diary(日记). You will use different parts of your brains(大脑) and feel more energetic.”可知,看电视和写日记之间的区别在于写日记时会用到大脑的不同部分。故选C。
14.C [解析]推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一些可以充分利用自己空闲时间的方法,这与生活相关。因此,我们可能会在杂志的生活部分看到这篇文章。故选C。
15.D [解析]篇章结构题。通读全文可知,第一段引出话题;第二至五段分别介绍了具体的建议;第六段总结全文。因此,本文是“总—分—总”结构。故选D。
13.C [解析]细节理解题。根据“When we watch TV or read,we are only taking things in. Try to be a creator for a change. Build a model or keep a diary(日记). You will use different parts of your brains(大脑) and feel more energetic.”可知,看电视和写日记之间的区别在于写日记时会用到大脑的不同部分。故选C。
14.C [解析]推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了一些可以充分利用自己空闲时间的方法,这与生活相关。因此,我们可能会在杂志的生活部分看到这篇文章。故选C。
15.D [解析]篇章结构题。通读全文可知,第一段引出话题;第二至五段分别介绍了具体的建议;第六段总结全文。因此,本文是“总—分—总”结构。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看