第145页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
- 第169页
- 第170页
- 第171页
- 第172页
- 第173页
- 第174页
- 第175页
- 第176页
- 第177页
- 第178页
- 第179页
- 第180页
- 第181页
- 第182页
- 第183页
- 第184页
- 第185页
- 第186页
- 第187页
- 第188页
- 第189页
- 第190页
- 第191页
- 第192页
- 第193页
- 第194页
- 第195页
- 第196页
- 第197页
- 第198页
- 第199页
- 第200页
- 第201页
- 第202页
- 第203页
- 第204页
- 第205页
- 第206页
- 第207页
A 新语篇 私人信件 (2025·无锡江阴直属片区期中)
Smile的朋友遇到了问题,Smile正在给Mike写信寻求建议。
Dear Mike,
One of my good friends is having trouble with his after - school classes. His mum thinks taking a lot of these classes is helpful to him in the future. But he doesn't want to take them. He argues(争吵) with his mother every week, but they never agree with each other. He feels sad about this and I don't know how to help him. Do you have any advice?
Smile

Dear Smile,
As much as you might want to help your friend, it sounds like this problem is between him and his mother. There probably isn't actually much you can do to help him in this situation(情况).
I guess the best thing you can do now is to just try to be a good friend. Listen to him when he complains and see what you can do to make him feel better. Maybe you can hang out more often on the weekend. You could try giving him a gift or doing some other nice things for him.
If I could talk to his mother myself, I would tell her that putting too much pressure(压力) on her child could might actually be a bad thing. More classes don't always lead to better results. I guess you could tell your friend to talk with his mother about this. But it might be better to just stay out of this situation.
Mike
1. Why does Smile's friend often argue with his mother?
A. They always have different ideas about everything.
B. His mother is too busy and doesn't have time for him.
C. They don't agree with each other about taking after - school classes.
D. He doesn't do well in his lessons and his mother is angry about this.
2. The underlined word "complains" means saying something "
A. loudly
B. happily
C. quietly
D. unhappily
3. Smile would do the following except(除了)
A. listening to his friend
B. going hiking with his friend
C. talking to his friend's mother
D. buying his friend a model plane
Smile的朋友遇到了问题,Smile正在给Mike写信寻求建议。
Dear Mike,
One of my good friends is having trouble with his after - school classes. His mum thinks taking a lot of these classes is helpful to him in the future. But he doesn't want to take them. He argues(争吵) with his mother every week, but they never agree with each other. He feels sad about this and I don't know how to help him. Do you have any advice?
Smile
Dear Smile,
As much as you might want to help your friend, it sounds like this problem is between him and his mother. There probably isn't actually much you can do to help him in this situation(情况).
I guess the best thing you can do now is to just try to be a good friend. Listen to him when he complains and see what you can do to make him feel better. Maybe you can hang out more often on the weekend. You could try giving him a gift or doing some other nice things for him.
If I could talk to his mother myself, I would tell her that putting too much pressure(压力) on her child could might actually be a bad thing. More classes don't always lead to better results. I guess you could tell your friend to talk with his mother about this. But it might be better to just stay out of this situation.
Mike
1. Why does Smile's friend often argue with his mother?
A. They always have different ideas about everything.
B. His mother is too busy and doesn't have time for him.
C. They don't agree with each other about taking after - school classes.
D. He doesn't do well in his lessons and his mother is angry about this.
2. The underlined word "complains" means saying something "
D
".A. loudly
B. happily
C. quietly
D. unhappily
3. Smile would do the following except(除了)
C
.A. listening to his friend
B. going hiking with his friend
C. talking to his friend's mother
D. buying his friend a model plane
答案:
1.C [解析]细节理解题。根据第一段中的“But he doesn’t want to take them.”以及“they never agree with each other”可知,斯米莱的朋友与其妈妈争论的原因是他们对课后班的看法不同。故选C。
2.D [解析]词义猜测题。根据“and see what you can do to make him feel better”可推知,画线词complains指的是“不高兴地说某事”。故选D。
3.C [解析]细节理解题。根据迈克给出的建议“As much as you might want to help your friend,it sounds like this problem is between him and his mother.”以及“Maybe you can hang out more often on the weekend. You could try giving him a gift or doing some other nice things for him.”可知,斯米莱可以倾听朋友、陪朋友闲逛或者送朋友礼物等,文章没有提及要与朋友的母亲交流。故选C。
2.D [解析]词义猜测题。根据“and see what you can do to make him feel better”可推知,画线词complains指的是“不高兴地说某事”。故选D。
3.C [解析]细节理解题。根据迈克给出的建议“As much as you might want to help your friend,it sounds like this problem is between him and his mother.”以及“Maybe you can hang out more often on the weekend. You could try giving him a gift or doing some other nice things for him.”可知,斯米莱可以倾听朋友、陪朋友闲逛或者送朋友礼物等,文章没有提及要与朋友的母亲交流。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看